PC news…letter 129 – 11/10-17/10

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 129 Εβδομάδα 11/10-17/10

 

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

VENUS-C: μια πρωτοποριακή cloud υποδομή για την Έρευνα και την Καινοτομία με επίκεντρο τον χρήστη

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012 – Το έργο VENUS-C (www.venus-c.eu), το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση του 7ου Προγράμματος Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, αποτελεί μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες στον τομέα του cloud που εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ατζέντα (DAE). Παρέχοντας επεκτάσιμους και διαλειτουργικούς πόρους cloud computing που προέκυψαν τόσο από τις λύσεις ανοιχτού λογισμικού (open source), όσο και τις αντίστοιχες εμπορικές λύσεις (όπως το Microsoft Windows Azure), το εν λόγω έργο κατάφερε να αναδείξει τις απαιτήσεις πρωτοπόρων ομάδων τελικών χρηστών, όπως ερευνητές και μικρό-μεσαίες επιχειρήσεις.
O Fabrizio Gagliardi, Microsoft Research Connections EMEA, Πρόεδρος της επιτροπής έργου του VENUS-C και ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας δήλωσε: «Χαίρομαι που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναγνωρίσει τη σημαντική συμβολή του VENUS-C στην ευρωπαϊκή επιστημονική κοινότητα, με τη σαφή επίδειξη των πλεονεκτημάτων του cloud σε επίπεδο μείωσης του κόστους και αύξησης της απόδοσης, της ευελιξίας και της ευκολίας στη χρήση.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
«Τυπώστε» τα δικά σας ακουστικά
Με την εξέλιξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης ανοίγει ο δρόμος όχι μόνο για την εύκολη και σχετικά φθηνότερη κατασκευή υλικών αλλά και για την κατασκευή πλήρως λειτουργικών καταναλωτικών προϊόντων.
Αυτό υποστηρίζουν οι σχεδιαστές του Teage Labs, οι οποίοι κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο ζευγάρι πλήρως λειτουργικών ακουστικών χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο εκτυπωτή. Ονόμασαν μάλιστα το μοντέλο 13:30 γιατί χρειάστηκαν μόλις 13 ώρες και 30 λεπτά για την κατασκευή τους. Πηγή: TechIT

Ψυγείο ανοίγει με ένα χαμόγελο
Το «Happiness Counter», όπως ονομάζεται, είναι το ψυγείο που ανοίγει μόνο όταν κάποιος του χαμογελάσει.
Το συγκεκριμένο gadget δημιουργήθηκε αφού στηρίχτηκε στη θεωρία ότι το γέλιο είναι πηγή ζωής και οι άνθρωποι πρέπει συνεχώς να βρίσκουν αφορμές να χαμογελούν.
Μια ομάδα Γιαπωνέζων επιστημόνων δημιούργησε έτσι ένα ψυγείο εξοπλισμένο με μια κάμερα η οποία έχει ρυθμιστεί να αναγνωρίζει χαμόγελα. Διαφορετικά το ψυγείο δεν ανοίγει με αποτέλεσμα να αφήνει τον κατσούφη ιδιοκτήτη νηστικό.  Πηγή: TechIT

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ VDSL ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2012 – Επιστολή-απάντηση στην πρόσφατη Απόφαση της ΕΕΤΤ για το VDSL απέστειλε ο ΟΤΕ στην Επιτροπή, ζητώντας την οριστική της τοποθέτηση, χωρίς όρους και αστερίσκους, όσον αφορά στη διάθεση υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ σε χονδρική και λιανική.

Ο ΟΤΕ, με την επιστολή που εστάλη την προηγούμενη εβδομάδα, ζητά από την ΕΕΤΤ τη συνολική της τοποθέτηση επί των προτάσεων που της έχει καταθέσει και την έγκριση χωρίς περαιτέρω όρους των οικονομικών του προγραμμάτων έως τις 11 Οκτωβρίου, επισημαίνοντας ότι σύντομα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη στιγμή που ο ΟΤΕ επιχείρησε πιλοτικά να διαθέσει υπηρεσίες VDSL και σταμάτησε με Απόφαση της Επιτροπής.

Η πρόταση του ΟΤΕ διασφαλίζει φθηνό και γρήγορο VDSL internet έως 50 Μbps για όλους τους Έλληνες, τόσο για τους δικούς του πελάτες όσο και τους πελάτες των παρόχων. Οι υπόλοιποι πάροχοι μπορούν να χρησιμοποιούν με χαμηλό κόστος τις επενδύσεις του ΟΤΕ για να προσφέρουν υπηρεσίες στους πελάτες τους χωρίς να χρειάζεται να προβούν οι ίδιοι σε επενδύσεις.

Η Στρατηγική της ΕΕ είναι ένα Πρώτο Θετικό Βήμα για την Προώθηση του Cloud Computing στην Ευρώπη

Οι Νομοθέτες Πρέπει να Αποφεύγουν να Δημιουργούν Εμπόδια στην Ανάπτυξη του Cloud Παγκοσμίως

Aθήνα — 01 Οκτωβρίου , 2012 — Η Business Software Alliance (BSA) χαρακτήρισε, σήμερα, τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Απελευθερώνοντας τη Δυναμική του Cloud Computing στην Ευρώπη», ένα σημαντικό επίτευγμα προς μια ομοιόμορφη ευρωπαϊκή προσέγγιση αναφορικά με τις υπηρεσίες cloud computing. Παρόλ’ αυτά, η BSA αναδεικνύει προς τους νομοθέτες ότι το ζητούμενο δεν περιορίζεται στο ευρωπαϊκό cloud, καθώς το πρωταρχικό πλεονέκτημα του cloud computing είναι η παγκόσμια εμβέλειά του.
«Η παγκόσμια αγορά cloud computing παρουσιάζει εκπληκτική ανάπτυξη και προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες μέσα και πέρα από την Ενιαία Αγορά.  Η στρατηγική της Επιτροπής θα έπρεπε να αποτελεί μόνο το πρώτο βήμα για την επίτευξη των στόχων της Ευρώπης σχετικά με το cloud» δήλωσε ο Thomas Boué, Διευθυντής Κυβερνητικών Σχέσεων, ΕΜΕΑ στη BSA. «Κατά την εφαρμογή της νέας στρατηγικής, οι νομοθέτες οφείλουν να εναρμονίσουν τους κανονισμούς σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια, ώστε η πληροφόρηση να μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς σύνορα.  Η δημιουργία εμποδίων στην ελεύθερη κυκλοφορία της πληροφορίας εκτός της Ευρώπης θα επέφερε τις ανάλογες συνέπειες  και θα μπορούσε να αποκόψει τις Ευρωπαϊκές εταιρίες από τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές cloud στην Ασία και σε άλλα μέλη του κόσμου».

Μια παγκόσμια δεξαμενή επιχειρηματικών ταλέντων

Νέες ευκαιρίες για να δουλεύεις σε όλο τον κόσμο !

Είσαι νέος και θες να γεμίσεις το Portfolio σου με εμπειρίες; Είσαι εργαζόμενος, αλλά δεν θα έλεγες όχι για ένα επιπλέον εισόδημα; Έχεις ελεύθερο χρόνο και θες να τον ξοδέψεις δημιουργικά από το σπίτι; Είναι απλό!
Το PeoplePerHour δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν το ταλέντο τους, εξ αποστάσεως, να συνδεθούν με μικρές επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο μέσων της παγκόσμιας πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει— community marketplace όπως λέγεται στα Αγγλικά.
Είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός λογότυπου, τον σχεδιασμό μιας ιστοσελίδας, την εγγραφή κάποιου κειμένου ή μια μετάφραση, το  PeoplePerHour επιτρέπει σε ταλαντούχους ανθρώπους, να αναλάβουν συγκεκριμένα project κερδίζοντας ένα επιπλεόν εισόδημα. Παράλληλα, μικρές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν ευέλικτο τον πυρήνα τους, που είναι τα σταθερά μισθολογικά κόστη, και να εκπληρώσουν την εργασία που επιθυμούν άμεσα και αξιόπιστα.
Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη για δουλειά και δημιουργία που λόγω της δύσκολης αυτής περιόδου που διανύουμε δεν μπορούν να αξιοποιηθούν και να εξελιχθούν. Το  PeoplePerHour, με τον ερχομό του στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να γίνει μια απο τις εταιρείες που θα προσφέρουν διέξοδο και ευκαιρίες. Ηδη, έχει σημειωθεί σημαντική αυξηση των Ελλήνων χρηστών στην πλατφόρμα οι οποίοι είτε προσφέρουν κάποιο ταλέντο, γνώση ή δεξιότητα είτε αναζητούν ταλαντούχους συνεργάτες να αναλάβουν ένα συγκεκριμμένο project που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της εταιρείας τους ή της επιχειρηματικής τους ιδεάς.

Έρευνα

και

καινοτομία

Δωρεάν διάθεση του ΑΒΕΚΤ 5.6 στις σχολικές βιβλιοθήκες και για την περίοδο 2012-2013

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) συνεχίζει το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, να διαθέτει δωρεάν την τρέχουσα έκδοση του συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών ΑΒΕΚΤ 5.6 σε όλες τις σχολικές βιβλιοθήκες που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας. Η δράση “Δωρεάν Διάθεση του ΑΒΕΚΤ 5.6 στις σχολικές Βιβλιοθήκες” που ξεκίνησε στις 14/3/2011, συνοδεύεται από την εγκατάσταση, την εξ αποστάσεως επιμόρφωση των υπευθύνων των σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς και από τη διαδικτυακή υποστήριξη στη χρήση του συστήματος. Όλα τα στάδια της διαδικασίας πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου μέσω διαδικτύου, άμεσα, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς να απαιτούνται σύνθετες γραφειοκρατικές διαδικασίες ή μετακινήσεις ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, καλύπτονται όλες οι απαιτήσεις της εγκατάστασης ή της αναβάθμισης του ΑΒΕΚΤ στη σχολική βιβλιοθήκη. Η δράση “Δωρεάν Διάθεση του ΑΒΕΚΤ 5.6 στις σχολικές Βιβλιοθήκες” απευθύνεται τόσο σε δημόσιες όσο και σε ιδιωτικές σχολικές βιβλιοθήκες.

ECOTROPHELIA 2012: Νέα καινοτόμα προϊόντα διατροφής από Έλληνες φοιτητές

Με τη βράβευση 5 νέων οικολογικών καινοτόμων προϊόντων διατροφής, που πρότειναν Έλληνες φοιτητές, ολοκληρώθηκε ο 2ος Διαγωνισμός Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής “ECOTROPHELIA 2012” που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων. Το 1ο βραβείο κέρδισε ομάδα φοιτητών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για το προϊόν “Cereal 4” που αποτελεί μία βάση πολυδημητριακών σε μορφή σκόνης. Περισσότερα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Πανευρωπαϊκή άσκηση αντιμετώπισης μαζικής κυβερνο-επίθεσης

Περισσότεροι από 300 επαγγελματίες της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο απ’ όλη την Ευρώπη ένωσαν τις δυνάμεις τους στις 4 Οκτωβρίου για να αντιμετωπίσουν μια προσομοίωση μαζικής κυβερνο-επίθεσης κατά τη διάρκεια της 2ης Πανευρωπαϊκής Cyber Άσκησης, στο πλαίσιο του Cyber Europe 2012.
Η άσκηση βασίστηκε σε εκτεταμένες δραστηριότητες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση της ανθεκτικότητας των πληροφοριακών υποδομών ζωτικής σημασίας. Ως εκ τούτου, το Cyber Europe 2012 αποτελεί ορόσημο για τις προσπάθειες ενίσχυσης της συνεργασίας αντιμετώπισης των κρίσεων στον κυβερνοχώρο, της ετοιμότητας και ανταπόκρισης σε όλη την Ευρώπη. Το Cyber Europe 2012 ήταν μία επιτραπέζια άσκηση που οργανώθηκε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (EFTA). Την άσκηση υποστήριξαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δίκτυων και Πληροφοριών (ENISA), και η εσωτερική επιστημονική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC). Σε σύγκριση με την αντίστοιχη άσκηση του 2010, το Cyber Europe 2012 αναβάθμισε σημαντικά το πεδίο εφαρμογής, όσο τόσο στην κλίμακα όσο και στην πολυπλοκότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *