PC news…letter 132 – 1/11-7/11

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 132 Εβδομάδα 1/11-7/11

 

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Τα Windows 8 στην Ελλάδα

Ξεκινάει η διεθνής διάθεση των Windows 8, τα οποία προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες και επιλογές μέσα από νέες προσφορές και εφαρμογές, αλλά και μεγάλο εύρος εναλλακτικών προτάσεων σε hardware

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2012 – Η Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση των Windows 8 στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, καταναλωτές και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν όλα όσα έχουν να προσφέρουν τα Windows 8: ένα νέο όμορφο περιβάλλον εργασίας, καθώς και ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών μέσω της έναρξης λειτουργίας του Windows Store, το οποίο είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 1000 PCs και tablets με πιστοποίηση Windows 8.
«Με το λανσάρισμα των Windows 8, η Microsoft αποκαλύπτει τα Windows σχεδιασμένα από την αρχή», δήλωσε ο Ernst-Jan Stigter, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Ελλάς. «Σε tablet ή PC, για εργασία ή διασκέδαση, για κατανάλωση περιεχομένου ή για δημιουργία νέου, τα Windows 8 προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες και στο προσωπικό σας στυλ».

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
H μηχανογράφηση… δεν μειώνει το χρόνο…
Δημοσιεύουμε σχετικό ερώτημα της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας, προσθέτοντας και τη δική μας απορία. Λέει λοιπόν η ΕΠΕ σε σχετική ανακοίνωσή της:
“Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών, θα θέλαμε να επανέλθουμε στο ερώτημα που ήδη έχουμε απευθύνει δύο φορές στο παλαιότερα στο Υπουργείο και για το οποίο σας ενημερώσαμε και με πρόσφατη επιστολή (https://www.epe.org.gr/showarticle.jsp?articleid=511):
Εφόσον από τις 5 Ιουλίου υπάρχουν κατατεθειμένα σε ψηφιακή μορφή τα Μηχανογραφικά των υποψηφίων και δεδομένης της εξαιρετικής προόδου στις ΤΠΕ, ο μέσος πολίτης αδυνατεί να καταλάβει γιατί πρέπει τα τελικά αποτελέσματα της εισαγωγής των νέων φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας να ανακοινώνονται τόσο αργά όπως τα τέλη Αυγούστου.” Ρωτάμε λοιπόν κι εμείς με τη σειρά μας το Υπουργείο: Γιατί;  Πηγή: Neo2.gr

Ερευνητές μετέτρεψαν το χαρτί σε «οθόνη»
Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Τόκιο δημιούργησαν μια νέα τεχνολογία η οποία μπορεί στο μέλλον να μας επιτρέπει να δημιουργούμε, να επεξεργαζόμαστε και να σβήνουμε χειρόγραφα σχέδια σε ένα κομμάτι κανονικό χαρτί, σαν να βρισκόμαστε στον υπολογιστή.
«Πρόκειται για μια τεχνολογία που πραγματικά μετατρέπει το απλό χαρτί σε οθόνη. Μέχρι τώρα ήταν δυνατό να προβάλλουμε πράγματα σε χαρτί και να το χρησιμοποιήσουμε σαν οθόνη, ή να εισάγουμε σχέδια ενός χαρτιού σε υπολογιστή με τη χρήση ενός ψηφιακού στυλό» αναφέρει μια ερευνήτρια.
«Η πρώτη μέθοδος όμως χρησιμοποιεί φως, και τα αποτελέσματα είναι ορατά μόνο στο σκοτάδι, ενώ με τη δεύτερη δεν μπορείτε μετά να έχετε πρόσβαση στα σχέδια αυτά στο χαρτί».
Πηγή: TechIT

Τα Invizimals επιστρέφουν στο PSP

Invizimals: Στη Ζώνη της Σκιάς

Ένας ακόμη πλήρως εξελληνισμένος τίτλος έρχεται αποκλειστικά για τους μικρούς φίλους του PSP™

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2012: Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ανακοινώνει την επανακυκλοφορία του Invizimals™: Shadow Zone στα ελληνικά! Το Invizimals: Στη Ζώνη της Σκιάς θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά στα τέλη Νοεμβρίου αποτελώντας το ιδανικό δώρο για όλους τους μικρούς φίλους του PSP™ ενόψει της εορταστικής περιόδου. Η ελληνική έκδοση του παιχνιδιού θα διατεθεί, τόσο ως αυτόνομο παιχνίδι, όσο και με τα εξής πακέτα:
Invizimals: Στη Ζώνη της Σκιάς και κάμερα PSP™
Invizimals: Στη Ζώνη της Σκιάς, κάμερα PSP™ και κονσόλα PSP E-1000
Το Invizimals: Στη Ζώνη της Σκιάς θα κυκλοφορήσει πλήρως εξελληνισμένο, επιτρέποντας έτσι σε όλους τους μικρούς φίλους να απολαύσουν στο έπακρο αυτό το πρωτοποριακό παιχνίδι. Ο αποκλειστικός αυτός τίλτος για το PSP™ έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη γκάμα παιχνιδιών  που έχουν προσαρμοστεί στα Ελληνικά στο πλαίσιο των συστηματικών προσπαθειών της Sony Computer Entertainment Europe να προσφέρει σε όλους τους Έλληνες φίλους του PlayStation άφθονο ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πολυάριθμα παιχνίδια στην Ελληνική γλώσσα!

Δεύτερη συνεχόμενη διάκριση στα Readers’ Choice Awards 2012

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Best Endpoint Security Solution»
Επιπλέον διακρίσεις δικαιώνουν τον τίτλο της πιο πολυβραβευμένης λύσης ασφαλείας  

ΑΘΗΝΑ, 30 Οκτωβρίου 2012 – Χρυσό Βραβείο απέσπασε η ESET στο διαγωνισμό Readers’ Choice Awards του περιοδικού TechTarget. Συγκεκριμένα, η εταιρία βραβεύτηκε στην κατηγορία “Best of Endpoint Security 2012» για το  προϊόν ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition, σημειώνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη διάκριση στο συγκεκριμένο θεσμό, και μάλιστα με σημαντική διαφορά στις επιδόσεις συγκριτικά με τις ανταγωνιστικές λύσεις ασφαλείας των Kaspersky και Sophos.
Οι αναγνώστες επιβράβευσαν την νέα έκδοση του ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition, το ESET Endpoint Antivirus, για την ικανότητα του να ανιχνεύει και να εξαλείφει άγνωστο κακόβουλο κώδικα και zero-day exploits, τη συχνότητα και την ταχύτητα των signature updates, καθώς και το γενικότερο όφελος της λύσης από πλευράς επένδυσης. Στα πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τους αναγνώστες, συγκαταλέγεται και το γεγονός ότι αποτελεί μια bloat-free λύση, με χαμηλή κατανάλωση στους πόρους του συστήματος, καθώς επίσης και ότι η έκδοση ESET Cybersecurity λειτουργεί πολύ καλά σε περιβάλλον Mac. Το ESET NOD32 Antivirus αποτελεί τη μοναδική λύση ασφαλείας από κακόβουλο λογισμικό που έχει πιστοποιηθεί από τα ICSA Labs τόσο για Mac όσο και για Windows.

Ξεκίνησε η διάθεση του iPhone 5 στην Ελλάδα

«Μαζί, είμαστε ένα»

Η COSMOTE ξεκινάει τη διάθεση του iPhone 5 στην Ελλάδα την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου. Οι συνδρομητές μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους από σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στα www.cosmote.gr, www.ote.gr, www.e-germanos.gr
Το iPhone 5 θα διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από €499,15 για το μοντέλο των 16GB, €619,15 για το μοντέλο των 32GB και €739,15 για το μοντέλο των 64GB με σύνδεση στα οικονομικά προγράμματα COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ.
Επιπλέον, από σήμερα το iPhone 4S θα διατίθεται στην τιμή των €389,15 και το iPhone 4 στην τιμή των €199,15 με σύνδεση στα οικονομικά προγράμματα COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ.
“Η COSMOTE προσφέρει στους πελάτες της το iPhone 5 με ένα ευρύ φάσμα ευέλικτων προγραμμάτων συμβολαίου που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν εξαιρετικά γρήγορο Mobile internet χάρη στο προηγμένο και αξιόπιστο δίκτυο της εταιρείας. Το iPhone 5 αποτελεί ακόμη μία καινοτόμο ανταγωνιστική συσκευή που αντανακλά την φιλοσοφία της COSMOTE να παρέχει στους πελάτες τους προηγμένες λύσεις επικοινωνίας, που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία με την ψυχαγωγία», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, Executive Marketing Director της COSMOTE.
Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν το iPhone 5 σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, ΟΤΕ και ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Η Google έρχεται κοντά σας με το διευρυμένο Art Project

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012: Η Google ανακοίνωσε σήμερα τη δεύτερη φάση του Google Art Project, που σκοπεύει να προσφέρει στους χρήστες περισσότερα σπάνια και εντυπωσιακά εκθέματα της Ελλάδας και περιλαμβάνει τη διεύρυνση της συνεργασίας με το Μουσείου Μπενάκη με την ψηφιοποίηση των εκθεμάτων του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης, καθώς και την ένταξη του Νομισματικού Μουσείου στο πρωτοποριακό Art Project, το οποίο εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2012.
Αmit Sood, Επικεφαλής του Google Art Project
«Η ψηφιοποίηση ενός έργου Τέχνης αλλά και οποιουδήποτε αντικειμένου απαιτεί απίστευτη προσήλωση και ενημέρωση από τους συνεργάτες μας και γι’ αυτό δυσκολεύομαι ακόμα να πιστέψω πως μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε μια τόσο πλούσια και ενημερωμένη συλλογή εκθεμάτων σε έναν διαδικτυακό τόπο. Οι επισκέπτες του Art Project προέρχονται από όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία. Αντί να επαναπαυτούμε όμως, και να μπούμε σε μια πιο αργή τροχιά, η όρεξή μας να ψηφιοποιήσουμε όλο και περισσότερα εκθέματα συνεχίζει να μεγαλώνει ενώ ταυτόχρονα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα μας επιτρέπουν να θαυμάσουμε και να παρατηρήσουμε τα εκθέματα με μια πλειάδα τρόπων, κάνοντας την εμπειρία ιδιαίτερα συναρπαστική για τους φιλότεχνους και όχι μόνο».
Διονύσης Κολοκοτσάς, Public Policy manager, Google Greece
«Το διαδικτυακό ταξίδι του Ελληνικού πολιτισμού, το οποίο ξεκίνησε τον προηγούμενο Απρίλιο με την παρουσίαση του Google Art Project και την συμμετοχή τριών καταξιωμένων μουσείων, συνεχίζεται. Σήμερα, το μουσείο Ισλαμικής Τέχνης και το Μουσείου Μπενάκη εισέρχονται κι αυτά στο Google Art Project κάνοντας τη μοναδική συλλογή τους προσβάσιμη μέσω του Διαδικτύου και επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες του παγκόσμιου χάρτη να την θαυμάσουν με ένα μόνο κλικ. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με ακόμη περισσότερους φορείς ώστε να προβάλλουμε τον Ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Αύξηση του κυβερνοεγκλήματος κατά 40%

Κυβερνοεπίθεση με ταυτόχρονη διαρροή απόρρητων και διαβαθμισμένων εγγράφων, πραγματοποίησαν hackers στο Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών τις πρώτες πρωινές ώρες. Η νέα ισχυρή κυβερνοεπίθεση, μια από τις σημαντικότερες κατά την άποψή μας των τελευταίων ετών εναντίον Ελληνικών κυβερνητικών δικτύων, είχε κύριο στόχο την διαρροή εγγράφων και πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Το SecNews παρουσιάζει (μεταφρασμένο) το μήνυμα που έχουν αναρτήσει οι άγνωστοι αναφορικά με την επίθεση:
“Χαιρετούμε τους πολίτες του κόσμου, Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας, Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να καταθέσει σε ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων λιτότητας ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αναμένεται να παρατείνουν την ύφεση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα μέτρα λιτότητας, οι συνταξιούχοι έχουν δει ένα 60% πτώση στις συντάξεις τους…..
Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *