PC news…letter 148 21/2-27/2 – “Ο υπολογιστής που δεν κολλάει ποτέ”

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 148 Εβδομάδα 21/2-27/2

PCnewsletter

 

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

3 βραβεία στα Sales Excellence Awards

Αύξηση σε όλους τους δείκτες σημείωσε το Δίκτυο καταστημάτων το 2012
Τα καταστήματα Public (www.public.gr), που συνεχίζουν με συνέπεια την ανοδική τους πορεία, απέσπασαν 3 βραβεία στο θεσμό Sales Excellence Awards και αναδείχθηκαν μεταξύ των μεγάλων νικητών της βραδιάς! Τα Sales Excellence Awards, έχουν ως σκοπό να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα και όχι μόνο στο λιανικό εμπόριο.
Τα καταστήματα Public διακρίθηκαν και στις 3 κατηγορίες που συμμετείχαν και πιο συγκεκριμένα απέσπασαν τα βραβεία Παραγωγικότητας και Απόδοσης Δικτύου, Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων/ Οργάνωσης Νέου Τμήματος και Εξυπηρέτησης Πελατών. Τα Public μειώνοντας όλες τις γραμμές κόστους και βελτιώνοντας όλους τους δείκτες κατάφεραν να παρουσιάσουν πολύ καλά αποτελέσματα σε μια δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία.
Το 2012 τα καταστήματα Public έκαναν ένα θεαματικό re-engineering του οργανισμού δικτύου πωλήσεων, και με λιγότερα resources έφεραν καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα σε μια χρονιά δραματικής ύφεσης για την αγορά και την Ελληνική Οικονομία. Συγκεκριμένα σημειώθηκε αύξηση 10% του αριθμού αποδείξεων ανά πωλητή, αύξηση 10% του τζίρου και 12% της κερδοφορίας ανά πωλητή και αύξηση κατά 50% των πωλήσεων που έρχονται από Cross Selling, σε όγκο, αξία και μικτό κέρδος.
    ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Ο υπολογιστής που δεν «κολλάει» ποτέ
Όλοι μας έχουμε μάθει τι είναι η μπλε οθόνη των Windows, σε όλους έχει συμβεί ο υπολογιστής τους ξαφνικά να σβήνει παρουσιάζοντας ένα μήνυμα λάθους. Πλέον, το University College του Λονδίνου (UCL), έχει έναν υπολογιστή που στην πραγματικότητα ποτέ δεν κολλάει. Σύμφωνα με την New Scientist, ο «συστημικός» υπολογιστής, όπως έχει βαπτιστεί, σχεδιάστηκε από τον Peter Bentley του UCL και τον Χρήστο Σακελλαρίου ώστε να μιμηθεί τους νόμους του χάους και την τυχαιότητα στη φύση.  Πηγή: TechIT

Είσαι άχρηστος; Δεν απολύεσαι…

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε την κλασική “βαριά” ρήση του αφεντικού: “Είσαι άχρηστος, απολύεσαι”! Στο ελληνικό Δημόσιο όμως, αυτά δεν περνάνε
Ποιος το λέει αυτό; Όχι εμείς, αλλά ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης. Ως γνωστόν, ο κ. Μανιτάκης – και γενικά το Υ.Δ.Μ & Η.Δ. – έχει επωμιστεί το βάρος της μεταρρύθμισης του Δημοσίου που περιλαμβάνει ενοποίηση, κατάργηση και συγχώνευση μονάδων, που θα κριθούν ότι είναι ανενεργές ή καλύπτει η μία την άλλη…..
Στην συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου επιχειρείν, αυτό συνεπάγεται απολύσεις προσωπικού, μιας και είναι πρακτικά αδύνατον για τους δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται σε υπηρεσίες και φορείς που θα ενοποιηθούν/καταργηθούν/συγχωνευθούν, να απορροφηθούν από τις υπόλοιπες μονάδες.
Όμως στην Ελλάδα, τίποτα δεν είναι αδύνατο, …. ξεπερνώντας το ερώτημα “Τι ακριβώς σημαίνει και πώς γίνεται η ‘αξιολόγηση’ στο Δημόσιο;”, δηλαδή σε έναν κλάδο που δεν επιχειρεί βάση συγκεκριμένων στόχων παραγωγικότητας, όπως ο Ιδιωτικός τομέας, φτάνουμε στο δεύτερο ερώτημα, που έτυχε να τεθεί και στον υπουργό στη σχετική συνέντευξη τύπου: “δηλαδή, αν ένας δημόσιος υπάλληλος αξιολογηθεί και κριθεί ‘άχρηστος’, ούτε τότε θα απολυθεί;”.
Η απάντηση του υπουργού ήταν “όχι”! Δηλαδή, παραφράζοντας και γνωστή διαφήμισης εταιρείας, “όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι… ΔΕΝ θα απολυθούν”! O “άχρηστος” θα φύγει από μια μονάδα που θα ενοποιηθεί/καταργηθεί/συγχωνευθεί και θα πάει σε μία άλλη, όπου θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του… Και ρωτάμε τώρα: “Υπάρχει περίπτωση να σωθεί αυτή η χώρα;”   Πηγή: Neo2.gr

 πρΩτη στην αγορά των Α3 πολυλειτουργικών συσκευΩν για  το 2012

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2013 – Την πρώτη θέση στο σύνολο της αγοράς των Α3 πολυλειτουργικών συσκευών γραφείου κατέκτησε και το 2012 η Xerox, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Infosource για το σύνολο του έτους.
Πιο συγκεκριμένα η Xerox αναδείχθηκε πρώτη στη συνολική αγορά των Α3 πολυλειτουργικών μηχανημάτων, έγχρωμων και ασπρόμαυρων, με μερίδιο 24,6%. Ειδικότερα όσον αφορά στις έγχρωμες Α3 συσκευές γραφείου, η Xerox βρέθηκε στην κορυφή με το εντυπωσιακό μερίδιο του 36,2%, με τη δεύτερη στην κατάταξη εταιρεία να ακολουθεί με διαφορά μεγαλύτερη από 12%.
Περνώντας τώρα στην τεράστιου όγκου και αξίας αγορά των Α4 πολυλειτουργικών μηχανημάτων, τα φετινά αποτελέσματα της Infosource αναδεικνύουν την Xerox ανάμεσα στους ηγέτες και αυτής της κατηγορίας, και ειδικότερα στην κατηγορία των έγχρωμων πολυλειτουργικών, όπου η Xerox βρίσκεται στην 3η θέση.
Με αφορμή την ανακοίνωση των μεριδίων αγοράς, η κα Μαρία Μεταξογένη, European Channel Group Director, Xerox Hellas, σχολίασε: «Τα αποτελέσματα από την έρευνα αγοράς της Infosource επιβεβαιώνουν ότι τα πολυλειτουργικά μηχανήματα της Xerox παραμένουν κορυφαία επιλογή των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και κλάδου που αναζητούν μια αξιόπιστη απάντηση στις σύνθετες ανάγκες και απαιτήσεις τους, αλλά και οικιακών χρηστών. Όσον αφορά στην αγορά των Α3 πολυλειτουργικών μηχανημάτων, το γεγονός ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, καθώς αποδεικνύει στην πράξη πως οι λύσεις Xerox αποτελούν μια επένδυση με εγγυημένα αποτελέσματα σε όρους παραγωγικότητας, αποδοτικότητας και μείωσης κόστους».

Προβλέψεις απειλών για το 2013 από την ESET: Αύξηση του Κακόβουλου Λογισμικού στις κινητές συσκευές, των Botnets και των Διαρροών στο Cloud

ΑΘΗΝΑ, 14 Φεβρουαρίου 2013 –  Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ESET, αξιοποιώντας τις ομάδες έρευνας που διαθέτει παγκοσμίως, εξέδωσε έκθεση με την αξιολόγηση των απειλών που σημειώθηκαν το 2012 και προβλέψεις για το 2013. Σύμφωνα με αυτή, αναμένεται σημαντική αύξηση του κακόβουλου λογισμικού που προσβάλλει κινητές συσκευές, διεύρυνση της διάδοσης malware μέσω των websites και συνεχόμενη αύξηση των botnets καθώς και των επιθέσεων στο cloud με αποτέλεσμα διαρροές πληροφοριών.
Σημαντική αύξηση στο malware που προσβάλλει κινητές συσκευές: Κατά το 2012 παρατηρήθηκε η εδραίωση κακόβουλων προγραμμάτων σχεδιασμένων να προσβάλλουν συσκευές που βασίζονται στην τεχνολογία Android, δεδομένης μάλιστα της αύξησης χρήσης των συγκεκριμένων συσκευών. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με την IDC, το λειτουργικό σύστημα της Google κατέγραψε αύξηση 145% στο μερίδιο αγοράς και τις πωλήσεις συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η Juniper Research εκτιμά ότι το 2013, ο αριθμός των χρηστών που θα χρησιμοποιούν τα smartphones τους για να διεκπεραιώσουν οικονομικές συναλλαγές θα ανέλθει στους 530 εκατ., τη στιγμή που το 2011 μόνο 300 εκατ. χρήστες είχαν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω των τηλεφωνικών συσκευών τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η ESET θεωρεί ότι το 2013 θα υπάρξει σημαντική αύξηση του malware που προσβάλλει κινητές συσκευές, προβλέποντας μάλιστα ότι θα γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο, επεκτείνοντας το φάσμα των κακόβουλων ενεργειών που προκαλεί στις μολυσμένες συσκευές.
BEST BUY προσφορές κάθε μήνα

18 Φεβρουαρίου 2013  – Μοναδικές προσφορές BEST BUY κάθε μήνα για τα καλύτερα Smartphones και προϊόντα τεχνολογίας, εγκαινιάζει από το Φεβρουάριο το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Μέσω του BEST BUY, κάθε μήνα οι επισκέπτες των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν τα καλύτερα Smartphones και προϊόντα τεχνολογίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Για το Φεβρουάριο (11/2 έως τις 28/2, ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων), έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το φθηνότερο Smartphone της αγοράς Samsung Galaxy 550 με 79,90€ (από 114,90€), καθώς επίσης και να επιλέξουν ανάμεσα και σε άλλες συσκευές με μειωμένες τιμές. Επιπλέον, με κάθε αγορά ενός Samsung Galaxy Smartphone, οι πελάτες παίρνουν δώρο ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι BEST BUY προσφορές της ΓΕΡΜΑΝΟΣ όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς από τις από τις 20/2 έως τις 28/2, ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, οι επισκέπτες των καταστημάτων θα βρουν το Smartphone Sony Xperia T και 100€ φθηνότερα (από 599,90€ στα 499,90€) και με δώρο το Smartphone Sony Xperia Tipo αξίας 135,90€.
Το δίκτυο καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, γνωρίζοντας τις ανάγκες του σύγχρονου πελάτη, προσφέρει μεγάλη ποικιλία συσκευών σε οικονομικές τιμές και πρωτοποριακές υπηρεσίες. Αυτό αποτυπώνει και η νέα εταιρική επικοινωνία των καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ με το μήνυμα «Ξέρουμε τι σκέφτεσαι … Γι΄αυτό ξέρουμε πώς να στο δώσουμε». Η σχετική καμπάνια είναι ήδη στον αέρα στο www.youtube/germanos

Έρευνα
και Καινοτομία

680 εκατ. ευρώ σε 302 κορυφαίους ερευνητές από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας απονέμει 680 εκατ. ευρώ σε 302 επιστήμονες για την εκπόνηση πρωτοποριακής έρευνας σε 24 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας προκήρυξης για έμπειρους ερευνητές (ERC Advanced Grant). Μεταξύ των ερευνητών αυτών είναι και 3 Έλληνες: ο Ηλίας Κουτσουπιάς από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ο Μάρκος Παπαγεωργίου αππο το Πολυτεχνείο Κρήτης και ο Κώστας Σούκουλης από το Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας. Περισσότερα….

Open Data Day 2013: Εκδήλωση στην Αθήνα για την παγκόσμια μέρα των Ανοικτών Δεδομένων
H παγκόσμια μέρα για τα ανοικτά δεδομένα  θα εορταστεί και στην Ελλάδα στις 23 Φεβρουαρίου 2013 σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο κτήριο “Κωστής Παλαμάς” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (10.00 π.μ. – 16.00 μ.μ.). Το Open Data Day διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” και την ΕΕΛ/ΛΑΚ (Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα)  με την υποστήριξη του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ερευνητικού έργου MODAP (Mobility, Data Mining and Privacy). Περισσότερα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Στηρίξτε την PC news και το PC  newsletter

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Ταξίδια

Δείτε πως είναι να φοράει κανείς τα “έξυπνα” γυαλιά της Google!

H Google κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο οποίο δείχνει πως είναι να φοράει κάποιος τα νέα “έξυπνα” γυαλιά της…
Στo βίντεο μπορούμε να δούμε στην πάνω δεξιά πλευρά τι βλέπει αυτός που φοράει τα γυαλιά της Google αλλά και πως μέσα από τις διάφορες φωνητικές εντολές μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς του.
Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *