PC news…letter 133 – 8/11-15/11

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 133 Εβδομάδα 8/11-15/11

 

pcnews_logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
Δωρεάν On-line

Kαθηλωτική «007» κατασκοπεία και Spider-Μan πτήσεις στο Μανχάταν
Μοναδικές προσφορές για αξέχαστες εμπειρίες ψυχαγωγίας και υψηλής τεχνολογίας Sony στο σαλόνι σας!
Η Sony με αφορμή τα 50 χρόνια James Bond σας προσφέρει εντελώς δωρεάν τη συλλογή των 22 κλασσικών ταινιών του θρυλικού πράκτορα σε μορφή Blu-rayTM, με την αγορά της βραβευμένης τηλεόρασης Sony BRAVIA HX850. Παράλληλα, για τους λάτρεις του Spider-Μan®, η Sony προσφέρει τις συναρπαστικές περιπέτειες του υπερ-ήρωα, δώρο σε Blu-rayTM με αγορές επιλεγμένων μοντέλων Blu-RayTM players και Home Cinema.
Οι προσφορές περιλαμβάνουν αναλυτικά:
Συλλεκτική κασετίνα με την πλήρη συλλογή των 22 ταινιών  του πιο διάσημου πράκτορα όλων των εποχών, James Bond, σε Blu-rayTM με την αγορά της τηλεόρασης Sony BRAVIA HX850
Η ταινία “The Amazing Spider-Man™” σε Blu-ray™ με την αγορά του Blu-ray Disc™, BDP-S185.
Η ταινία “The Amazing Spider-Man™” σε 3D Blu-ray™ με την αγορά μιας συσκευής 3D Blu-ray Disc™ μεταξύ των μοντέλων: BDP-S490, BDP-S590 και BDP-S790.  
Η ταινία “The Amazing Spider-Man™” σε 3D Blu-ray™ και η τριλογία Spider-Man® σε Blu-ray™ με την αγορά ενός Home Cinema μεταξύ των μοντέλων:  BDV-E490, BDV-NF720, BDV-N890W και BDV-N990W.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Κυκλοφόρησε ο Google Chrome 23
Διαθέσιμη έγινε πριν από λίγες ώρες η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Google, με τον αριθμό 23, η οποία πέρα από τις συνηθισμένες διορθώσεις και βελτιώσεις εντάσσει κάποια αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά.
Αναμφισβήτητα το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του Chrome είναι η υποστήριξη του πρωτοκόλλου «Do Not Track» (DNT). Πρόκειται για μια επιλογή την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε ώστε να μην παρακολουθείται η δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο για διαφημιστικούς σκοπούς. Πηγή: TechIT

Η Microsoft
«αποσύρει» το Live Messenger
Η Microsoft επιβεβαίωσε και επίσημα τις πρόσφατες φήμες που ήθελαν την άμεση απόσυρση της υπηρεσίας Windows Live Messenger και την αντικατάστασή της από το Skype.
Η εταιρεία θα ενσωματώσει πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες του Messenger στο Skype κατά τη διάρκεια της μετάβασης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.  Πηγή: TechIT

Όλοι έτοιμοι για τον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών – Κυριακή 11 Νοεμβρίου

Τον αγώνα της WIND Running Team  υπέρ της ΕΛΕΠΑΠ ενισχύουν:
πάνω από 1500 δρομείς
περισσότεροι από 6000 φίλοι της ομάδας μέσω Facebook
9 δημοφιλείς  προσωπικότητες

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2012. Έτοιμη για τη συμμετοχή της στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών (ΚΜΑ) καθώς και στους αγώνες δρόμου 5 & 10 χλμ. είναι η WIND Running Team  που χθες ολοκλήρωσε τις προπονήσεις της εν όψει της διοργάνωσης. Η ομάδα με τα χρώματα της WIND, Επίσημου Χορηγού της διοργάνωσης, λαμβάνει για δεύτερη φορά μέρος στους αγώνες και είναι η πολυπληθέστερη ομάδα που έχει λάβει ποτέ μέρος στον ΚΜΑ, καθώς αριθμεί περισσότερους από 1500 δρομείς.  Η WIND Running Team  τρέχει πάντα για καλό σκοπό και φέτος θα στηρίξει με τη συμμετοχή της το έργο της ΕΛΕΠΑΠ καθώς για κάθε δρομέα της ομάδας η WIND θα προσφέρει στην ΕΛΕΠΑΠ το ποσό των 10€.

Παρουσίαση του νέου iPhone 5!

Την ευκαιρία να δουν από κοντά πρώτοι το iPhone 5 έδωσε η COSMOTE στους καταναλωτές, την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο stand στο THE MALL ATHENS. Με την μουσική υπόκρουση του Radio DJ χιλιάδες επισκέπτες βρέθηκαν στο stand της COSMOTE, προκειμένου να ζήσουν την απίστευτη εμπειρία που προσφέρει το πολυπόθητο τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να προ-παραγγείλουν το iPhone 5 και να τους περιμένει την Παρασκευή στα καταστήματα COSMOTE, ΟΤΕ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ στο The Mall Athens.
Από 2 Νοεμβρίου το iPhone 5 είναι εμπορικά διαθέσιμο στο δίκτυο καταστημάτων της COSMOTE. Η συσκευή διατίθεται φθηνότερα στα προγράμματα COSMOTE ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ και COSMOTE BUSINESS ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ σε όλα τα καταστήματα COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTE, καθώς και στο εκτεταμένο εμπορικό δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας.

Wowzapp! Hackathon για Windows και  123P

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2012 – Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου διοργανώνεται και στην Ελλάδα το WOWZAPP 2012: Hackathon για Windows της Microsoft, το οποίο λαμβάνει χώρα το ίδιο χρονικό διάστημα ταυτόχρονα σε περισσότερες από 30 χώρες και απευθύνεται σε φοιτητές και startup developers, οι οποίοι καλούνται να αναπτύξουν εφαρμογές που θα είναι διαθέσιμες στο Windows Store. Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με το 123p.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους, μέσω των προγραμμάτων DreamSpark και BizSpark, όλα τα απαραίτητα εργαλεία που απαιτούνται για να δημιουργήσουν τις εφαρμογές τους, όπως το Visual Studio 2012 Express για Windows 8, καθώς και ένα δωρεάν κωδικό εγγραφής στο Windows Store. Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις εφαρμογές τους, ενώ ειδικοί στα Windows 8 θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να υποβάλλουν τις εφαρμογές τους στο Windows Store.

Οι εγγραφές για το ελληνικό WOWZAPP 2012: Hackathon για Windows έχουν ήδη ξεκινήσει. Η εκδήλωση ξεκινάει την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 14.00 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 21.00, ενώ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο HUB Events (Αλκμήνης 5, Αθήνα). Στον ίδιο χώρο και λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης την Παρασκευή 9/11  (συγκεκριμένα από τις 9:00) θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις για την προετοιμασία των συμμετεχόντων σε βασικές τεχνολογίες, όπως π.χ. HTML5, CSS, Javascript, C#, XAML κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών επισκεφτείτε το http://aka.ms/apwzGR

Έρευνα και Καινοτομία

Με επιτυχία λειτουργεί το ελεύθερο ελληνικό ψηφιακό ραδιόφωνο της ΕΕΛ/ΛΑΚ

Το πρώτο ελεύθερο ελληνικό ψηφιακό ραδιόφωνο διανύει με επιτυχία τον 5ο μήνα λειτουργίας του και συγκεντρώνει σήμερα περισσότερους από 480 χρήστες που αναπαράγουν δημόσια στους χώρους τους μουσική από το διαδίκτυο. Το ψηφιακό ραδιόφωνο λειτουργεί στο πλαίσιο των δράσεων της ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα) και υποστηρίζεται από άδειες Creative Commons. Περισσότερα….

340.000 δημοσιεύσεις σε περιοδικά Ανοικτής Πρόσβασης το 2011 καταγράφει νέα μελέτη

Μόλις δέκα χρόνια πριν, η πρωτοβουλία της Βουδαπέστης (Budapest Open Access Initiative) άνοιξε τον δρόμο για την Ανοικτή Πρόσβαση στα ερευνητικά αποτελέσματα. Υπήρξε η πρώτη οργανωμένη προσπάθεια που εισήγαγε τον όρο Ανοικτή Πρόσβαση, καθιέρωσε έναν κοινό ορισμό, επινόησε συμπληρωματικές στρατηγικές για την εφαρμογή της, διέδωσε τις προτάσεις για Ανοικτή Πρόσβαση σε όλα τα  επιστημονικά πεδία και χώρες, και εξασφάλισε χρηματοδότηση. Περισσότερα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

H Google ετοιμάζεται να διαγράψει τα πειρατικά sites!

Μεγάλo σχέδιο για την γνωστή εταιρεία…
Πόλεμο εναντίον των πειρατικών sites ετοιμάζει η Google. H παντοδύναμη εταιρεία του διαδικτύου πιεζόμενη από διάφορες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, θα αναγκαστεί πολύ σύντομα να διαγράψει από την βάση δεδομένων της τα sites που διαμοιράζουν πειρατικό υλικό όπως βίντεο, ταινίες, και λογισμικό.
Η Google βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα,
αφού από την μία έχει την πίεση και τις απειλές σε πολλές περιπτώσεις των εταιρειών και των κυβερνήσεων και από την άλλη έχει το κοινό το οποίο απευθύνεται στην Google για να αναζητήσει παράνομο και πειρατικό υλικό και μια κίνηση να διαγράψει από τις βάσεις δεδομένων της τέτοια sites, κινδυνεύει να χάσει πολύ κόσμο που θα στραφεί σε άλλες μηχανές αναζητήσεις για να βρει αυτό που θέλει, ενώ θα μειωθούν και οι χρήστες του Chrome που είναι αυτή τη στιγμή ο νούμερο ένα broswer σε προτίμηση στον κόσμο. Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *