PC news…letter 155 11/4-16/4 – “Τέλος στα Windows XP!”

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 155 Εβδομάδα 11/4-17/4

PCnewsletter

Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

Τα χρώματα και η κίνηση «ζωντάνεψαν»
στη φετινή PhotoVision

Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής απεικόνισης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους μέσα από το «φακό» των φωτογραφικών μηχανών της Sony!

Αθήνα, 10 Απριλίου 2013 – Εντυπωσίασε με την παρουσία της η Sony στην έκθεση «PhotoVision 2013», τη 10η μεγάλη διοργάνωση για την εικόνα και τις εφαρμογές της,  η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 8 Απριλίου 2013, στο Ολυμπιακό Συγκρότημα Ξιφασκίας, στο Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού.

Έκπληξη και ενθουσιασμό προκάλεσε το σκηνικό που έστησε, ειδικά για τους επισκέπτες της έκθεσης η εταιρεία, όπου αποτέλεσε τον ιδανικό καμβά για έμπνευση και δοκιμή των μηχανών σε πραγματικές συνθήκες φωτογράφισης. Μία καλλίγραμμη αθλήτρια, με εντυπωσιακές φιγούρες ρυθμικής γυμναστικής και ασκήσεις με κορύνες, σχοινάκι και κορδέλα σε άρτια εκτέλεση, αποτέλεσε το φωτογραφικό θέμα μέσα σε ένα πολύχρωμο σκηνικό, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να διαπιστώσουν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών των φωτογραφικών προϊόντων της Sony, καθώς και την απόδοση τους, αποτυπώνοντας το χρώμα και την κίνηση.    

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Επεκτείνεται η υπηρεσία Google Fiber
Πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπερύψηλες ταχύτητες θα μπορούν να έχουν σύντομα οι κάτοικοι του Όστιν, στο Τέξας των ΗΠΑ.Η Google ανακοίνωσε την επέκταση της υπηρεσίας Google Fiber πέρα από το Κάνσας Σίτυ που είχε ξεκινήσει να προσφέρεται τον προηγούμενο χρόνο. Η υπηρεσία περιλαμβάνει πρόσβαση στον Ιστό με ταχύτητες που αγγίζουν το 1Gbps (!) καθώς και IPTV με πρόσβαση σε σχεδόν 200 κανάλια υψηλής ανάλυσης.    Πηγή: TechIT

Προϊόντα τεχνολογίας που κάνουν τους ανθρώπους… βιονικούς

Ο αναδυόμενος κλάδος των «έξυπνων» υφασμάτων, γνωστός ως e-textiles, έχει αρχίσει να κάνει πλέον «θαύματα», καθώς ολοένα και πιο περίπλοκοι πειραματισμοί είναι δυνατοί. Οι μικρο-επεξεργαστές αυξάνουν σε επεξεργαστική δύναμη την ώρα που συρρικνώνονται σε μέγεθος, γεγονός που επιτρέπει σήμερα την αρμονική σύζευξη τεχνολογίας και καθημερινού ρουχισμού, για την ανάπτυξη εντελώς καινοτόμων ιδεών. Ο μικροσκοπικός επεξεργαστής LilyPad Arduino, ειδικά σχεδιασμένος να ενσωματώνεται σε υφάσματα και ενδύματα, μπορεί και αλληλεπιδρά με μια τεράστια ποικιλία αισθητήρων, εγκαινιάζοντας μια νέα πλατφόρμα για την τεχνολογική μόδα. Πηγή: TechIT

Ακόμα στα Microsoft Windows XP;

Βασικά ερωτήματα για κάθε επιχείρηση που σκέφτεται να αναβαθμίσει το λογισμικό της

Αθήνα, 9 Απριλίου 2013 – Αν και τα Windows XP δεν αποτελούν πλέον το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα στον πλανήτη – τα Windows 7 τα ξεπέρασαν πέρυσι – το γεγονός ότι τον Απρίλιο του 2014 λήγει η υποστήριξη συσκευών με Windows XP, εγείρει σε πολλές επιχειρήσεις το ερώτημα ως προς το ποιο θα είναι το επόμενο τους βήμα σχετικά με παλαιότερες τεχνολογίες, έχοντας ως βασικό ζητούμενο την προστασία της IP (πνευματικής τους ιδιοκτησίας) και των πληροφοριών των πελατών τους.
Στη διαδικασία μετάβασης μιας εταιρείας από τα Windows XP σε άλλη τεχνολογία προκύπτουν βασικά ερωτήματα:
Πώς είναι η υποστήριξη σε σχέση με τις εφαρμογές λογισμικού που χρειάζονται για την εργασία?
Ποια εργαλεία χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να είναι αποτελεσματικοί;
Πώς θέλετε να διαχειριστείτε συσκευές που περιλαμβάνονται στο εταιρικό σας δίκτυο;

Εταιρείες όπως η BT PLC, η Emirates Airlines, το Seton Hall University και η Toyota Racing Development έχουν μετακινηθεί από XP σε Windows 7 και τώρα αναβαθμίζουν σε Windows 8, λόγω κυρίως του τρόπου με τον οποίο ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους σήμερα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ποια είναι η σωστή λύση για κάθε περίπτωση, η Microsoft προσφέρει μια σειρά εργαλείων αλλά και προσφορών για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις, μέσω sites όπως το www.Get2Modern.com .

3o συνέδριο Infocom Security

Η ESET Hellas συμμετέχει ως χορηγός και διοργανώνει ειδικό «Security Information Lab»

ΑΘΗΝΑ, 8 Απριλίου 2013 – Χορηγό του 3ου συνεδρίου Infocom Security αποτέλεσει η ESET Hellas, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι επαγγελματίες του χώρου ΙΤ που παρευρέθηκαν στο συνέδριο, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ειδικό Lab με θέμα «ESET Hellas – Security Information Lab», στο οποίο παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις σε ότι αφορά την ασφάλεια των υποδομών IT.
Αναλυτικότερα, στο «ESET Hellas – Security Information Lab», οι ειδικοί της εταιρίας προσπάθησαν να προσφέρουν πληροφόρηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην ασφάλεια, βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία που πηγάζει από περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στην προστασία της ψηφιακής ζωής. Παρουσιάστηκαν επίσης οι λύσεις της ESET για τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του αυξανόμενου αριθμού καθώς και της τεχνολογικής εξέλιξης των κυβερνοαπειλών. Το 3ο Infocom Security, με τίτλο «Οι νέες τάσεις στο IT … και οι «εντάσεις» στην Ασφάλεια», σκοπό είχε στη φετινή διοργάνωση να αναδείξει την ασφάλεια των πληροφοριών ως την πλέον κομβική παράμετρο που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών στο IT περιβάλλον. Παράλληλα, φιλοδοξεί να παρουσιάσει στους επαγγελματίες IT το τοπίο των νέων απειλών και το πώς αυτές θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.infocomsecurity.gr.
Οθόνη εξαιρετικής απόδοσης – με αναλογία 16:10  για μεγαλύτερο εύρος θέασης

Οι νέες 24” LED οθόνες με αναλογία 16:10 είναι φιλικές προς το περιβάλλον, εύκολες στη χρήση και ακαταμάχητες!

Αθήνα, 8 Απριλίου 2013:
Ευχάριστα νέα μας φέρνει η MMD, η κορυφαία εταιρία τεχνολογίας που διαθέτει τις οθόνες Philips, σε μια περίοδο που οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν φτάσει στα ύψη και κάθε προσπάθεια για οικονομία μετράει: η εταιρία παρουσιάζει τα νέα μοντέλα οθονών γραφείου 24” με αναλογία 16:9 και τεχνολογία PowerSensor που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 80%. Με οικολογικό σχεδιασμό, οι οθόνες 24” τελευταίας γενιάς προσφέρουν εκθαμβωτική απόδοση με εξαιρετική αντίθεση, κορεσμό χρωμάτων και ευκρίνεια εικόνας.

Διαθέσιμες σε τρία μοντέλα, με επιλογή χρώματος ασημί και μαύρου, οι οικολογικές αυτές οθόνες έχουν σχεδιαστεί για να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη μας. Η τεχνολογία PowerSensor χαμηλώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης όταν ο χρήστης απομακρύνεται από τη θέση του, γεγονός που μειώνει το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έως και 80% και επιμηκύνει ταυτόχρονα τη διάρκεια ζωής της οθόνης. Επιπλέον, οι οθόνες χρησιμοποιούν 25% ανακυκλωμένα υλικά και είναι απαλλαγμένες από επιβλαβή υλικά (PVC-BFR free).

Έρχεται το 4G Smartphone Samsung Galaxy S4

Αθήνα, 9 Απριλίου 2013 – Το εντυπωσιακό Samsung GALAXY S4 φέρνει στους πελάτες της η COSMOTE στα τέλη Απριλίου για να μπορούν να ζήσουν και στο κινητό τους την εμπειρία των ταχυτήτων 4G, που πρώτη έφερε στην Ελλάδα η COSMOTE, για απίστευτα γρήγορο mobile internet.
H COSMOTE σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συνεχίζει να εμπλουτίζει τη μεγάλη γκάμα πρωτοποριακών 4G Smartphones που προσφέρει, για να μπορούν οι πελάτες της να είναι πάντοτε online.
Σχεδιασμένο να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη, το Samsung GALAXY S4 διαθέτει μοναδικές λειτουργίες όπως το Air gesturing / Air View για να μπορεί ο χρήστης με μια απλή κίνηση του χεριού, χωρίς να αγγίζει την οθόνη, να δέχεται κλήσεις, να βλέπει φωτογραφίες και να αλλάζει τραγούδια. Επιπλέον, οι λειτουργίες Dual Shot, Sound & Shot και Group Play έρχονται να εμπλουτίσουν τη διασκέδασή μας, ενώ με το S Health το Samsung GALAXY S4 φροντίζει την φυσική κατάσταση και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Τα νέα του “Νόησις”

Απρίλιος 2013
ΝΕΑ Προσφορά!
Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ + Προβολή 3D ταινίας Ο Δαρβίνος και το Μυστήριο της Φύσης
Ισχύει για ελεύθερους επισκέπτες καθώς και για σχολεία.
Στα 7 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο και στα 9 ευρώ το κανονικό.

Περιοδική έκθεση “Αιγαίον: Η γέννηση ενός αρχιπελάγους”
Η έκθεση παρουσιάζει, μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές εφαρμογές, τις διεργασίες και τα αποτελέσματα των δυνάμεων που διαμόρφωσαν το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και στοιχεία της ζωής στην περιοχή.
Περίοδος λειτουργίας: 19 Φεβρουαρίου – 30 Μαΐου 2013
Για ομάδες απαιτείται προκράτηση στο 2310 483 000, εσωτ. 2 (Δευτέρα -Παρασκευή, 8:30-13:30).
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.
Επίσης, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα τη δημιουργία του Αιγαίου πελάγους, με διακεκριμένους ομιλητές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
 

“Διαστημική Αποστολή 101” – Ζωντανή παράσταση στο πλανητάριο
Από την Κυριακή 7 Απριλίου και κάθε Σαββατοκύριακο, θα προβάλλεται για το κοινό στο Πλανητάριο, η ζωντανή παράσταση «Διαστημική Αποστολή 101 – Προορισμός: Ηλιακό Σύστημα». Μια παραγωγή του ΝΟΗΣΙΣ, κατάλληλο για παιδιά δημοτικού και τις οικογένειες τους.
Η πρώτη ζωντανή διαστημική παραγωγή του πλανηταρίου, περιλαμβάνει παρουσίαση αστερισμών, πλανητών και ουράνιων σωμάτων από εμψυχωτή του ΝΟΗΣΙΣ και ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως «διαστημικοί επισκέπτες», εφοδιάζονται με κάρτες επιβίβασης οι οποίες μεταξύ άλλων περιέχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για ουράνια σώματα όπως πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Τεχνολογία και Εκπαίδευση
Το ΝΟΗΣΙΣ και το Διεθνές Ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστήμιου του Sheffield, CITY College διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τεχνολογία και Εκπαίδευση» τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 από τις 6.00μ.μ. μέχρι τις 20.00μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!
Που θα γιορτάσεις τα γενέθλιά σου ; Έλα στο Νόησις να οργανώσουμε το πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο πάρτυ.
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Ταξίδια

Το WikiLeaks Δημοσιεύει Τα Kissinger Cables Από Την Περίοδο 1973 – 1976
Το WikiLeaks επιστρέφει δημοσιεύοντας περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια διπλωματικά έγγραφα από την περίοδο που ο Henry Kissinger ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Η ίδια η ιστοσελίδα τα περιγράφει ως “σημαντικές αποκαλύψεις για τη συμμετοχή των ΗΠΑ σε φασιστικές δικτατορίες, ιδίως στη Λατινική Αμερική, την Ισπανία του Φράνκο και την Ελλάδα υπό το καθεστώς των συνταγματαρχών”. Από αυτά, 19.910 αφορούν την Ελλάδα και 11.189 την Κύπρο. Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *