PC news…letter 137 – 6/12-12/12

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 138 Εβδομάδα 6/12-12/12

 

 

pcnews logo….letter

 

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

Ολοκληρώθηκε το φετινό Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση»

 

Εκπαιδευτικοί από περισσότερες από 80 χώρες συγκεντρώθηκαν στο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» στην Πράγα

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2012 – Με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με τη δέσμευση της Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη του προγράμματος «Συνεργάτες στη Μάθηση», αλλά και με τη βράβευση των πιο καινοτόμων εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έλαβε χώρα στην Πράγα, από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 500 από τους πιο καινοτόμους δασκάλους, εκπαιδευτικούς ηγέτες και κυβερνητικούς επισήμους από 80 χώρες.

Από την Ελλάδα, παρευρέθηκαν στο Φόρουμ, ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ράμμος από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, οι διευθυντές από τα συστεγαζόμενα 26ο και 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, που αναδείχθηκαν φέτος ως Microsoft Pathfinder School, οι διευθυντές του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, που έχουν κατακτήσει το επίπεδο Microsoft Mentor School, ενώ συμμετείχε και Έλληνας κριτής στις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων μετά από πρόσκληση της Microsoft Corp.

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ρεκόρ πωλήσεων για το «Call Of Duty: Black Ops II»

Μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης μέρας κυκλοφορίας του Call Of Duty: Black Ops II, η εταιρεία παραγωγής του, Activision, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το γνωστό τίτλο ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα μόλις 15 ημερών.

Η συγκεκριμένη επίδοση, αποτελεί ρεκόρ στις πωλήσεις των ειδών ψυχαγωγίας με το Call of Duty: Modern Warfare 3 να βρίσκεται, πλέον, στη δεύτερη θέση με ίδιες επιδόσεις αλλά σε 16 ημέρες, ενώ τρίτη κατά σειρά είναι η ταινία Avatar που είχε ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα 17 ημερών. Πηγή: TechIT

 

 

Ειδικό σύστημα θα ελέγχει αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή

Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων που ξεκινά σήμερα στη Γιοκοχάμα αναμένεται να περάσει στην Ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση στην οποία θα χρησιμοποιηθεί το goal-line technology. Το ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στο διαιτητή να γνωρίζει αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή του τέρματος θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά- μετά την ιστορική απόφαση του διεθνούς ποδοσφαιρικού συμβουλίου (IFAB) τον Ιούλιο- στα δυο γήπεδα που θα φιλοξενηθούν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Πηγή: TechIT

 

 

WHAT’S UP Mobile Application για απόλυτη διαχείριση του λογαριασμού!

  Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2012 – Τη δυνατότητα να ελέγχουν τον λογαριασμό τους και να έχουν πρόσβαση από το κινητό τους σε όλες τις υπηρεσίες που χρειάζονται, εύκολα, γρήγορα και απλά, δίνει η COSMOTE στους κατόχους WHAT’S UP με την επίσημη εφαρμογή του WHAT’S UP που είναι πλέον διαθέσιμη στο Google play και στο Apple store!

  Το WHAT’S UP είναι το πρώτο καρτοκινητό με την δική του αποκλειστική εφαρμογή για android και iphone κινητά. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες WHAT’S UP να βλέπουν το υπόλοιπο τους και τα διαθέσιμα λεπτά ομιλίας, SMS και MB, να ανανεώνουν το χρόνο ομιλίας τους, να ενεργοποιούν όλες τις υπηρεσίες του WHAT’S UP, να μοιράζονται τα λεπτά ομιλίας τους με το «Call Them All Supershare», να μαθαίνουν στη στιγμή αν ένας αριθμός ή μια επαφή του καταλόγου των επαφών τους είναι WHAT’S UP και κερδίζουν απίθανα δώρα από το «WHAT’S UP Reload it».

  Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία, όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι διαθέσιμες χωρίς χρέωση και με αναγνώριση του αριθμού του χρήστη, τόσο με σύνδεση στο internet από το δίκτυο Data της COSMOTE όσο και με οποιοδήποτε WiFi Hotspot.

  Τη νέα εφαρμογή του WHAT’S UP έχουν ήδη εγκαταστήσει και χρησιμοποιούν περισσότεροι από 100.000 χρήστες, με αποτέλεσμα να είναι σταθερά στις κορυφαίες θέσεις των δωρεάν εφαρμογών στην Ελλάδα.

   

   

   

  «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο»

   

  Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο του Άρη Δημοκίδη

  «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο» στο ΝΟΗΣΙΣ

   

   

  Το ΝΟΗΣΙΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

  προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους

  σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

  με αφορμή το βιβλίο του Άρη Δημοκίδη

  «Το πρωτοχρονιάτικο διαστημόπλοιο» (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)

  το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, στις 6 το απόγευμα, στο ΝΟΗΣΙΣ (6Ο χμ. οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης).

   

  Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο Άγιος Βασίλης κάνει ένα ειδικό δώρο στα πιο φρόνιμα παιδιά του κόσμου. Τι θα συνέβαινε, όμως, αν ο τάρανδος έδινε κατά λάθος

  το δώρο στα πιο άτακτα παιδιά; Εσύ σε ποια ομάδα ανήκεις; Στους φρόνιμους ή στους άτακτους; Ο Άρης Δημοκίδης σε περιμένει σε ένα γιορτινό ταξίδι στη Γη και το διάστημα με την πολυκατοικία που πετάει! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΙΣ!

  Είσοδος ελεύθερη

   

  Hμερίδα “Διαμόρφωση Εθνικών Πολιτικών για την Ανοικτή Πρόσβαση”

   

   

   

   

   

  Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT) διοργανώνει Ημερίδα με θέμα “Διαμόρφωση εθνικών πολιτικών για την Ανοικτή Πρόσβαση” την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αμφιθέατρο Λεωνίδας Ζέρβας).

  Στόχος της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MedOANet, είναι να παρουσιάσει τις τρέχουσες πολιτικές και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς στον τομέα της Ανοικτής Πρόσβασης στην επιστημονική γνώση, να ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, και να συμβάλει στη συντονισμένη υιοθέτηση πολιτικών Ανοικτής Πρόσβασης στη χώρα.

   

   

   

   

  Βραβείο «Consumer Recommended Award» από το PCMag

   

   

  ΑΘΗΝΑ, 6 Δεκεμβρίου 2012Η ESET διακρίθηκε με το βραβείο «Consumer Recommended» του PCMag, το οποίο μάλιστα απονέμεται για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη βράβευση αφορά τις Σουίτες Ασφαλείας και τις λύσεις Antivirus της εταιρίας, αποδεικνύοντας ακόμη μία φορά την προτίμηση των καταναλωτών σε σχέση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα.

   

  Η απονομή βραβείου PCMag θεωρείται η απόλυτη πιστοποίηση σε ότι αφορά την εμπιστοσύνη στο brand και την αφοσίωση του καταναλωτή. Για τον καθορισμό των νικητών, το PCMag στηρίζεται στη γνώμη των αναγνωστών του, που ανέρχονται παγκοσμίως σε 25 εκατομμύρια, μετρώντας την ικανοποίησή τους για τα προϊόντα τεχνολογίας που χρησιμοποιούν και την εξυπηρέτησή τους σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα. Λαμβάνονται επίσης υπόψη η αξία, ο σχεδιασμός, η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία, η χρηστικότητα, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία που ποικίλουν από χρήστη σε χρήστη.

   

  «Βασική προϋπόθεση για να κερδίσει τον τίτλο μία εταιρία με λογισμικό ασφαλείας antivirus είναι να μπορεί να παρέχει ισχυρή προστασία χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις του συστήματος του χρήστη,» αναφέρεται σχετικά στο PCMag.com. «Κάθε εταιρία λογισμικού προσπαθεί να πετύχει το συνδυασμό αυτό, αλλά αυτή τη χρονιά η εταιρία που συνιστούν περισσότερο στην αγορά antivirus είναι η ESET, ξεπερνώντας παλιότερους, μεγαλύτερους και πιο γνωστούς ανταγωνιστές.»

   

  Το βραβείο «Consumer Recommended» απονέμεται μόνο σε προϊόντα που επιτυγχάνουν εξαιρετικά επίπεδα ικανοποίησης των καταναλωτών καθ’ όλη τη χρονιά, και η ESET έχει πετύχει σταθερά υψηλές βαθμολογίες το 2012.

   

   

  ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

  Στηρίξτε την PC news και το PC newsletter

   

   

  PC news letter

  Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

  Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

   

  Ενδιαφέροντα βίντεο

  Δωρεάν webTV

  Games trailers section

   

  1,9 εκατ. Έλληνες ψώνισαν online το 2012 κάνοντας τζίρο €2,9 δις

   

  Ολοκληρώθηκε η ετήσια έρευνα του 2012 για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο Β2C και την συμπεριφορά online καταναλωτών, του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου B2C είναι ιδιαίτερα αυξητική το 2012, όπου 1,9 εκατ. Έλληνες συνολικά αγόρασαν online προϊόντα ή υπηρεσίες αξίας €2,9 δις.

  Οι Έλληνες online καταναλωτές έκαναν κατά μέσο όρο ετησίως 20 αγορές μέσω του διαδικτύου συνολικής αξίας 1.600 €. Άρα στους βασικούς δείκτες μέτρησης της online αγοράς είχαμε αύξηση το 2012 κατά 25-35% ενώ στις συνολικές αγορές η αύξηση ήταν πάνω από 50% σε σχέση με το 2011. Η μεγάλη σημασία του διαδικτύου για τις αγορές καταγράφεται επίσης από την τάση ότι οι online καταναλωτές για το 50% των αγορών τους που έκαναν το 2012 σε φυσικά καταστήματα είχαν ψάξει, συγκρίνει προϊόντα, και κάνει έρευνα αγοράς στο Internet πριν κάνουν την αγορά. Πηγή: Neo2.gr

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *