PC news…letter 140 – 27/12-2/1

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 140 Εβδομάδα 27/12-2/1

pcnews logo….letter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

Χριστούγεννα όλο το χρόνο

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2012 – Τα καταστήματα ΟΤΕ ανανεώνονται και υποδέχονται τους πελάτες τους και τη νέα χρονιά με πολλά δώρα και εκπλήξεις.
1000€ για κάθε μήνα για όλο το 2013, κερδίζει ένας τυχερός κάθε μέρα στα καταστήματα ΟΤΕ. Με αγορές πάνω από 35€ έως την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες των καταστημάτων ΟΤΕ μπαίνουν σε κλήρωση για το μεγάλο δώρο των 1.000€/μήνα επί ένα χρόνο (μηνιαία prepaid card) αλλά και για πολλά άλλα μεγάλα δώρα (προπληρωμένες κάρτες 250€, tablets, παιχνιδομηχανές, laptops, τηλεοράσεις) με κάθε νέα σύνδεση OTE TV ή COSMOTE καθώς και με αγορές τερματικού εξοπλισμού σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον μπορούν στη στιγμή να κερδίσουν προπληρωμένες κάρτες 50€ καθώς και χιλιάδες άλλα δώρα.
Τα καταστήματα ΟΤΕ εκφράζουν έμπρακτα την πελατοκεντρική φιλοσοφία του ΟΤΕ, «Μαζί, είμαστε ένα» τόσο με τις παραπάνω ενέργειες όσο και με την ανανέωσή τους σε πιο σύγχρονα, λειτουργικά και με μοντέρνα αισθητική, με γνώμονα πάντοτε την καθημερινότητα και τις ανάγκες των πελατών. Τα μοντέρνα, πιο προηγμένα τεχνολογικά καταστήματα ΟΤΕ προσφέρουν μια νέα πιο φιλική εμπειρία shopping. Ο πελάτης, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί, να δοκιμάσει και να επιλέξει το προϊόν ή την υπηρεσία που του ταιριάζει, με την εξυπηρέτηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού.

    ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Το Youtube «τιμωρεί» τις Sony και Universal
Το Youtube, στην προσπάθειά να διατηρήσει την αξιοπιστία του, δημιούργησε το DailyDot που ελέγχει την εγκυρότητα των views που παρουσιάζουν τα βίντεο που δημοσιοποιούνται στην σελίδα του. Σε πρόσφατο έλεγχο, οι υπεύθυνοι του Youtube, εντόπισαν πως κανάλια όπως αυτά των Sony BMG και Universal αλλά και άλλων λιγότερο γνωστών χρηστών, χρησιμοποίησαν παράνομες τακτικές ώστε να αυξήσουν των αριθμό των views στα βίντεο τους.
Η αντίδραση του Youtube ήταν σχετικά άμεση, αφαιρώντας περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο views στα βίντεο της Universal και 851 εκατομμύρια views από τα αντίστοιχα της Sony. Πηγή: TechIT

Πώς θα προστατευτείτε από τις ηλεκτρονικές απειλές
Η επιλογή του username (όνομα χρήστη) δεν παίζει κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στην ασφάλεια, όμως ο κωδικός πρόσβασης θα πρέπει να είναι περίπλοκος, αποτελούμενος από κεφαλαία γράμματα αλλά και πεζά και καλό θα είναι να περιλαμβάνει νούμερα και σύμβολα ώστε να είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τον βρει και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία σας. Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε τη χρησιμοποίηση του ονόματος σας ή γενικά πληροφορίες που μπορεί να βρει κανείς για εσάς εύκολα από το διαδίκτυο. Τέλος πρέπει να τονιστεί ότι δεν πρέπει να μοιράζεστε τους κωδικούς σας με άλλα άτομα, ειδικά αυτούς που δεν έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη.  Πηγή: TechIT

Είσαι single;
Ψάχνεις για single;
Κάνε κλικ εδώ για δωρεάν εγγραφή
Πράξεις αγάπης για τα παιδιά

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2012 – Και φέτος τα Χριστούγεννα, ο ΟΤΕ και η COSMOTE στέκονται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσφέρουν μέρος των γιορτινών εσόδων τους σε φορείς και ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας, που υλοποιούν.
Ο ΟΤΕ, για δέκατη χρονιά και με το μήνυμα «Η χαρά των παιδιών είναι για μας έμπνευση» θα προσφέρει μέρος των εσόδων από τις κλήσεις των πελατών του, που θα πραγματοποιηθούν τις γιορτές, στους φορείς:
«Μαζί για το Παιδί», (Ένωση 10 Φιλανθρωπικών Σωματείων)
«MDA ΕΛΛΑΣ», (Σωματείο για την φροντίδα ατόμων με Nευρομυϊκές Παθήσεις) και
«Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Η COSMOTE, για δέκατη τέταρτη χρονιά μέσω του «Θεσμού Αγάπης» και με το μήνυμα «Ήθελες να βοηθήσεις τα παιδιά; Έγινε!», θα προσφέρει μέρος των εσόδων από τα SMS και MMS που θα ανταλλάξουν οι πελάτες της τις πρώτες ώρες του νέου έτους, στα σωματεία:
«Ανοιχτή Αγκαλιά», Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής
«Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών»
«ΕΛ.Ε.Π.Α.Π», Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων  
«Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
«ΣΚΕΠ», Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους –
«Λαμία» Ορφανοτροφείο Θήλεων
«Ελπίδα» Δωδεκανησιακός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες

Έρευνα και Καινοτομία

500.000 ευρώ σε νέες επιχειρήσεις από το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας

Συμβουλευτικές υπηρεσίες και χρηματοδότηση έως 500.00 ευρώ για την υποστήριξη μια νέας επιχείρησης προσφέρει το Βραβείο Ελληνικής Επιχειρηματικότητας που ανακοίνωσε πρόσφατα ο Όμιλος Libra για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Ηellenic Initiative), ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στην Ελλάδα. Στόχος του Βραβείου είναι να δώσει την ευκαιρία σε έμπειρους και ανερχόμενους επιχειρηματίες να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική ιδέα, παρέχοντας χρηματοδότηση, διοικητική και τεχνική υποστήριξη, αλλά και ανάθεση ενός μέντορα.
Περισσότερα….

Open Access Tracker: Ένα διαδικτυακό εργαλείο για την Ανοικτή Πρόσβαση στις χώρες της Μεσογείου
Το ευρωπαϊκό έργο MedOANet παρουσιάζει τον Open Access Tracker (Ιχνηλάτη Ανοικτής Πρόσβασης), ένα διαδικτυακό εργαλείο που μας μεταφέρει στις χώρες της Μεσογείου (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία) για να παρακολουθήσουμε την Ανοικτή Πρόσβαση και πως εφαρμόζεται σε κάθε μία από αυτές. Περισσότερα….

Γιορτινές εκδηλώσεις
στο ΝΟΗΣΙΣ

Την περίοδο των γιορτών, από 22 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2013, το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί καθημερινά, εκτός από τις 24, 25, 31/12 και Πρωτοχρονιά, από τις 11.00 – 19.00 και έχει διοργανώσει μία σειρά δραστηριοτήτων με “άρωμα Χριστουγέννων”:
Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες για όλους όσους αγαπάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρετε μαζί σας την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση και να δηλώσετε συμμετοχή στο 2310 483000 (εσωτ. 2). Για παιδιά Δημοτικού, τα οποία μπορούν να χειρισθούν ψαλίδι και κόλλα.
Το εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών πραγματοποιείται τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 15/12 στις 16:00
Κυριακή 16 /12 στις 12:00
Είσοδος ελεύθερη
«Το Άστρο των Χριστουγέννων» – ταινία στο Πλανητάριο
Η ταινία «Το Άστρο των Χριστουγέννων», παραγωγής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Πληροφορίες για τις ώρες προβολής στο τηλέφωνο 2310 483000.
Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα
Ένα science show που μέσα από εντυπωσιακά και διασκεδαστικά πειράματα που γίνονται με απλά υλικά, καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη μαγεία της επιστήμης. Το χιόνι, τα κεριά, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα στολίδια και τα λαμπιόνια, που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, αποκτούν ένα επιπλέον νόημα, καθώς γίνονται αφορμή για να σκεφτούμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται παντού γύρω μας και μπορεί να είναι και διασκεδαστικές.
Η παράσταση διαρκεί μισή ώρα και πραγματοποιείται στο κεντρικό lobby, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 22/12
Παρασκευή 28/12
Κυριακή 30/12
Τετάρτη 2/1
Κυριακή 6/1
Είσοδος ελεύθερη
«Αστροπερπατήματα»
Παραμυθοαφήγηση συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Πλανητάριο.
Κάτω από τον έναστρο ουρανό του πλανηταρίου οι ιστορίες ξετυλίγονται… Η αφήγηση ξεκινάει από τη σιωπή, από τη γαλήνη από τη διάθεση να μοιραστείς κάτι σπουδαίο.
Η Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Παναγιώτης Κούλελης τη συντροφεύει με τις μουσικές και τα τραγούδια του.
Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και πραγματοποιείται στις 11.30 τις ακόλουθες μέρες:
Τετάρτη 26/12
Πέμπτη 3/1
Σάββατο 5/1
Για μικρούς και μεγάλους από 5 ετών
Γενική είσοδος: 5€
Robotixlab
Τα ρομπότ ετοιμάζουν μελομακάρονα, αχνίζουν κουραμπιέδες και στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους σιγοτραγουδώντας τα κάλαντα…
Έλα και εσύ να γνωρίσεις τα ρομπότ της robotixlab από κοντά, να μάθεις κάποια από τα μυστικά του μαγικού κόσμου της ρομποτικής και να ενημερωθείς για τα νέα εργαστήρια ρομποτικής μικρών εφευρετών που ξεκινούν την νέα χρονιά
Το πρόγραμμα διαρκεί μισή ώρα και θα πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Πέμπτη 27/12
Πέμπτη 3/1
Για παιδιά δημοτικού
Είσοδος ελεύθερη
Βιβλιοπαρουσίαση «Αστέρης το νεαρό αστέρι»
Σάββατο 29/12, στις 11.30
Το ΝΟΗΣΙΣ και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Ζαφειρίου «Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι».
Κάποτε, σε ένα μακρινό γαλαξία ζούσε ο Αστέρης, ένα μικρό γαλαζωπό αστεράκι που ήθελε να δει, να ακούσει, να μάθει και να κάνει λάθη.  Οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ’ όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο σύμπαν.
Για παιδιά από 6 ετών. Είσοδος ελεύθερη.
Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2013!

ΤΟ GOD OF WAR: ASCENSION™ ΕΡΧΕΤΑΙ  ΠΛΗΡΩΣ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ PLAYSTATION®3

Το prequel της ιδιαίτερα επιτυχημένης σειράς με τη διαδρομή του Kratos προς την εξιλέωση, εμπλουτίζεται με πολυάριθμα πρωτοποριακά στοιχεία και μια μοναδική multiplayer εμπειρία

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2012 – Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) ανακοινώνει ότι ο επερχόμενος τίτλος God of War: Ascension™, θα κυκλοφορήσει πλήρως εξελληνισμένος. Το God of War: Ascension™ αποτελεί τη νεότερη προσθήκη σε μία από τις πλέον επιτυχημένες σειρές videogames όλων των εποχών με εκατομμύρια πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και πρωτοφανή επιτυχία και στη χώρα μας. Η πλήρως εξελληνισμένη έκδοση του God of War: Ascension™ έρχεται τον Μάρτιο του 2013 και αναμένεται να προσφέρει σε όλους τους φανατικούς των περιπετειών του Kratos μια μοναδική επική περιπέτεια!
Η μεταγλώττιση στα Ελληνικά και ο εξελληνισμός όλων των επιμέρους στοιχείων του παιχνιδιού (μενού, οδηγίες, φωνές χαρακτήρων  κ.λπ.),  υπογραμμίζει τη διαχρονική δέσμευση της Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) να προσφέρει κορυφαίο ψυχαγωγικό περιεχόμενο σε παγκόσμιο, αλλά και τοπικό επίπεδο. Ειδικά στην περίπτωση του God of War: Ascension™ που αντλεί την έμπνευση του από την ελληνική μυθολογία η χρήση ελληνικής γλώσσας αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την αδιαμφισβήτητη ποιότητα της σειράς!  

Ψήνουμε… πολικά αρκουδάκια!

Συνταγή για κεκάκια…
πολικά αρκουδάκια!

Αυτά τα Χριστούγεννα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις μαγειρικές σας δυνατότητες και σε κάτι άλλο εκτός από μελομακάρονα και κουραμπιέδες: πεντανόστιμα κεκάκια στο σχήμα πολικής αρκούδας!
Μαγείρεψέ τα για τους φίλους και την οικογένειά σου, αφού τους βάλεις πρώτα να υπογράψουν για την προστασία της Αρκτικής και των μοναδικών αυτών ζώων που δεν μπορούν να επιβιώσουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.
Υλικά
2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι βανίλια
2 μεγάλα αυγά
Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε:
Σαντιγύ
Αμυγδαλόπαστα
Νιφάδες καρύδας
Ρευστή σοκολάτα
Προετοιμασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 °C.
Χτυπάμε στο μίξερ το αλέυρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ειδικά φορμάκια για κεκάκια, βάζουμε χαρτάκια για cupcakes (πωλούνται στα super market) και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι λίγο πάνω από τη μέση.
Συνέχεια…..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Games  trailers section

Τον πρόδωσαν οι απειλές στο chat!

Συνελήφθη 24χρονος και για παιδική πορνογραφία
Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 24χρονος που συνήθιζε να στέλνει απειλητικά μηνύματα σε chat ιστοσελίδας κατά της ζωής του ιδιοκτήτη της και των εργαζομένων σε αυτή.
Αφού ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του,
όπου βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας με πολύ σκληρό περιεχόμενο.
Η αστυνομία κατέσχεσε 12 εσωτερικούς σκληρούς δίσκους και μία κεντρική μονάδα του υπολογιστή, που περιέχει τρεις δίσκους, οι οποίοι θα υποβληθούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση.   Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *