PC news…letter 130 – 18/10-24/10

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 130 Εβδομάδα 18/10-24/10

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

«ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ» από ΤΗΝ J.K. ROWLING ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩς ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟ αποκλειστικα για ΤΟ PLAYSTATION®3

Ο πρώτος τίτλος για το Wonderbook, που συνδυάζει την τεχνολογία “Augmented Reality” με
το χειριστήριο PlayStation®Move, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο πλήρως μεταγλωττισμένος στα ελληνικά
Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2012 – H Sony Computer Entertainment Inc. με χαρά ανακοινώνει ότι το Wonderbook™: Book of Spells, ο τίτλος που εντυπωσίασε στη φετινή Ε3, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, αποκλειστικά για το PlayStation®3 στα Ελληνικά, με τον ελληνικό τίτλο «Wonderbook™: Το Βιβλίο με τα Ξόρκια». Εκτός από την ελληνική εκφώνηση, το μενού και οι οδηγίες του παιχνιδιού θα είναι πλήρως μεταφρασμένα στα ελληνικά και κατ’ επέκταση πιο εύχρηστα και εύκολα προσβάσιμα από τους Έλληνες παίκτες όλων των ηλικιών!
H Sony Computer Entertainment, επιβεβαιώνει τη δέσμευση της να προσφέρει κορυφαίο ψυχαγωγικό περιεχόμενο σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο, διευρύνοντας διαρκώς τη γκάμα παιχνιδιών και περιεχόμενου σε πολυάριθμες γλώσσες, επικεντρωμένη στις εξειδικευμένες ανάγκες της εκάστοτε αγοράς. Ειδικά στην Ελλάδα, η πλατφόρμα του PlayStation εμπλουτίζεται διαρκώς και συστηματικά με πολύ σημαντικούς τίτλους στα ελληνικά!

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τα ρομπότ του νερού έρχονται στα σχολεία
Το SeaPerch είναι ένα πρωτότυπο πρόγραμμα ρομποτικής, μέσω του οποίου εκπαιδεύονται οι καθηγητές – οι οποίοι με τη σειρά τους εκπαιδεύουν τους μαθητές τους – στην κατασκευή ενός υποβρύχιου ROV (Remotely Operated Vehicle – τηλεκατευθυνόμενου οχήματος). Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε στο MIT Sea Grant (MITSG) το 2003, έχει ως στόχο να κινήσει το ενδιαφέρον των μαθητών για τις επιστήμες, την τεχνολογία και τις εφαρμογές τους.  Πηγή: Neo2.gr

Financial Times: Κέντρο ψηφιακής εκτύπωσης στην Αθήνα
Οι Financial Times ανακοίνωσαν τη λειτουργία ενός νέου κέντρου ψηφιακής εκτύπωσης στην Αθήνα, με στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας της εφημερίδας στην Αθήνα και την, για πρώτη φορά, διανομή της στη χώρα την ίδια μέρα κυκλοφορίας της. Η λειτουργία του νέου ψηφιακού κέντρου ξεκίνησε από τις 5 Οκτωβρίου, μέσω του Ελληνικού Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου, χρησιμοποιώντας υψηλής ταχύτητας τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης (digital high speed inkjet web press technology).  Πηγή: Neo2.gr

Υπευθυνότητα στην πράξη για όλους

Προγράμματα και πρακτικές που ξεχώρισαν, αλλά και επενδύσεις που στήριξαν την ελληνική οικονομία

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2012. Απολογισμό Εταιρικής Υπευθυνότητας για το έτος 2011 εξέδωσε η WIND, καταγράφοντας με αναλυτικούς και μετρήσιμους δείκτες το επιχειρηματικό, αλλά και κοινωνικό της αποτύπωμα για την περασμένη χρονιά.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της WIND στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών απέφερε σημαντικά οφέλη τόσο στον κλάδο όσο και στην οικονομία. Οι συνολικές επενδύσεις της WIND για το 2011 ανήλθαν σε 181,5€ εκατ. από τα οποία 93,2€ εκατ. αποδόθηκαν στην πολιτεία για την ανανέωση των δικαιωμάτων χρήσης συχνοτήτων που κατέχει η εταιρεία. Παράλληλα οι ασφαλιστικές εισφορές της WIND προς το κράτος ήταν 10,7€ εκατ.

Σημαντικά ήταν τα επιτεύγματα της εταιρείας και σε επίπεδο τεχνολογικών υποδομών. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του 3G δικτύου της αναβάθμισε 640 σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας ενώ επέκτεινε το σταθερό δίκτυό της σε 13 τηλεπικοινωνιακούς κόμβους και αναβάθμισε τα κυκλώματα σύνδεσης στο δίκτυο κορμού σε πάνω από 173 σημεία.
To 2011 ήταν επίσης η χρονιά που δημιουργήθηκε η ομάδα της WIND Running Team η οποία αποτελείται από εργαζόμενους και φίλους της εταιρείας και η οποία πάντα τρέχει για καλό σκοπό, συγκεράζοντας με αυτόν τον τρόπο τον μαζικό αθλητισμό με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Μόνο από τη συμμετοχή της WIND Running Team στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών η εταιρεία πρόσφερε 40.000€ στην Κιβωτό του Κόσμου, ενώ μετέφερε το μήνυμα της αξίας του εθελοντισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για 2η συνεχόμενη χρονιά ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND για το έτος 2011 :

α) Αξιολογήθηκε και πιστοποιήθηκε με Β+ από τον διεθνή οργανισμό GRI (Global Reporting Initiative), παρά την ενσωμάτωση αυστηρότερων διαδικασιών συμμόρφωσης, ενώ παράλληλα,
β) Υποβλήθηκε σε ανεξάρτητο φορέα λαμβάνοντας επιπλέον διασφάλιση όσον αφορά στην κάλυψη των απαιτήσεων του GRI επιπέδου B+

Η ετήσια έκδοση του Απολογισμού Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND για το 2011 είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας στο http://www.wind.com.gr/files/1/Etairiki_Ypeuthinotita_Photos/Apologismosgr-2011.pdf. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο csr@wind.com.gr

Υποτροφίες ΟΤΕ–COSMOTE 2012:
Μαζί με τους πρωτοετείς φοιτητές στο ξεκίνημά τους

Πέντε επιπλέον υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, στηρίζουν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο ΟΤΕ και η COSMOTE, προκηρύσσοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, για πρωτοετείς φοιτητές Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Το φετινό πρόγραμμα ενδυναμώνεται με πέντε επιπλέον υποτροφίες και την προσθήκη, για πρώτη φορά, των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ο ΟΤΕ και η COSMOTE θα απονείμουν είκοσι (20) Υποτροφίες, ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€) η καθεμία.
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα www.ote-cosmote-scholarships.gr και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2012. Σημειώνεται ότι οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, περιγράφονται στην αναλυτική προκήρυξη (www.ote-cosmote-scholarships.gr).

Σημαντικές διακρίσεις για την Εταιρική Υπευθυνότητα

Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2012 – Σημαντικές διακρίσεις για τις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας έλαβαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE. Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE στα φετινά βραβεία «Θαλής – CEO & CSR 2012», ενώ ο ΟΤΕ βραβεύτηκε ως ευεργέτης από το MDA Ελλάς, το σωματείο φροντίδας ατόμων με νευρομυικές παθήσεις.

Ο Όμιλος ΟΤΕ τιμήθηκε στα βραβεία «Θαλής – CEO & CSR 2012» αφενός με το Βραβείο Θαλής «Κορυφαία Διάκριση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και αφετέρου κατέλαβε την τρίτη θέση στην κατηγορία «Δημοφιλέστερη Εταιρεία στην ΕΚΕ».
Αντίστοιχα η COSMOTE, με την καμπάνια «Ο κόσμος μας, εσύ», απέσπασε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία «Καλύτερη Καμπάνια / Επικοινωνία ΕΚΕ».

Τα βραβεία πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου «CEO & CSR Money Conference 2012, με θέμα «ΕΥΤΥΧΙΑ: Ένας νέος δείκτης ανάπτυξης των κρατών και των επιχειρήσεων». Στην ενότητα του συνεδρίου με τίτλο: «Case Studies: Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της ποιότητας της ζωής του κοινωνικού συνόλου», ο Όμιλος ΟΤΕ παρουσίασε, ως βέλτιστη πρακτική, το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTE, που και φέτος προκήρυξε για ενδέκατη συνεχή χρονιά.

Για τη μακρόχρονη συνεισφορά του στο έργο του MDA Ελλάδος βραβεύτηκε ο ΟΤΕ ως ευεργέτης, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου του σπιτιού. Το ΣΠΙΤΙ του MDA αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις αρχές της ανακουφιστικής φροντίδας. Ο ΟΤΕ είναι αρωγός στην προσπάθεια του MDA για τη στήριξη των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις, από το 2004.

SCIENCE FESTIVAL
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Καινοτομία μέσω επιστήμης: Μάθε, ζήσε, δημιούργησε, γιόρτασε!

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου SEE Science, το SEERC – Ερευνητικό Κέντρο του CITY College, Διεθνούς Τμήματος του Πανεπιστημίου του Sheffield, ως ένας εκ των δυο Ελλήνων εταίρων του προγράμματος και το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012 ένα Science Festival (Φεστιβάλ Επιστήμης) με τίτλο «Καινοτομία μέσω επιστήμης: Μάθε, ζήσε, δημιούργησε, γιόρτασε!».

Σκοπός του είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων για την καινοτομία και την επιστήμη, με έναν διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο, μέσα από πληθώρα διαφορετικών δραστηριοτήτων όπως ζωντανές παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, συμμετοχικές δράσεις, προβολές. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα Science Festivals του ευρωπαϊκού προγράμματος και διοργανώνεται στο μεγαλύτερο Science Centre στην Ελλάδα, στο ΝΟΗΣΙΣ, στη Θεσσαλονίκη. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν με δράσεις τους το British Council, το Anatolia College – Elementary School, το ΕΚΕΤΑ, το Ecsite.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης διαμορφώνεται ως εξής:

9.00 – 14.30 εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα επισκέψεις οργανωμένων σχολικών ομάδων
14.30 – 15.30 διάλειμμα
15.30 – 19.00 εξυπηρετείται το ελεύθερο κοινό
Είσοδος Ελεύθερη.
Απαιτείται κράτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Έλληνας hacker αποκτά πρόσβαση σε φωτοβολταϊκό πάρκο λόγω αμέλειας των διαχειριστών!

Μια επιτυχής δικτυακή επίθεση, πριν από μερικές ημέρες σε φωτοβολταϊκό πάρκο από τον  Έλληνα hacker με το ψευδώνυμο “ZeR0c0d3″, υπογραμμίζει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την εγκληματική αδιαφορία που αντιμετωπίζουν τα ζητήματα δικτυακής ασφάλειας οι αρμόδιες εταιρείες διαχείρισης Φ/Β και οι υπεύθυνοι μηχανοργάνωσης αυτών,σχεδόν στην πλειονότητά τους.
Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν στην συντακτική ομάδα του SecNews μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ο hacker με το ψευδώνυμο “ZeR0c0d3″ (ο οποίος είναι ενεργός στον τομέα του hacking για πάνω από 10 χρόνια αλλά επιλέγει όπως μας τόνισε να είναι underground και να δουλεύει πάντα μόνος) κατόρθωσε με εξαιρετικά απλούς χειρισμούς να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο διαχειριστικό σύστημα φωτοβολταϊκού πάρκου και πιο συγκεκριμένα σε έναν αντιστροφέα σειράς TripleLynx Pro+ της εταιρείας Danfoss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *