PC news…letter 156 18/4-24/4 – “Ο νικητής του Imagine Cup””

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 156 Εβδομάδα 18/4-24/4

PCnewsletter
Εβδομαδιαίο newsletter  για τους υπολογιστές, τα κινητά,  το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία  
 Δωρεάν On-line

Η ομάδα Kinemat ο μεγάλος νικητής του φετινού Imagine Cup

Οι ελληνικοί τελικοί πραγματοποιήθηκαν αναδεικνύοντας την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους τελικούς στη Ρωσία

Αθήνα, 15 Απριλίου 2013 – Η Microsoft Ελλάς πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Απριλίου τους ελληνικούς τελικούς του 11ου Παγκόσμιου Φοιτητικού Διαγωνισμού Imagine Cup, αναδεικνύοντας την ομάδα Kinemat με το ομώνυμο project ως το μεγάλο νικητή που θα συμμετέχει στους παγκόσμιους τελικούς στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από τις 8 έως τις 11 Ιούλιου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.
Την εκδήλωση για τους ελληνικούς τελικούς άνοιξε με σύντομη ομιλία η κα Ελένη Ραχανιώτου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, η οποία καλωσόρισε τις συμμετέχουσες ομάδες και παρουσίασε εν συντομία την ιστορία και το ευρύτερο πλαίσιο του διαγωνισμού.

   ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τα πρώτα βίντεο με το Google Glass
Περιμέναμε αρκετό καιρό για τα πρώτα βίντεο με τα γυαλιά Augmented Reality της Google, και σήμερα διάφορα κλιπάκια έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο.Όπως βλέπετε η κάμερα των γυαλιών της Google καταγράφει βίντεο ανάλυσης 720p, δηλαδή η ποιότητα του βίντεο είναι καλή, ωστόσο σε πλήρη οθόνη τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά.    Πηγή: TechIT

Φύλλο χαρτιού μετατρέπεται σε οθόνη

Η Fujitsu έχει σκοπό να ενώσει τον ψηφιακό κόσμο με τον πραγματικό και γι αυτό παρουσίασε ένα εντυπωσιακό concept.
Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φύλλο χαρτιού, το οποίο έχει και ψηφιακές ιδιότητες, μπορεί δηλαδή κανείς να δει βίντεο, να κάνει αντιγραφή και επικόλληση ή να αποθηκεύσει φωτογραφίες.
Η δημιουργία της Fujitsu καταγράφει με ακρίβεια τις κινήσεις των δακτύλων του χρήστη σε τρισδιάστατο επίπεδο με τη βοήθεια ενός επιτραπέζιου προτζέκτορα, μιας κάμερας και κάποιων ειδικών αισθητήρων.
Έτσι ο χρήστης μπορεί να βλέπει να βίντεο και να επεξεργάζεται το κείμενο με τις κινήσεις του.
 Πηγή: TechIT

Καινοτόμος τεχνολογία στο Animation της DreamWorks “The Croods”

Η Ολοκληρωμένη Υποδομή (Converged Infrastructure) της HP επιτρέπει νέα επίπεδα απόδοσης και συνεργασίας

Αθήνα, 16 Απριλίου 2013 — Η HP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι επιλέχθηκε από την DreamWorks Animation SKG, Inc. (Nasdaq: DWA) για να παρέχει την τεχνολογία του animation “The Croods,” θέτοντας νέα δεδομένα σε αυτή την προϊστορική περιπέτεια.
Η DreamWorks Animation αξιοποίησε την τεχνολογία της ΗΡ για να δημιουργήσει τα πιο προηγμένα γραφικά που έχουν γίνει ποτέ. Η Ολοκληρωμένη Υποδομή της ΗΡ, που περιλαμβάνει servers, αποθηκευτικές λύσεις, δικτύωση, λογισμικό διαχείρισης και σταθμούς εργασίας, καθώς και εκτυπωτές ΗΡ και ψηφιακή απεικόνιση, έθεσε τις βάσεις για την απόδοση υψηλών προδιαγραφών που επιδίωκε το studio.
«Η ψηφιακή επεξεργασία υψηλών επιδόσεων απαιτεί μεγάλη υπολογιστική ισχύ και συντονισμένες εργασίες από διάφορα τμήματα στα studio της DreamWorks», δήλωσε ο Derek Chan,head, Global Technology Operations, DreamWorks Animation. «Η Ολοκληρωμένη Υποδομή της ΗΡ εξασφαλίζει ότι οι δημιουργοί μας έχουν στη διάθεσή τους κάθε τεχνικό μέσο ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν το όραμά τους και να δημιουργήσουν συναρπαστικές ταινίες για το κοινό μας».
Οι servers και οι υπηρεσίες της HP ανταποκρίθηκαν στη μέγιστη υπολογιστική ισχύ
Για την παραγωγή του «The Croods» χρειάστηκαν περισσότερες από 80 εκατομμύρια ώρες επεξεργασίας προκειμένου να δημιουργηθούν εικόνες από τρισδιάστατα μοντέλα. Προκειμένου να ζωντανέψουν χαρακτήρες όπως ο Grug, ο υπερπροστατευτικός μπαμπάς και η Eep, η επαναστάτρια έφηβη κόρη, η DreamWorks Animation βασίστηκε σε HP ProLiant servers και HP Enterprise Services που βρίσκονταν τοποθετημένα σε τέσσερα γεωγραφικά σημεία – στο Glendale και στο Redwood City, στην California, το Las Vegas και το Bangalore της Ινδίας.

Σημαντικές διακρίσεις για ΟΤΕ και COSMOTE στα Tech Excellence Awards 2012

«Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χρονιάς»  η COSMOTE
«Πάροχος Υπηρεσιών Internet ISP της χρονιάς» ο ΟΤΕ  

 Αθήνα, 15 Απριλίου 2013 – Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE στο θεσμό των Tech Excellence Awards που διοργανώνει το περιοδικό τεχνολογίας PC Magazine. «Πάροχος Υπηρεσιών Internet (ISP) της Χρονιάς» αναδείχτηκε ο ΟΤΕ, ενώ ως «Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χρονιάς» για το 2012 ξεχώρισε η COSMOTE.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές, «ανταμείβοντας την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των εγχώριων χρηστών internet, ο Όμιλος ΟΤΕ αναβαθμίζει την ποιότητα και την ευχρηστία των υπηρεσιών του, βελτιώνει την υποστήριξή του προς τους συνδρομητές του και αυξάνει τις ταχύτητες σύνδεσης (μέσα στο 2012, άλλωστε, λανσαρίστηκαν και οι υπηρεσίες VDSL)».

«Η βελτίωση των υπηρεσιών, η σχεδόν πλήρης κάλυψη της χώρας με 3G δίκτυο, το λανσάρισμα για πρώτη φορά του 4G/LTE στην Ελλάδα, αλλά και η μείωση των τιμών διατήρησαν την COSMOTE στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας. Η εμπιστοσύνη των αναγνωστών του PC Magazine, αλλά και της πλειοψηφίας των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη χρονιά», σημειώνουν οι εκπρόσωποι του διαγωνισμού στο PC Magazine.
Συμπλήρωσε τα 100 Συμβόλαια Managed Print Services με κορυφαίες εταιρείες

Αθήνα, 11 Απριλίου 2013. Τα 100 συμβόλαια Managed Print Services (MPS) συμπλήρωσε πρόσφατα η Xerox Hellas, γεγονός που επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης εγγράφων και στην ελληνική αγορά.

Το 2005 η Xerox έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό της τις υπηρεσίες διαχείρισης εκτυπώσεων. Από τότε μέχρι σήμερα, 100 οργανισμοί έχουν τιμήσει την Xerox με την εμπιστοσύνη τους και την έχουν επιλέξει ως τον στρατηγικό τους συνεργάτη για έως και 30% εξοικονόμηση κόστους και αύξηση της παραγωγικότητας. Ο αριθμός των 100 συμβολαίων καθίσταται ακόμη πιο εντυπωσιακός αν αναλογιστεί κανείς τα μεγέθη που «κρύβονται» πίσω από αυτόν: Με 949 κτίρια και υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα, 5.625 μηχανήματα, 23.300 χρήστες, 250 εκατομμύρια σελίδες τον χρόνο, η Xerox Hellas βρίσκεται αναμφίβολα στην κορυφή του χώρου των υπηρεσιών MPS.

Η απόλυτη εξειδίκευση, η τεχνογνωσία και η συστηματική επένδυση της εταιρείας στον τομέα των MPS αναγνωρίζονται, άλλωστε, και σε παγκόσμιο επίπεδο: Αξιολογώντας την απόδοση των διαφόρων παρόχων υπηρεσιών MPS, η Gartner τοποθέτησε τη Xerox στην κορυφή του “Leaders Quadrant” των MPS παγκοσμίως για το 2012, ενώ σε εκθέσεις τους τόσο η IDC όσο και η Quocirca αναδεικνύουν τη Xerox ηγέτιδα του χώρου.

Ξεκινάει η 2η φάση του δημιουργικού διαγωνισμού
Doodle 4 Google

Μπείτε online και ψηφίστε το αγαπημένο σας doodle!
Από τις 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου, οι φίλοι της Google μπορούν να ψηφίσουν online το αγαπημένο τους doodle στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.google.gr/doodle4google/vote.html
Ο νικητής του διαγωνισμού θα δει το doodle του να εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της Google (www.google.gr) στις 14 Μαΐου 2013. Μετά από την υποβολή 8.200 συμμετοχών από 2.234 σχολεία από όλη την Ελλάδα, ο διαγωνισμός Doodle 4 Google (http://www.google.gr/doodle4google/) μπαίνει στη δεύτερη φάση του και καλεί όλους μας να επιλέξουμε το αγαπημένο μας doodle, με θέμα «η Ελλάδα μου». Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2013 και η υποβολή των doodles έληξε στις 29 Μαρτίου, ενώ συγκεντρώθηκαν 8.200 ζωγραφιές παιδιών από 2.234 σχολεία από όλη την Ελλάδα οι οποίες χωρίστηκαν ανά ηλικιακές ομάδες για την αξιολόγησή τους. Στη συνέχεια, μια επιλεγμένη ομάδα κριτών, διάσημοι εικονογράφοι, συγγραφείς, διευθυντές μουσείων και ηθοποιοί ανέδειξαν τους 60 επιλαχόντες, 15 από κάθε ηλικιακή ομάδα. H Google ανάρτησε αυτές τις 60 ζωγραφιές στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.google.gr/doodle4google/vote.html και καλεί όλους να ψηφίσουν online τα αγαπημένα τους doodles. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από 15 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου 2013

Τα νέα του “Νόησις”

Απρίλιος 2013
ΝΕΑ Προσφορά!
Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ + Προβολή 3D ταινίας Ο Δαρβίνος και το Μυστήριο της Φύσης
Ισχύει για ελεύθερους επισκέπτες καθώς και για σχολεία.
Στα 7 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο και στα 9 ευρώ το κανονικό.

Περιοδική έκθεση “Αιγαίον: Η γέννηση ενός αρχιπελάγους”
Η έκθεση παρουσιάζει, μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές εφαρμογές, τις διεργασίες και τα αποτελέσματα των δυνάμεων που διαμόρφωσαν το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και στοιχεία της ζωής στην περιοχή.
Περίοδος λειτουργίας: 19 Φεβρουαρίου – 30 Μαΐου 2013
Για ομάδες απαιτείται προκράτηση στο 2310 483 000, εσωτ. 2 (Δευτέρα -Παρασκευή, 8:30-13:30).
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.
Επίσης, το Σάββατο 20 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα τη δημιουργία του Αιγαίου πελάγους, με διακεκριμένους ομιλητές. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
 

“Διαστημική Αποστολή 101” – Ζωντανή παράσταση στο πλανητάριο
Από την Κυριακή 7 Απριλίου και κάθε Σαββατοκύριακο, θα προβάλλεται για το κοινό στο Πλανητάριο, η ζωντανή παράσταση «Διαστημική Αποστολή 101 – Προορισμός: Ηλιακό Σύστημα». Μια παραγωγή του ΝΟΗΣΙΣ, κατάλληλο για παιδιά δημοτικού και τις οικογένειες τους.
Η πρώτη ζωντανή διαστημική παραγωγή του πλανηταρίου, περιλαμβάνει παρουσίαση αστερισμών, πλανητών και ουράνιων σωμάτων από εμψυχωτή του ΝΟΗΣΙΣ και ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως «διαστημικοί επισκέπτες», εφοδιάζονται με κάρτες επιβίβασης οι οποίες μεταξύ άλλων περιέχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για ουράνια σώματα όπως πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα κλπ.
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Τεχνολογία και Εκπαίδευση
Το ΝΟΗΣΙΣ και το Διεθνές Ακαδημαϊκό Τμήμα του Πανεπιστήμιου του Sheffield, CITY College διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Τεχνολογία και Εκπαίδευση» τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 από τις 6.00μ.μ. μέχρι τις 20.00μ.μ. στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!
Που θα γιορτάσεις τα γενέθλιά σου ; Έλα στο Νόησις να οργανώσουμε το πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο πάρτυ.
Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

PC  news letter
Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση  εγγραφείτε   κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε  
   Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

Ενδιαφέροντα βίντεο
Δωρεάν webTV
Ταξίδια

Aύξηση της κυβερνοκατασκοπίας διεθνώς
Η ετήσια έκθεση της αμερικανικής εταιρίας κυβερνοασφάλειας Symantec αποκαλύπτει ότι υπήρξε σημαντική αύξηση κατά 42% στις online επιθέσεις στη διάρκεια του 2012, σε σύγκριση με το 2011.
Με στόχο την υποκλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και ευαίσθητων δεδομένων, οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνοκατασκοπίας απευθύνθηκαν κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς και σε μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτέλεσαν πέρυσι στόχο του 31% των συνολικών επιθέσεων. Αλλά και οι καταναλωτές παραμένουν ευάλωτοι σε επιθέσεις, ακόμα και σε φορητές συσκευές, ιδιαίτερα εκείνοι που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Android.  
Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *