PC news…letter 147 14/2-20/2 – “Φυλάκιση στον 29χρονο ιδιοκτήτη του gamato.info”

 

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 147 Εβδομάδα 14/2-20/2

PCnewsletter

 

 

 

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

Εκδήλωση «Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω»

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013 – Η ασφαλής συμπεριφορά των νέων στο διαδίκτυο θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης «Youth Online Safety: Σερφάρω, δε ρισκάρω» που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Microsoft Ελλάς και “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10πμ στον πολυχώρο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη της Microsoft Ελλάς και εκπρόσωποι του συλλόγου “Το Χαμόγελου του Παιδιού” θα αναφερθούν εκτενώς στους κινδύνους του διαδικτύου και θα δώσουν χρήσιμες συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση. Στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η ανάπτυξη ενός δυναμικού διαλόγου σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και το φαινόμενο του εκφοβισμού μέσω διαδικτύου, καθώς και η συζήτηση περί ασφαλούς διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση θα συμμετέχουν και σχολεία εκτός Αθηνών μέσω της τεχνολογίας του Skype.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.microsoftlive.gr/youthonlinesafety.

    ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Φυλάκιση δύο ετών στον 29χρονο που συνελήφθη ως ιδιοκτήτης του gamato.info
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr, το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή €5.000, σε 29χρονο ο οποίος συνελήφθη τον Μάρτιο του 2010 με την κατηγορία της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ’ εξακολούθηση μέσω της ιστοσελίδας gamato.info.Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του 29χρονου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και μετέτρεψε το κακούργημα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων κατ’ εξακολούθηση σε πλημμέλημα επειδή δέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος χρήστης τελούσε χρέη παρόχου (provider) και ότι δεν ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. Πηγή: TechIT

Η τεχνολογία στην υπηρεσία της δικαιοσύνης
Το βρετανικό Supreme Court έθεσε πρόσφατα σε λειτουργία κανάλι στο Yοutube, στο οποίο προβάλλονται περιλήψεις από τις αποφάσεις του δικαστηρίου. Στο κανάλι θα αναρτώνται βίντεο των δικαστών που εκφωνούν τις περιλήψεις των εκδικαζόμενων υποθέσεων. Αυτή η κίνηση αποτελεί ένα μεγάλο βήμα του βρετανικού δικαστηρίου να προσεγγίσει την τεχνολογία και να θέσει αυτή στην υπηρεσία της δικαιοσύνης και της ενημέρωσης του κοινού.
Ήδη πριν μπει σε εφαρμογή το κανάλι του Yοutube, υπήρχε λογαριασμός στο Twitter μέσω του οποίου παρέχεται η δυνατότητα online ζωντανής παρακολούθησης των συνεδριάσεων του δικαστηρίου. Πηγή: TechIT

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το DEAD SPACE 3  εχοντας λαβει εξαιρετικεσ κριτικεσ παγκοσμιωσ και ανακυρησετΑΙ ως ένα από τα καλυτερα παιχνιδια της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ γενιασ

Η EA και η Visceral Games ανακοίνωσαν το συναρπαστικό downloadable content pack: Dead Space 3 Awakened

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2013 – Η έντονη, τρομακτική και γεμάτη δράση μάχη ενάντια στα Necromorphs επιστρέφει- αυτή τη φορά όμως οι παίκτες δεν θα χρειαστεί να τους αντιμετωπίσουν μόνοι τους! Η Visceral Games, ένα από τα στούντιο της Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA), ανακοίνωσε ότι το Dead Space™ 3, το πρώτο μεγάλο entertainment blockbuster για το 2013, είναι πλέον διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων στην Ευρώπη και στο Origin.com. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού ανακοινώθηκε σε περισσότερα από 30 μέσα συμπεριλαμβανομένων των USA Today, Forbes, NBC News και IGN ως ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια του 2013. Το Dead Space 3 εισάγει ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό το drop-in/drop-out, ένα ολοκαίνουργιο σύστημα crafting όπλων και μεταφέρει τους παίκτες σε μια συναρπαστική εξόρμηση μέσα από τον τρόμο που βρίσκεται καλά κρυμμένος στο βαθύ διάστημα και στον αμείλικτο παγωμένο πλανήτη του Tau Volantis. Το Dead Space 3 έχει σημειώσει παγκόσμια επιτυχία έχοντας βαθμολογηθεί με 9.0 από το Multiplayer.it της Ιταλίας, με 9.0 από το AusGamers της Αυστραλίας, με 8.8 από το 3DJuegos.com της Ισπανίας και με 9.75 από τον περιοδικό Game Informer της Βόρειας Αμερικής. Ως αποτέλεσμα αυτών των τεσσάρων βαθμολογιών, το παιχνίδι λανσάρεται με μέσο όρο 9.1, ενώ επιβραβεύτηκε από το περιοδικό Game Informer που δήλωσε ότι το Dead Space 3 είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σημερινής γενιάς. Photography Awards θα ανακοινωθούν σε μία τελετή απονομής, μαζί με ένα γκαλά, στο Λονδίνο, στις 25 Απριλίου.
Βραβείο «VBSpam+» και Πιστοποίηση από τα ICSA Labs για την ESET

ΑΘΗΝΑ, 12 Φεβρουαρίου 2013 – Η ESET συνεχίζει να λαμβάνει διακρίσεις. Αυτή τη φορά οι εντυπωσιακές επιδόσεις της σε δοκιμές, της χάρισαν την πιστοποίηση από τα ICSA Labs για τις λύσεις ESET Endpoint Security for Microsoft® Windows 7 και Windows 8, καθώς και το βραβείο «VBSpam+» για τη λύση ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server, αναγνωρίζοντας την ως ένα από τα καλύτερα προϊόντα που συμμετείχαν στις δοκιμές με  ποσοστό 99,83 στην ανίχνευση spam.
Αναλυτικότερα, ο ανεξάρτητος Βρετανικός οργανισμός Virus Bulletin απένειμε το βραβείο «VBSpam» στην ESET κατατάσσοντας τη λύση ESET Mail Security for Microsoft Exchange Server στα καλύτερα προϊόντα βάση ποσοστού ανίχνευσης spam καθώς και false positives. Αποδεικνύοντας την αξιοπιστία της ισχυρής μηχανής anti-spam του ESET Mail Security, στην έκθεση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σε αυτές τις δοκιμές, το προϊόν αύξησε σημαντικά το ποσοστό ανίχνευσης spam χάνοντας μόνο ένα από τα 575 μηνύματα spam, και παράλληλα κανένα από τα νόμιμα μηνύματα δεν μπλοκαρίστηκε».
Παράλληλα, τα ICSA Labs πιστοποίησαν τις πλατφόρμες ESET Endpoint Security for Windows 7 και Windows 8, καθώς και την λύση Business Edition Mac OS X, κατόπιν αυστηρών και διεξοδικών δοκιμών στο Anti-Virus Certification Testing Program. Τα προϊόντα παραμένουν στα ICSA Labs όπου υποβάλλονται σε συνεχείς δοκιμές.

Η διασκέδαση στο σπίτι αποκτά άλλη διάσταση με τον ΟΤΕ TV

12 Φεβρουαρίου 2013 – Με έμπνευση την ανάγκη των τηλεθεατών για ποιοτική ψυχαγωγία στο σπίτι, ο OTE TV προσφέρει την πλέον ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία, με πλούσιο περιεχόμενο και επιλογές στις ελκυστικότερες τιμές της αγοράς, σε περισσότερους από 130 χιλιάδες συνδρομητές.     
«Μόνο μέσα στο 2012 προστέθηκαν στον ΟΤΕ TV περισσότερα από 20 νέα κανάλια, σε όλες τις κατηγορίες περιεχομένου, το αθλητικό πρόγραμμα ενισχύθηκε με επιπλέον κανάλια, νέα σημαντικά πρωταθλήματα σε αποκλειστικότητα και ακόμη μεγαλύτερη δημοσιογραφική ομάδα, ενώ αναπτύχθηκαν νέες υπηρεσίες για την ποιοτική ψυχαγωγία των τηλεθεατών. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 130 χιλιάδων συνδρομητών και συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε. Με έμφαση στο πλούσιο περιεχόμενο σε όλες τις κατηγορίες και τις ανταγωνιστικές τιμές μας, δίνουμε άλλη διάσταση στην ψυχαγωγία των συνδρομητών μας στο σπίτι», δήλωσε σχετικά ο Εμπορικός Διευθυντής του OTE TV, κ. Δημήτρης Μιχαλάκης.  
Ο ΟΤΕ TV προσφέρει το μεγαλύτερο μπουκέτο καναλιών, με περισσότερα από 70 ψηφιακά κανάλια, από τα οποία τα 17 σε υψηλή ευκρίνεια, 9 αθλητικά, 6 κινηματογραφικά, 32 θεματικά κανάλια με σειρές, ντοκιμαντέρ, παιδικά προγράμματα, μουσική, εκπομπές lifestyle και ενημέρωση από όλο τον κόσμο, μαζί με όλα τα μεγάλα ελληνικά κανάλια, καθώς και επιλεγμένα κανάλια από την ελληνική περιφέρεια, με μόλις 19,90 ευρώ/μήνα1 (Full pack).

Δωρεάν εκπαίδευση σε θέματα Α΄ Βοηθειών
από το ΝΟΗΣΙΣ και τους «Έλληνες Διασώστες»

Το ΝΟΗΣΙΣ στο πλαίσιο συνεργασίας με την εθελοντική διασωστική οργάνωση «Έλληνες Διασώστες» προσφέρει στους φίλους του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης σε θέματα Α΄ Βοηθειών.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών η κάθε μία και θα περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική σε μικρές ομάδες. Οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν με σκοπό να μάθουν πώς να αντιδρούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια σε κάποια έκτακτη ανάγκη και να παρέχουν τις προβλεπόμενες Α΄ Βοήθειες σε έκτακτα περιστατικά που μπορεί να συμβούν στην οικογένεια, τους φίλους, τους συνάδελφους ή οποιονδήποτε συνάνθρωπο.
Ηλικία συμμετεχόντων: 18 ετών και άνω
Ημέρες διεξαγωγής :  Τρίτη 19/2, Πέμπτη 21/2, Τρίτη 26/2 και Πέμπτη 28/2  
Ώρα: 18.00 – 21:00
Τόπος διεξαγωγής: Καυταντζόγλειο Εθνικό Στάδιο, Αίθουσα Τύπου.
Δηλώσεις συμμετοχής: έως Τρίτη 12/2 στην γραμματεία των Ελλήνων Διασωστών, με αποστολή e-mail στο info@rescue.gr, ή  τηλεφωνικά στο 2310-216999 (καθημερινά 10:00 – 13:00). Στο e-mail να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν επιβεβαίωση για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα μέχρι και την Πέμπτη 14/2.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.
Πληροφορίες:
Γραμματεία Ελλήνων Διασωστών
καθημερινά 10:00 – 13:00
Τηλ.: 2310 26 999
e-mail: info@rescue.gr
url: www.rescue.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Όλα τα deals

Τούρκοι hackers-κατάσκοποι πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον κρίσιμων υποδομών στην Ελλάδα!

Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν μισθώσει hackers της γείτονος χώρας έναντι αδράς αμοιβής για να αντλούν πληροφορίες αναφορικά με επικείμενες επενδύσεις που ετοιμάζουν σε όλη την Ελληνική επικράτεια! Τούρκοι επιχειρηματίες, που την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης επιλέγουν την Ελλάδα ως πρωταρχικό τόπο επένδυσης, έχουν οργανώσει εξειδικευμένες ομάδες κρούσης βιομηχανικών κατασκόπων(άραγε με την ανοχή/συμμετοχή της Τούρκικης κυβέρνησης?) με στόχο να πραγματοποιήσουνυποκλοπή, αλλοίωση και διάθεση ψηφιακών δεδομένων που αφορούν τρέχοντες αλλά και μελλοντικούς διαγωνισμούς!
Πιο συγκεκριμένα μικρές,ευέλικτες οργανωμένες ομάδες Τούρκων hackers με πλήρη “εξάρτηση” (απαραίτητα εργαλεία κυβερνοπολέμου,βιομηχανικής κατασκοπείας και υποκλοπών) στοχοποιούν κρίσιμες υποδομές αλλά και εταιρείες και οργανισμούς που επιθυμούν να προσεγγίσουν/επενδύσουν οι Τούρκοι επιχειρηματίες. Περισσότερα….
Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *