PC news…letter 139 – 20/12-26/12

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 139 Εβδομάδα 20/12-26/12

pcnews logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

Χριστουγεννιάτικο μουσικό event με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες στο Athens Metro Mall

ΑΘΗΝΑ, 19 Δεκεμβρίου 2012 – H HP και η Universal Music Group,  η μεγαλύτερη εταιρεία μουσικού περιεχομένου στον κόσμο, ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια σειρά μουσικών συναυλιών με Έλληνες καλλιτέχνες από τις 19 Δεκεμβρίου έως και τις 28 Δεκεμβρίου, στο Athens Metro Mall.

Στο περίπτερο της HP, από 18 Δεκεμβρίου έως και 5 Ιανουαρίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τη νέα σειρά consumer PCs με Microsoft® Windows® 8 και να μάθουν περισσότερα για την πλατφόρμα HP Connected Music.  Η πλατφόρμα αυτή  προσφέρει στους λάτρεις της μουσικής ένα νέο τρόπο να απολαύσουν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες, παρέχοντας αποκλειστικό υλικό αλλά και πρόσβαση στην ασυναγώνιστη λίστα διεθνών καλλιτεχνών της Universal Music.

Μετά το τέλος των έξι συναυλιών από δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος  Σαμπάνης και οι Professional Sinnerz, πέντε τυχεροί  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη της επιλογής τους.
 
Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
19 Δεκεμβρίου: Γιώργος Σαμπάνης
20 Δεκεμβρίου: Δήμος Αναστασιάδης
27 Δεκεμβρίου: Professional Sinnerz – Ηλίας Βρεττός
28 Δεκεμβρίου: Κωνσταντίνος Αργυρός – Ελευθερία Ελευθερίου  

Ώρα έναρξης συναυλιών: 20.30, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο επίπεδο 0 του Athens Metro Mall (Λεωφόρος Βουλιαγμένης 276, Άγιος Δημήτριος, μπροστά στη στάση μετρό Αγίου Δημητρίου).
    ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σε «ζωντανή» μετάδοση το… τέλος του κόσμου
Με αφορμή τα σενάρια καταστροφής του πλανήτη την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012, η Slooh Space Camera, αποφάσισε να υλοποιήσει ένα πρότζεκτ που έχει να κάνει με τη «ζωντανή» μετάδοση του διαστήματος από σήμερα μέχρι την ημέρα της συντέλειας.
Τα δωρεάν webcasts, θα δώσουν την δυνατότητα στο καθένα να παρατηρήσει την οποιαδήποτε «ύποπτη» κίνηση αστεροειδών ή άλλων αντικειμένων που, σύμφωνα με την προφητεία των Maya, θα συγκρουστούν με τον πλανήτη μας. Για όποιον ενδιαφέρεται η Slooh έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της το πρόγραμμα των ζωντανών αναμεταδόσεων του διαστήματος κατευθείαν από αστεροσκοπεία σε όλο τον κόσμο.  Πηγή: TechIT

Η επιλογή «Do Not Track» στο Firefox
Ο Firefox στις ρυθμίσεις ασφαλείας του δίνει την επιλογή «Do Not Track» (DNT) στους χρήστες του, με σχεδόν ένα ποσοστό της τάξης του 8% να την χρησιμοποιεί, ενώ σε συσκευές Android το ποσοστό ανεβαίνει στο 19%.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα πρότυπο που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να μπλοκάρουν τα cookies που στέλνουν οι εταιρείες και αποθηκεύονται στον υπολογιστή των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους.
Ο τρόπος, άλλωστε, που εφαρμόζεται κάτι τέτοιο έχει δημιουργήσει μεγάλες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τη διαφύλαξη του απορρήτου και στους εκπροσώπους των ηλεκτρονικών διαφημίσεων.
 Πηγή: TechIT

«Αναζητώντας τα Χριστούγεννα»

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
της Χορωδίας ΟΤΕ Αθηνών για την ενίσχυση του φορέα
«Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού»
Χριστουγεννιάτικη συναυλία, με τίτλο «Αναζητώντας τα Χριστούγεννα» διοργανώνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 19:00 η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών στην Α’ Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Αθηνών (Αμαλίας 50, 105 58 Αθήνα).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με τη στήριξη του Ομίλου ΟΤΕ για την οικονομική ενίσχυση του φορέα «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού», που στηρίζει 1200 παιδιά που φοιτούν σε οκτώ Δημοτικά και δύο Νηπιαγωγεία της περιοχής του Σταθμού Λαρίσης.

Στην μουσική αυτή αναζήτηση, εκτός από τη Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, που θα παρουσιάσει γνωστές Ελληνικές και διεθνείς Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, θα συμμετέχουν παιδιά από το 16ο Γυμνάσιο Αθηνών καθώς και παιδιά από το “Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού”.

Η ESET βοηθά το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) να πραγματοποιήσει ακόμη περισσότερες ευχές

ΑΘΗΝΑ, 19 Δεκεμβρίου 2012 – Η ESET, στο πλαίσιο ενεργειών προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ανακοίνωσε σήμερα την υποστήριξη του έργου της ΜΚΟ Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος). Η εταιρία θα συμβάλλει και αυτή στην αποστολή του οργανισμού που πραγματοποιεί τις επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, διασφαλίζοντας τις ανάγκες προστασίας των υπολογιστικών συστημάτων της οργάνωσης με την προσφορά αδειών της βραβευμένης λύσης ESET Endpoint Security.

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό στις μέρες μας, να ενισχύουμε, η κάθε επιχείρηση, με το δικό της τρόπο την κοινωνική ευημερία. Με μεγάλη χαρά προσφέρουμε τις λύσεις μας στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κι εμείς να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες παιδικές ευχές» σημείωσε ο Δήμης Στρούθος, General & Operations Manager της ESET Hellas. Αυτή η κίνηση θα σας προφυλάξει από κρυμμένα  links που οδηγούν σε ψεύτικα websites.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) είναι παράρτημα του διεθνούς οργανισμού Make-A-Wish®International. Με έδρα την Γλυφάδα Αττικής, γραφείο στη Θεσσαλονίκη και ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών καλύπτει όλη την Ελληνική επικράτεια. Ο οργανισμός ασχολείται αποκλειστικά με τον ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1996 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει τις ευχές σε 990 σοβαρά άρρωστα παιδιά, χαρίζοντας τους και πάλι πίστη πως τα όνειρα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να γίνουν καλά!

Χριστούγεννα 2012
στο ΝΟΗΣΙΣ

Την περίοδο των γιορτών, από 22 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2013, το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί καθημερινά, εκτός από τις 24, 25, 31/12 και Πρωτοχρονιά, από τις 11.00 – 19.00 και έχει διοργανώσει μία σειρά δραστηριοτήτων με “άρωμα Χριστουγέννων”:
Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες για όλους όσους αγαπάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρετε μαζί σας την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση και να δηλώσετε συμμετοχή στο 2310 483000 (εσωτ. 2). Για παιδιά Δημοτικού, τα οποία μπορούν να χειρισθούν ψαλίδι και κόλλα.
Το εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών πραγματοποιείται τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 15/12 στις 16:00
Κυριακή 16 /12 στις 12:00
Είσοδος ελεύθερη
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» – ταινία στο Πλανητάριο
Η ταινία «Το Άστρο των Χριστουγέννων», παραγωγής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Πληροφορίες για τις ώρες προβολής στο τηλέφωνο 2310 483000.
Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα
Ένα science show που μέσα από εντυπωσιακά και διασκεδαστικά πειράματα που γίνονται με απλά υλικά, καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη μαγεία της επιστήμης. Το χιόνι, τα κεριά, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα στολίδια και τα λαμπιόνια, που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, αποκτούν ένα επιπλέον νόημα, καθώς γίνονται αφορμή για να σκεφτούμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται παντού γύρω μας και μπορεί να είναι και διασκεδαστικές.
Η παράσταση διαρκεί μισή ώρα και πραγματοποιείται στο κεντρικό lobby, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 22/12
Παρασκευή 28/12
Κυριακή 30/12
Τετάρτη 2/1
Κυριακή 6/1
Είσοδος ελεύθερη
«Αστροπερπατήματα»
Παραμυθοαφήγηση συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Πλανητάριο.
Κάτω από τον έναστρο ουρανό του πλανηταρίου οι ιστορίες ξετυλίγονται… Η αφήγηση ξεκινάει από τη σιωπή, από τη γαλήνη από τη διάθεση να μοιραστείς κάτι σπουδαίο.
Η Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Παναγιώτης Κούλελης τη συντροφεύει με τις μουσικές και τα τραγούδια του.
Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και πραγματοποιείται στις 11.30 τις ακόλουθες μέρες:
Τετάρτη 26/12
Πέμπτη 3/1
Σάββατο 5/1
Για μικρούς και μεγάλους από 5 ετών
Γενική είσοδος: 5€
Robotixlab
Τα ρομπότ ετοιμάζουν μελομακάρονα, αχνίζουν κουραμπιέδες και στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους σιγοτραγουδώντας τα κάλαντα…
Έλα και εσύ να γνωρίσεις τα ρομπότ της robotixlab από κοντά, να μάθεις κάποια από τα μυστικά του μαγικού κόσμου της ρομποτικής και να ενημερωθείς για τα νέα εργαστήρια ρομποτικής μικρών εφευρετών που ξεκινούν την νέα χρονιά
Το πρόγραμμα διαρκεί μισή ώρα και θα πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Πέμπτη 27/12
Πέμπτη 3/1
Για παιδιά δημοτικού
Είσοδος ελεύθερη
Βιβλιοπαρουσίαση «Αστέρης το νεαρό αστέρι»
Σάββατο 29/12, στις 11.30
Το ΝΟΗΣΙΣ και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Ζαφειρίου «Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι».
Κάποτε, σε ένα μακρινό γαλαξία ζούσε ο Αστέρης, ένα μικρό γαλαζωπό αστεράκι που ήθελε να δει, να ακούσει, να μάθει και να κάνει λάθη.  Οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ’ όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο σύμπαν.
Για παιδιά από 6 ετών. Είσοδος ελεύθερη.
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2013!

To YouTube και ο Ολυμπιακός ενώνουν τις δυνάμεις τους!

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την Google και το YouTube. Συγκεκριμένα, η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα αποτελέσει έναν από τους Premium Partners του YouTube ενώ ήδη έχει ξεκινήσει την λειτουργία του το Επίσημο Κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube – olympiacosbcgr  
Ο Εμπορικός Δ/ντης της ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, κ. Νίκος Λεπενιώτης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή την συνεργασία με την Google και το YouTube. Το Επίσημο Κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube θα αποτελέσει, στο επόμενο χρονικό διάστημα, μια πλατφόρμα προβολής των δραστηριοτήτων μας και επικοινωνίας μας με τα εκατομμύρια των φίλων του Ολυμπιακού, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συνεργασία αυτή αποτελεί μια καινοτόμο και πρωτοπόρο συνεργασία για την αθλητική αγορά στην Ελλάδα και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επιτύχουμε τους αρχικούς στόχους που έχουμε θέσει, τόσο σε επίπεδο προβολής, συμμετοχής και επικοινωνίας όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Κάθε φίλαθλος του Ολυμπιακού αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου και αν βρίσκεται, θα μπορεί με πολλούς και διάφορους τρόπους (ακόμα και διαδραστικούς) να συμμετάσχει σε αυτή τη νέα πλατφόρμα επικοινωνίας και να αποτελέσει αναπόσπαστο κομμάτι των δράσεων της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού καθώς και όλων των συνεργατών και μελών μας. Τους καλούμε όλους να γίνουν συνδρομητές του καναλιού μας και παρακολουθούν καθημερινά όλα τα video και τις δραστηριότητες της ομάδας. Ευχαριστούμε το YouTube για την ευκαιρία που μας δίνει και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει, σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και τον αθλητισμό και είμαστε σίγουροι ότι η εξέλιξη αυτής της συνεργασίας θα είναι εκπληκτική!»

ARMY OF TWO THE DEVIL’S CARTEL

Η EA ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΤΗΣ HIP-HOP BIG BOI ΚΑΙ B.O.B. ΣΤΟ BLOCKBUSTER CO-OP ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΡΑΣΗΣ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου, 2012-Οι χαρακτήρες κορυφαίων καλλιτεχνών εμφανίζονται στο παιχνίδι και συνεργάζονται για πρώτη φορά για τη δημιουργία του τραγουδιού τίτλων “Double or Nothing”
 Η Electronic Arts Inc ανακοίνωσε ότι τα αστέρια της hip-hop Big Boi και B.o.B. ενώνουν τα ταλέντα τους στο πολυαναμενόμενο  co-op παιχνίδι δράσης, Army of TWO™ The Devil’s Cartel. Οι δυο σταρ συναντήθηκαν στο στούντιο, όχι μόνο με σκοπό να συνεργαστούν για το τραγούδι τίτλων “Double or Nothing” το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2013, αλλά και για  ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα στο  ίδιο το παιχνίδι. Το δίδυμο θα παίξει τους ρόλους των T.W.O πρακτόρων  Charles “Chuy” Rendall (Big Boi) και Anthony “Baker” Barnes (B.o.B.), βοηθώντας τους παίκτες να εξολοθρεύσουν το πιο θανάσιμο καρτέλ του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Κυβερνοεπίθεση στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ. – www.thpa.gr)

Ισχυρή κυβερνοεπίθεση με υποκλοπή δεδομένων και ταυτόχρονη αλλοίωση ιστοσελίδας, δέχτηκε πρίν απο μερικές ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (www.thpa.gr). Ο άγνωστος πρωτοεμφανιζόμενος hacker με το ψευδώνυμο [PAOK] σε μήνυμα που απέστειλε προς το SecNews, ανέλαβε την ευθύνη αναφορικά με την επίθεση στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ.
Ο άγνωστος κατόρθωσε να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΟΛΘ και να αναρτήσει μήνυμα στην κεντρική ιστοσελίδα. Δεν είναι γνωστό αν ο hacker με το ψευδώνυμο [PAOK] δημιούργησε άλλες δυσλειτουργίες στην ιστοσελίδα ή σε τι βαθμό απέκτησε πρόσβαση σε εσωτερικά συστήματα του Οργανισμού ή άντλησε ευαίσθητα δεδομένα.Στο μήνυμά του ο [PAOK]  εναντιώνεται προς τους Έλληνες πολιτικούς. Δείτε την αλλοίωση της ιστοσελίδας την στιγμή που πραγματοποιήθηκε η επίθεση όπως την καταγράψαμε:         Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *