PC news…letter 131 – 25/10-31/10

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 131 Εβδομάδα 25/10-31/10

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής στα Roadshows για τα Windows 8

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012 – Η Microsoft Ελλάς διοργανώνει roadshows για την παρουσίαση των Windows 8 σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την εμπορία και πώληση προϊόντων λογισμικού και hardware. Στόχος των παρουσιάσεων αυτών είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των συγκεκριμένων επαγγελματιών με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Εκτός από τα Windows 8, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Office 2013, την επόμενη έκδοση της σουίτας γραφείου της Microsoft, καθώς και για τον Windows Server 2012, ο οποίος ήδη διατίθεται στην αγορά.
Οι πόλεις όπου θα λάβουν χώρα οι παρουσιάσεις και οι αντίστοιχες ημερομηνίες διεξαγωγής τους είναι: Ρόδος (30/10), Ιωάννινα (1/11), Θεσσαλονίκη (5/11), Καβάλα (6/11), Χανιά (14/11), Ηράκλειο (15/11), Καλαμάτα (19/11), Πάτρα (21/11), Λάρισα (3/12). Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Intel (χρυσός χορηγός), Toshiba (ασημένιος χορηγός), Dell (χάλκινος χορηγός), Infoquest και Logicom (Υποστηρικτές).
Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα των roadshows ανά πόλη, οι  ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα http://www.microsoft.com/hellas/events/W8_Roadshow.aspx , όπου θα μπορούν να δηλώσουν και συμμετοχή για τη διοργάνωση που τους ενδιαφέρει.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Πύραυλος απενεργοποιεί υπολογιστές από απόσταση
Στις 16 Οκτωβρίου, ερευνητές της Boeing και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δοκίμασαν με επιτυχία έναν πύραυλο που έχει την ικανότητα να απενεργοποιεί υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά μηχανήματα από απόσταση χρησιμοποιώντας μια ριπή ισχυρών ραδιοκυμάτων. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην έρημο Utah ως μέρος του προγράμματος Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project (CHAMP), μιας συντονισμένης προσπάθειας της εταιρείας Boeing Phantom Works και ενός ερευνητικού εργαστηρίου της Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενός πυραύλου που να μπορεί να «παραλύσει» ηλεκτρονικά συστήματα από απόσταση με ελάχιστες παράπλευρες απώλειες. Πηγή: TechIT

«Η επιχείρησή σου.gr»
Με μια νέα πρωτοποριακή πρωτοβουλία «η επιχείρησή σου.gr» ο ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να προωθήσουν την επιχείρησή τους στο Internet, εύκολα, γρήγορα και εντελώς δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο. Μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο site, το www.yourbusiness.gr και μέσω ενός απλού και εύχρηστου εργαλείου ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει το site ή το ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησής του, επιλέγοντας την ηλεκτρονική διεύθυνση (url/domain) που επιθυμεί. Το site ή το ηλεκτρονικό κατάστημα φιλοξενείται δωρεάν για ένα χρόνο στις ασφαλείς υποδομές του ΟΤΕ, ενώ ο ίδιος αναλαμβάνει τη διαχείριση και την ανανέωση των πληροφοριών με τη συχνότητα που επιθυμεί. Πηγή: TechIT

1ος Διεθνής νυχτερινός Ημι-μαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Πάνω από 2200 δρομείς

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2012.  Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2200 δρομέων, ολοκληρώθηκε, την Κυριακή, ο πρώτος Διεθνής νυχτερινός Ημι-μαραθώνιος Θεσσαλονίκης –(21 χλμ Ημι-μαραθώνια διαδρομή και 5χλμ Δρόμος Υγείας), μια συνδιοργάνωση του αθλητικού συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη στήριξη της WIND.  

Με τη δύση του ηλίου, οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης έκλεισαν για να υποδεχτούν ένα μοναδικό νυχτερινό πάρτι όπου επαγγελματίες αθλητές, αλλά και άνθρωποι κάθε ηλικίας έλαβαν μέρος ή έδωσαν απλά το παρών ως θεατές στον 1ο Διεθνή νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στον Δρόμο Υγείας των 5χλμ. Την αξία του γεγονότος για τη Θεσσαλονίκη είχε αναδείξει με δηλώσεις του ο Δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης: «Φροντίδα και στόχος μας είναι να ανοίγουμε πόρτες, να δίνουμε κίνητρα στο κόσμο να συμμετέχουν σε θετικές δράσεις που θα τους αλλάξουν την ψυχολογία, θα τους κάνουν αισιόδοξους ώστε να βρουν το κουράγιο και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους… Μένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας κάθε δεύτερο μήνα να κλείνει ένα σαββατοκύριακο το κέντρο πόλης και να απομακρύνονται τα αυτοκίνητα. Έτσι θα αποκτήσουμε όλοι μια διαφορετική νοοτροπία και θα συνηθίσουμε στους όρους της βιώσιμης κινητικότητας».

WIND έδωσε το παρών ως υποστηρικτής του αγώνα, ενώ η  ομάδα της WIND Running Team συμμετείχε δυναμικά με πάνω από 50 δρομείς που έτρεξαν με τα χρώματά της. Ανάμεσα τους κι ένας τυχερός φίλος της WIND στο facebook από την Αθήνα, που, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό, ταξίδεψε με τη WIND στη Θεσσαλονίκη για να λάβει μέρος στον 1ο Διεθνή νυχτερινό Ημι-μαραθώνιο.

Διαδικτυακές απειλές Σεπτεμβρίου 2012

Το INF/Autorun αναδεικνύεται κορυφαία απειλή παγκοσμίως, το HTML/ScrInject.B  κυριαρχεί στην Ευρώπη

ΑΘΗΝΑ, 22Οκτωβρίου 2012 – Τα στατιστικά στοιχεία του ESET LiveGrid® για το μήνα Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με τα οποία το INF/Autorun κατέλαβε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη απειλών με ποσοστό διείσδυσης 4,87%, και την τρίτη θέση στην ευρωπαϊκή λίστα με ποσοστό 3,53%. Παράλληλα, το HTML/ScrInject.B ήρθε στη δεύτερη θέση παγκοσμίως με ποσοστό 4,45%, ενώ στην Ευρώπη αναδείχθηκε κορυφαία απειλή με ποσοστό 5,20%. Το HTML/Iframe.B κατέλαβε την τρίτη θέση στην παγκόσμια λίστα με 3,62% και τη δεύτερη στην Ευρώπη με ποσοστό διείσδυσης 3,76%.
Το INF/Autorun υποδηλώνει διάφορα είδη malware που χρησιμοποιούν το αρχείο autorun.inf ως έναν τρόπο να θέσουν έναν υπολογιστή σε κίνδυνο. Το αρχείο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικά με την αυτόματη εκκίνηση του προγράμματος που εμπεριέχεται σε αφαιρούμενα μέσα (π.χ. CD/DVD ή USB flash drives), όταν αυτά συνδεθούν σε έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows. Το HTML/ScrInject.B είναι ο γενικός όρος ανίχνευσης κώδικα HTML ο οποίος περιέχει αόριστο κακόβουλο περιεχόμενο ή  iframe tag και κάνει ανακατεύθυνση του χρήστη σε κακόβουλη τοποθεσία. Το Win32/Conficker είναι ένα διαδικτυακό worm, που αρχικά εξαπλώθηκε χρησιμοποιώντας μια αδυναμία στο σύστημα ασφαλείας των Windows. Το HTML/Iframe.B υποδηλώνει κακόβουλες ετικέτες IFRAME, ενσωματωμένες σε σελίδες HTML, που ανακατευθύνουν το πρόγραμμα περιήγησης σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία URL με κακόβουλο λογισμικό.

Έμπνευση για τον ΟΤΕ η καθημερινότητα του πελάτη

«Μαζί, είμαστε ένα»

Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2012  – Με σημείο αναφοράς τον πελάτη και τη σχέση μαζί του, o OTE παρουσιάζει την καινούργια εταιρική του επικοινωνία και μπαίνει σε μια νέα εποχή, αναλαμβάνοντας μία δέσμευση προς όλους: «Μαζί, είμαστε ένα».  

Η καθημερινότητα των πελατών γίνεται έμπνευση για την περαιτέρω εξέλιξη των προϊόντων και των υπηρεσιών του ΟΤΕ και την παροχή ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης.  

Το κεντρικό μήνυμα της νέας εταιρικής τοποθέτησης, «Μαζί, είμαστε ένα», αποτυπώνει την πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας. Με οικονομικές προτάσεις, όπως τα προγράμματα OTE Double Play, προσιτή ψυχαγωγία, όπως ο ΟΤΕ ΤV, και σύγχρονη εξυπηρέτηση, ο ΟΤΕ έρχεται ακόμη πιο κοντά στον πελάτη και επιδιώκει με αξιοπιστία, αμεσότητα και ειλικρίνεια να αποτελεί την πρώτη του επιλογή για ποιοτική επικοινωνία.
Ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, κ. Ζαχαρίας Πιπερίδης, δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία χρόνια, ο ΟΤΕ έχει κάνει άλματα μπροστά όσον αφορά στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη δημιουργία καινοτόμων και χρηστικών λύσεων, στην τιμολογιακή του πολιτική και στην εξυπηρέτηση των πελατών του. Ο ΟΤΕ εμπνέεται από την καθημερινότητα των πελατών του, ακούει τις ανάγκες τους και ανταποκρίνεται σε αυτές με όρεξη, ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, στόχος μας είναι να είμαστε η πρώτη επιλογή του πελάτη γιατί προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλα τα επίπεδα, γιατί αποδεικνύουμε με πράξεις ότι μαζί με τον πελάτη είμαστε ένα».
Η νέα επικοινωνιακή καμπάνια του ΟΤΕ ξεκινά σήμερα με την εταιρεία να ετοιμάζει ακόμη περισσότερες προτάσεις βασισμένες στις ουσιαστικές ανάγκες των πελατών.     
Το νέο τηλεοπτικό σποτ της καμπάνιας, είναι προσβάσιμο στο http://www.youtube.com/watch?v=lC9db6Co_fg&feature=plcp

Τιμητική διάκριση της CISCO Hellas στο πλαίσιο των 2012 WITSA Global
ICT Excellence Awards για το Διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη”

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας ανακοινώνει την τιμητική διάκριση της CISCO Hellas για το Διαγωνισμό “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη”, στα 2012 WITSA Global ICT Excellence Awards, που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Οκτωβρίου 2012 στο πλαίσιο του 18ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής (WCIT 2012), που διοργανώθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Πληροφορικής και Υπηρεσιών (World Information Technology and Services Alliance – WITSA). Ο WITSA, που αποτελεί τον κορυφαίο Σύνδεσμο Τεχνολογίας & Υπηρεσιών Πληροφορικής διεθνώς, είναι μια κοινοπραξία 83 συνδέσμων τεχνολογίας απ’ όλο τον κόσμο και έχει θεσμοθετήσει τα WITSA Global ICT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται κάθε δύο χρόνια, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, οι οποίοι παγκοσμίως ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ό,τι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ.
Ο διαγωνισμός “Κάνε την Καινοτομία, Πράξη” πραγματοποιήθηκε από τη Cisco Hellas σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί η εταιρεία. Στο διαγωνισμό κατατέθηκαν 273 προτάσεις συνολικά από φυσικά και νομικά πρόσωπα από την Ελλάδα, το εξωτερικό και την ευρύτερη Ελληνική Διασπορά. Μέσα από τις διαδικασίες αξιολόγησης αναδείχτηκαν 12 τελικοί υποψήφιοι με ολοκληρωμένες προτάσεις αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας διαθέτει σημαντικό και ελπιδοφόρο απόθεμα καινοτόμου και επιχειρηματικού δυναμικού, το οποίο με την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να συνδράμει στην ανάπτυξη της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Αύξηση του κυβερνοεγκλήματος κατά 40%

Η HP παρουσίασε μια νέα έρευνα, η οποία αναδεικνύει ότι το κόστος και η συχνότητα του κυβερνοεγκλήματος συνέχισαν να αυξάνονται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι οικονομικές επιπτώσεις των κυβερνοεπιθέσεων έχουν αυξηθεί περίπου κατά 40%.
H έρευνα για το Κόστος του Κυβερνοεγκλήματος για το 2012 (Cost of Cyber Crime Study 2012), η οποία διενεργήθηκε από το ΙPonemon Institute και χρηματοδοτήθηκε από την HP, κατέδειξε ότι το μέσο ετήσιο κόστος του κυβερνοεγκλήματος για ένα ενδεικτικό δείγμα επιχειρήσεων στις ΗΠΑ ανήλθε στα $8,9 εκατ. Το ποσό αυτό παρουσιάζει αύξηση 6% σε σχέση με το μέσο κόστος για το 2011 και 38% σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος για το 2010. Επίσης, η φετινή έρευνα κατέγραψε μια αύξηση 42% στον αριθμό των κυβερνοεπιθέσεων, με τους οργανισμούς να αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο 102 ολοκληρωμένες επιθέσεις την εβδομάδα, ενώ αντιμετώπιζαν 72 και 50 επιθέσεις την εβδομάδα, το 2011 και το 2010 αντίστοιχα. Πηγή: Neo2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *