PC news…letter 138 – 13/12-19/12

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 138 Εβδομάδα 13/12-19/12

pcnews logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

Μεγάλη συμμετοχή στο IT Pro | Dev Connections 2012

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2012 – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το συνέδριο πληροφορικής IT Pro|Dev Connections 2012, το οποίο στον πέμπτο χρόνο της διοργάνωσής του συγκέντρωσε πάνω 600 στελέχη και επαγγελματίες από την ελληνική αγορά της πληροφορικής. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τις κοινότητες πληροφορικής autoexec.gr και dotnetzone.gr και πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο Metropolitan Expo. Πλατινένιος Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Microsoft Ελλάς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Peter Economides, o οποίος μιλώντας μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ανέλυσε διεξοδικά τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από την επένδυση στην επιχειρηματικότητα.
Το κοινό του συνεδρίου είχε τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ 58 sessions, με 60 συνολικά ομιλητές, χωρισμένων σε 6 παράλληλα tracks, τα οποία συμπεριλάμβαναν μια ευρεία θεματολογία, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα ενδιαφέροντα τόσο των επαγγελματιών της πληροφορικής, σε επίπεδο μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά και των προγραμματιστών.

    ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Προβλήματα και πάλι για το «The Pirate Bay»
Για ακόμα μία φορά η γνωστή ιστοσελίδα διαμοιρασμού torrents, The Pirate Bay, ήταν έκτος λειτουργίας την περασμένη Τετάρτη.
Κάθε φορά που η συγκεκριμένη ιστοσελίδα αντιμετωπίζει προβλήματα, όλοι αναρωτιούνται αν η πρόσβαση στο site παρεμποδίζεται από τον πάροχό της.
Αυτή τη φορά, όμως, τα προβλήματα ήταν τεχνικής φύσεως και είχαν να κάνουν με το δίκτυο του The Pirate Bay, με αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας της σελίδας για περισσότερες από τρεις ώρες.  Πηγή: TechIT

Εφαρμογή αναζήτησης τραγουδιών από την Google
Η Google ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας της widget εφαρμογής για συσκευές Android, στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, Google Play.
Το νέο Sound Search είναι μία εφαρμογή αναγνώρισης ήχου και απειλεί άμεσα την κυριαρχία των εφαρμογών Shazam και SoundHound, που μέχρι σήμερα είχαν τα ηνία σε αυτή την κατηγορία εφαρμογών.
Σημαντικό πλεονέκτημα του νέου Sound Search είναι η ίδια η φύση του, αφού σαν widget είναι εύκολα προσβάσιμο από την κεντρική οθόνη του υπολογιστή και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη με το πάτημα ενός κουμπιού να μάθει ποιο είναι το τραγούδι που ακούει. Πηγή: TechIT

30ος Κλασικός Μαραθώνιος

27.000 γεύματα στο Δημοτικό Βρεφοκομείο από την Ομάδα εθελοντών-εργαζομένων Μαραθωνοδρόμων ΟΤΕ-COSMOTE
Με ένα ρεκόρ συμμετοχών και προσφοράς έκλεισε ο 30ος Κλασικός Μαραθώνιος για τον Όμιλο ΟΤΕ. Περισσότεροι από 500 δρομείς – εργαζόμενοι έδωσαν τον παρών στη μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, συγκεντρώνοντας με τη συμμετοχή τους 27.000 ευρώ και αποτελώντας μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές συμμετοχές του Μαραθωνίου.
Το στοίχημα όλων των εθελοντών ήταν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καθώς το κίνητρο ήταν ισχυρό γιατί για κάθε χιλιόμετρο που έτρεχε ο κάθε εργαζόμενος ο ΟΤΕ και η COSMOTE πρόσφεραν 5 ευρώ στην εθελοντική πρωτοβουλία  boroume.gr, προκειμένου να αποδοθεί το συνολικό ποσό στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.
Με το ποσό που συγκεντρώθηκε θα αγοραστούν 27.000 γεύματα, για 600 παιδιά υποσιτιζόμενων οικογενειών που στηρίζει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών.

Συμβουλές για Χριστουγεννιάτικες αγορές

ΑΘΗΝΑ, 12 Δεκεμβρίου 2012 – Η περίοδος των Χριστουγέννων αποτελεί μία έντονη αγοραστική περίοδο, όπου πολλοί καταναλωτές επιλέγουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους online. Καθώς αυτή η δραστηριότητα γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, παρατηρείται ότι ο αριθμός των επιθέσεων «phishing» καθώς και οι ηλεκτρονικές απάτες αυξάνονται.
Πριν την αγορά: Βελτιώστε την προστασία του υπολογιστή σας, αναβαθμίζοντας και επιδιορθώνοντας τον browser σας, το λειτουργικό σας σύστημα καθώς και το Antivirus λογισμικό σας. Δημιουργήστε μία διεύθυνση email ειδικά για αγορές και φροντίστε να κλειδώσετε με δύσκολα passwords τις συσκευές και τα emails σας.

Προτιμήστε να περιηγηθείτε σε γνωστά sites που φημίζονται  ότι κάνουν αυτό ακριβώς που διαφημίζουν.
 
Να είστε προσεκτικοί με τις «απίστευτες» προσφορές: Αν δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό, μάλλον δεν είναι, ειδικά αν πρόκειται για ένα από τα πιο περιζήτητα προϊόντα της εποχής. Κάντε αναζήτηση στο διαδίκτυο την προσφορά για να διασταυρώσετε τι λένε άλλοι χρήστες.

Σκεφτείτε πριν δράσετε: Προσοχή σε επείγουσες προσφορές που ισχυρίζονται ότι είναι από φίλους ή σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αν πιστεύετε ότι η προσφορά είναι αληθινή, ανοίξτε τον browser και πληκτρολογήστε το όνομα της σελίδας κατευθείαν στη μπάρα διευθύνσεων. Αυτή η κίνηση θα σας προφυλάξει από κρυμμένα  links που οδηγούν σε ψεύτικα websites.

Χριστούγεννα 2012
στο ΝΟΗΣΙΣ

Την περίοδο των γιορτών, από 22 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2013, το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί καθημερινά, εκτός από τις 24, 25, 31/12 και Πρωτοχρονιά, από τις 11.00 – 19.00 και έχει διοργανώσει μία σειρά δραστηριοτήτων με “άρωμα Χριστουγέννων”:
Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες για όλους όσους αγαπάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρετε μαζί σας την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση και να δηλώσετε συμμετοχή στο 2310 483000 (εσωτ. 2). Για παιδιά Δημοτικού, τα οποία μπορούν να χειρισθούν ψαλίδι και κόλλα.
Το εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών πραγματοποιείται τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 15/12 στις 16:00
Κυριακή 16 /12 στις 12:00
Είσοδος ελεύθερη
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» – ταινία στο Πλανητάριο
Η ταινία «Το Άστρο των Χριστουγέννων», παραγωγής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Πληροφορίες για τις ώρες προβολής στο τηλέφωνο 2310 483000.
Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα
Ένα science show που μέσα από εντυπωσιακά και διασκεδαστικά πειράματα που γίνονται με απλά υλικά, καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη μαγεία της επιστήμης. Το χιόνι, τα κεριά, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα στολίδια και τα λαμπιόνια, που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, αποκτούν ένα επιπλέον νόημα, καθώς γίνονται αφορμή για να σκεφτούμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται παντού γύρω μας και μπορεί να είναι και διασκεδαστικές.
Η παράσταση διαρκεί μισή ώρα και πραγματοποιείται στο κεντρικό lobby, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 22/12
Παρασκευή 28/12
Κυριακή 30/12
Τετάρτη 2/1
Κυριακή 6/1
Είσοδος ελεύθερη
«Αστροπερπατήματα»
Παραμυθοαφήγηση συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Πλανητάριο.
Κάτω από τον έναστρο ουρανό του πλανηταρίου οι ιστορίες ξετυλίγονται… Η αφήγηση ξεκινάει από τη σιωπή, από τη γαλήνη από τη διάθεση να μοιραστείς κάτι σπουδαίο.
Η Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Παναγιώτης Κούλελης τη συντροφεύει με τις μουσικές και τα τραγούδια του.
Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και πραγματοποιείται στις 11.30 τις ακόλουθες μέρες:
Τετάρτη 26/12
Πέμπτη 3/1
Σάββατο 5/1
Για μικρούς και μεγάλους από 5 ετών
Γενική είσοδος: 5€
Robotixlab
Τα ρομπότ ετοιμάζουν μελομακάρονα, αχνίζουν κουραμπιέδες και στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους σιγοτραγουδώντας τα κάλαντα…
Έλα και εσύ να γνωρίσεις τα ρομπότ της robotixlab από κοντά, να μάθεις κάποια από τα μυστικά του μαγικού κόσμου της ρομποτικής και να ενημερωθείς για τα νέα εργαστήρια ρομποτικής μικρών εφευρετών που ξεκινούν την νέα χρονιά
Το πρόγραμμα διαρκεί μισή ώρα και θα πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Πέμπτη 27/12
Πέμπτη 3/1
Για παιδιά δημοτικού
Είσοδος ελεύθερη
Βιβλιοπαρουσίαση «Αστέρης το νεαρό αστέρι»
Σάββατο 29/12, στις 11.30
Το ΝΟΗΣΙΣ και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Ζαφειρίου «Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι».
Κάποτε, σε ένα μακρινό γαλαξία ζούσε ο Αστέρης, ένα μικρό γαλαζωπό αστεράκι που ήθελε να δει, να ακούσει, να μάθει και να κάνει λάθη.  Οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ’ όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο σύμπαν.
Για παιδιά από 6 ετών. Είσοδος ελεύθερη.
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2013!
Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013

Πάνω από 345.000 ευρώ σε 46 φοιτητές από 17 νομούς

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 – Απονεμήθηκαν σήμερα οι Υποτροφίες ΟΤΕ – COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 σε πρωτοετείς φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από την ελληνική περιφέρεια και για πρώτη χρονιά και από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Με το θεσμό των Yποτροφιών να συμπληρώνει φέτος έντεκα χρόνια, 46 νέοι και νέες παρέλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα για τις σπουδές τους, συνολικού ύψους €345.328.

Οι 20 φετινοί Υπότροφοι που προέρχονται από τους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας βραβεύτηκαν με το ποσό των €15.280 ο καθένας. Επιπλέον, 26 Τιμητικές Διακρίσεις αξίας €1.528 η καθεμία, απονεμήθηκαν από την COSMOTE σε υποψηφίους από τις ίδιες περιοχές, που ξεχώρισαν για τις σχολικές και εξωσχολικές τους επιδόσεις.

Η καθιερωμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι, παρουσία του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Θανάση Κυριαζή.

Απευθυνόμενος στο κοινό της εκδήλωσης ο κ. Τσαμάζ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Στον Όμιλο ΟΤΕ συνεχίζουμε τη στήριξή μας στους νέους ανθρώπους, παρά την ένταση της κρίσης, αυξάνοντας φέτος τον αριθμό των υποτρόφων».

Νέα έρευνας και Καινοτομίας

Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας 2012 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

To Φεστιβάλ Επιστήμης και Τεχνολογίας FEST12, μια γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας πραγματοποιείται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από 13 έως 16 Δεκεμβρίου 2012. Στόχος του Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το ΕΙΕ σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, το ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ και το British Council, είναι η εξοικείωση μικρών και μεγάλων με τις έννοιες, τη μεθοδολογία και τα μυστικά της επιστημονικής σκέψης αλλά και τις εφαρμογές της έρευνας στην καθημερινή ζωή. Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες και ερευνητές θα μιλήσουν για τεχνολογίες αιχμής και σύγχρονες ανακαλύψεις, ενώ ειδικοί της επικοινωνίας της επιστήμης θα αναδείξουν τα εργαλεία σύνδεσης επιστήμης και κοινωνίας. Περισσότερα….

Περισσότεροι από 2.600 επιχειρηματίες στο πρόγραμμα Erasmus “Νέοι Επιχειρηματίες”

Περισσότεροι από 2.600 επιχειρηματίες συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus “Νέοι Επιχειρηματίες”, πραγματοποιώντας περισσότερες από 1.300 ανταλλαγές μεταξύ νέων και έμπειρων επιχειρηματιών, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η ΕΕ βράβευσε επιχειρηματίες και τοπικά σημεία επαφής για τη δραστήρια και επιτυχημένη συμβολή τους στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων και τους Έλληνες επιχειρηματίες Γιώργο Σκαφίδα και Δημήτρη Ματσάκη.
Περισσότερα…..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών Τόπων

Η “Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση” και η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες “Μιχάλης Δερτούζος” σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προκηρύσσουν τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικών Διαδικτυακών τόπων: α) Σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών), β) Σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ), γ) Υποστηρικτικών δομών της εκπαίδευσης (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ κ.α), δ) Διοικητικών μονάδων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης καθώς και ε) Προσωπικών Ιστοσελίδων Εκπαιδευτικών.
Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη, όλων των ποιοτικών διαδικτυακών τόπων που παρέχουν εκπαιδευτικές -παιδαγωγικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου η ηθική και η υλική -έστω και συμβολικά- επιβράβευσή τους. Περισσότερα…
 Πηγή: Neo2.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *