PC news…letter 149 28/2-6/3 – “Συνεχίζεται η κόντρα Google – Microsoft”

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 149 Εβδομάδα 28/2-6/3

PCnewsletter
Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

ΦΟΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!

Η ΕΑ ΚΑΙ Η CRYTEK ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ CRYSIS 3-ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ
Αθήνα- 26 Φεβρουαρίου, 2013- Ετοιμαστείτε να γίνεται οι πιο θανατηφόροι κυνηγοί στον πλανήτη. Η Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) και η βραβευμένη εταιρεία Crytek GmbH ανακοίνωσαν ότι το Crysis 3, το μοναδικό  παιχνίδι που εξοπλίζει τους παίκτες με τις υπερδυνάμεις της Nanosuit, είναι διαθέσιμο στα καταστήματα και στο Origin.com.  Με τη βοήθεια της μηχανής γραφικών της CryENGINE®, θυγατρική της Crytek το Crysis 3 επαινέθηκε από τους κριτικούς για τα απαράμιλλα γραφικά της, τη δυναμική στρατηγική του gameplay, και για το  multiplayer suite του. Το Crysis 3 κυκλοφορεί με δυνατά reviews από τους καλύτερους κριτικούς παιχνιδιών στον κόσμο, μεταξύ των οποίων: 92% από το GameStar στην Γερμανία, 9 από το GameTrailers, 90% από το CD Action στην Πολωνία, 85% από το Games Master στο Ηνωμένο Βασίλειο και 9 στα 10 από το Multiplayer.it στην Ιταλία. Επιπλέον, το New York Daily News δήλωσε ότι το Crysis 3 «είναι το πιο όμορφο και τεχνικά θαυμάσιο video game μέχρι σήμερα», βαθμολογώντας το με άριστα 5 στο review τους.

    ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Συνεχίζεται η κόντρα Google – Microsoft
Λίγες μόνο ημέρες μετά, τα «παράπονα» της Microsoft για την εφαρμογή του Youtube στο λειτουργικό της, η Google ρίχνει «λάδι στη φωτιά» αποσύροντας την λειτουργία των Google Maps για τις Windows Phone συσκευές.Όπως δήλωσε η ίδια η εταιρεία, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Internet Explorer δεν διαθέτει το κατάλληλο WebKit που απαιτείται για την υποστήριξη των Maps. Βέβαια, μετά την αρχική εμπρηστική δήλωσή της, η Google, εξέδωσε ανακοίνωση στην τεχνολογική ιστοσελίδα TheNextWeb, λέγοντας πως «στις τελευταίες δοκιμές, ο Internet Explorer Mobile των Windows Phone δεν είχε τη δυνατότητα να εκτελέσει βασικές λειτουργίες των Google Maps, όπως τις επιλογές zoom και pan».
«Από την άλλη πλευρά όμως, η τελευταία του έκδοση προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης της υπηρεσίας μας και για αυτό θα συνεχίσουμε τις εργασίες με σκοπό την ενσωμάτωση των Maps στην πλατφόρμα της Microsoft», εξήγησε η Google.  Πηγή: TechIT

Το πρωτο usb 3.0 “στικάκι” χωρητικότητας 1ΤΒ!

Θυμάστε τις εποχές που τα “στικάκια” ή “φλασάκια” ή πιο σωστά usb flash drives είχαν χωρητικότητα μερικά megabytes? Αυτές οι εποχές μοιάζουν σίγουρα μακρινές ειδικά τώρα που η Kingston παρουσίασε ένα “στικάκι” χωρητικότητας 1 terrabyte(1024GB)!
Το DataTraveler HyperX Predator 3.0 όπως είναι η ονομασία του, έχει ταχύτητα ανάγνωσης εώς 240MB/s και εγγραφής εώς 160MB/s ενώ έχει πιστοποίηση υποστηρίξης του πρωτοκόλλου usb 3.0.
Αυτή τη στιγμή διατίθεται προς αγορά, στην έκδοση των 512GB στην τιμή των 1,750 δολλαρίων! Η έκδοση του 1ΤΒ αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο τετράμηνο του 2013 και απο όσο μας προϊδεάζει η έκδοση των 512GB, η τιμή του θα είναι σίγουρα απλησίαστη ακόμη και αν η χρήση του προορίζεται για “στικάκι” της λίστας Λαγκαρντ!   Πηγή: Techit

Στηριζει την ακριτικη ελλαδα με την ενεργεια «ο κόσμος μας, εσύ»

Αναστήλωση & πλήρης ανακαίνιση του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού στις Πρέσπες, καθώς και του Πνευματικού Κέντρου στη Χώρα Σαμοθράκης  
Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013 – Την επιθυμία της Σόνιας Χαραλαμπίδου από τις Πρέσπες και της Δήμητρας Κουφίδου από τη Σαμοθράκη να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ακριτικών περιοχών που κατοικούν πραγματοποιεί η COSMOTE, με την τρίτη, κατά σειρά, ενέργεια «Ο κόσμος μας εσύ».

Με την πολύτιμη βοήθεια της Σόνιας και την ενεργό συνδρομή του Δήμου Πρεσπών, η COSMOTE ολοκλήρωσε τις εργασίες αναστήλωσης και πλήρους ανακαίνισης δύο δημοτικών κτιρίων, του Πατουλίδειου Αθλητικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λαιμού. Τα κτίρια παραδόθηκαν ήδη στο Δήμο και σε όλους τους κατοίκους των Πρεσπών, έτοιμα να φιλοξενήσουν κάθε είδους πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα και να αποτελέσουν ξανά σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους.

Το Πατουλίδειο Αθλητικό Κέντρο διαθέτει πλέον θέρμανση, νέο τάπητα με διαγραμμίσεις για μπάσκετ και βόλεϊ, νέο ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων, ειδική λυόμενη εξέδρα και σύστημα video-προβολών. Αντίστοιχα, η Βιβλιοθήκη απέκτησε θερμομόνωση, επιπλέον ωφέλιμο χώρο, πλήρως εξοπλισμένη παιδική γωνιά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δωρεάν πρόσβαση στο internet και πλήρη εξοπλισμό για προβολές κινηματογραφικών ταινιών.
 
Στις αρχές Μαρτίου, παραδίδεται επίσης το Πνευματικό Κέντρο στη Χώρα της Σαμοθράκης, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως με τη συνδρομή της Δήμητρας Κουφίδου και του Δήμου Σαμοθράκης.

Ο δημιουργικός διαγωνισμός Doodle 4 Google έρχεται στην Ελλάδα!

H Google καλεί όλους τους μαθητές να σχεδιάσουν το λογότυπό της,
με θέμα «Η Ελλάδα μου»

Ο νικητής του διαγωνισμού θα δει το doodle του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr) για 24 ώρες
Η Google φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το διαγωνισμό “Doodle 4 Google” που έχει ήδη φιλοξενηθεί σε πάνω από 17 χώρες, μέσω του οποίου καλεί όλους τους μαθητές στην Ελλάδα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους για να σχεδιάσουν το δικό τους, ξεχωριστό λογότυπο για την Google.
Ο μικρός καλλιτέχνης που θα νικήσει, θα κερδίσει επίσης ένα Chromebook, ένα Wacom tablet για digital drawing, μία μπλούζα με το doodle που έχει σχεδιάσει και ένα ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την τελετή ανακοίνωσης του τελικού νικητή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου 2013. Οι 60 επιλαχόντες θα κερδίσουν επίσης ξεχωριστά δώρα! Επιπλέον, στο σχολείο του νικητή θα δοθούν 30 Chromebook υπολογιστές που θα βοηθήσουν τους μαθητές να ανακαλύψουν τον κόσμο της τεχνολογίας.
Επισκεφθείτε το site του διαγωνισμού: http://www.google.gr/doodle4google/
Δείτε εδώ το σχετικό video: http://www.youtube.com/watch?v=DN-WJ-jJPaM.

Η HP παρουσιάζει το πρώτο Android Tablet

Το HP Slate7 διευρύνει τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2013 –  Η HP ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση του HP Slate7, ενός οικονομικού tablet με Android Jelly Bean, που προσφέρει στους καταναλωτές εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες Google Mobile.

Με οθόνη 7 ιντσών και βάρος 368 γραμμάρια, το HP Slate7 διαθέτει μεταλλικό πλαίσιο και μαύρο χρώμα με γκρι ή κόκκινο φόντο και αποτελεί το πρώτο tablet της εταιρείας με ενσωματωμένο Beats Audio, για καλύτερο ήχο και την πιο δυνατή μουσική εμπειρία που μπορεί να απολαύσει κανείς σε tablet.  
 
Το HP Slate7 προσφέρει την εμπειρία Google με υπηρεσίες όπως Google Now, Google Search, Gmail, YouTube, Google Drive και Google+ Hangouts για video chat ανάμεσα σε πολλούς χρήστες, καθώς και πρόσβαση σε εφαρμογές και ψηφιακό περιεχόμενο μέσω του Google Play.(1)

«Προκειμένου να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον των καταναλωτών και των επιχειρήσεων για tablets, η HP πρόκειται να προσφέρει ένα εύρος στοιχείων μορφοποίησης, συνδυάζοντας διάφορα λειτουργικά συστήματα», δήλωσε ο Alberto Torres, senior vice president, Mobility Global Business Unit, HP. «Το νέο HP Slate7 με Android αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για tablets που απευθύνονται σε καταναλωτές, ενώ το business-ready HP ElitePad με Windows® 8 είναι ιδανικό για επιχειρήσεις. Και τα δύο μοντέλα παρέχουν το επίπεδο υπηρεσιών που περιμένει κάποιος από την HP».

Το tablet της HP εντάσσεται στο νέο τμήμα της εταιρείας, το Mobility Global Business Unit, που συστήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με την ένταξη του Torres στην ομάδα της εταιρείας. Ο Torres προέρχεται από τη Nokia, όπου ασκούσε καθήκοντα vice president και επέβλεπε την ανάπτυξη των προϊόντων και της πλατφόρμας  MeeGo.ς.

Το Ελληνικό Εθνικό περίπτερο σε κεντρικό πλάνο στη φετινή CeBIT

Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2013 –
Δυναμικότερη από ποτέ θα είναι η φετινή παρουσία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας CeBIT, που πραγματοποιείται στο Αννόβερο στη Γερμανία από τις 5 έως 9 Μαρτίου 2013.
Με τη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο ΣΕΠΕ θα δώσει δυναμικό παρόν μέσω του Ελληνικού Εθνικού Περιπτέρου (Hall 3, Stand A08, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της έκθεσης), το οποίο θα αποτελείται από 20 επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου της ψηφιακής τεχνολογίας και 10 φορείς και οργανισμούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στην αποστολή. Την Ελληνική αποστολή θα συνοδέψουν ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κύριος Μενέλαος Δασκαλάκης, διακεκριμένοι επιχειρηματίες της ελληνικής αγοράς ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά και εκπρόσωποι Υπουργείων και Δημόσιων φορέων. Το Ελληνικό Εθνικό περίπτερο θα φιλοξενήσει τις επιχειρήσεις, τα καινοτόμα προϊόντα, τις λύσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές, καθώς και έργα που έχουν υλοποιηθεί στον ιδιωτικό αλλά και στο Δημόσιο τομέα. Οι επιχειρήσεις και οι φορείς του κλάδου που συμμετέχουν ως εκθέτες είναι οι: B.Open, BYTE Computer, Cardisoft, Entersoft, Globo Technologies, Info Quest Technologies, Intrasoft International, MLS Multimedia, Quest Group, Retail-Link, SingularLogic, Uni Systems, Unixfor, VOLTE-TEL Communications, Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Σύνδεσμος Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ
PLAYSTATION®4 (PS4™)

Η πανίσχυρη αρχιτεκτονική συστήματος, οι δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης και η «έξυπνη» εξατομίκευση του PS4 συνδυάζονται με τις δυνατότητες του PlayStation Network και της τεχνολογίας Cloud Technology, προκειμένου να προσφέρουν πρωτοφανείς gaming εμπειρίες και ολοκαίνουριους τρόπους παιχνιδιού

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2013 – Η Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) παρουσίασε το PlayStation®4 (PS4™), ένα επόμενης γενιάς ψηφιακό σύστημα ψυχαγωγίας, το οποίο επαναπροσδιορίζει το πλούσιο και συναρπαστικό gameplay με εκπληκτικά γραφικά και πρωτόγνωρες ταχύτητες, έξυπνη εξατομίκευση, ενσωματωμένες δυνατότητες κοινωνικής δικτύωσης και πρωτοποριακές λειτουργίες «δεύτερης οθόνης». Σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του PlayStation®Network και της τεχνολογίας cloud, το PS4 προσφέρει ένα διαρκώς διευρυνόμενο gaming περιβάλλον, το οποίο επικεντρώνεται στους gamers, επιτρέποντάς τους να απολαμβάνουν το παιχνίδι όποτε, όπου και όπως αυτοί επιθυμούν. Το PS4 θα είναι διαθέσιμο την εορταστική περίοδο 2013.

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Ταξίδια

Αλβανοί hackers εναντίον της Ρένας Δούρου!

Αλλοίωση της επίσημης ιστοσελίδας της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Ρένας Δούρου πραγματοποίησαν Αλβανοί hackers σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που έφτασαν στο SecNews.
Συγκεκριμένα, Αλβανός εθνικιστής hacker με το ψευδώνυμο “dr.m1st3r” πραγματοποίησε επίθεση στον εξυπηρετητή που χρησιμοποιεί η  βουλευτής Ρένα Δούρου για το hosting της ιστοσελίδας της. Ο Αλβανός hacker προχώρησε σε μαζική ανάρτηση μηνύματος σε πολλές ιστοσελίδας του συγκεκριμένου εξυπηρετητή (massive defacement) απεικνύοντας οτι διαθέτει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *