PC news…letter 160 16/5-22/5 – “Ένας στους Δέκα Ευρωπαίους «Θύμα» Ηλεκτρονικής Απάτης “

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

Ανοιχτή Μέρα Καινοτομίας στην Τάξη”

 

Ειδική εκδήλωση από τη Microsoft Ελλάς και το British Council για την επιβράβευση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών

Αθήνα, 15 Μαΐου 2013 – Η παρουσίαση και η βράβευση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης “Ανοιχτή Μέρα Καινοτομίας στην Τάξη” που διοργανώθηκε από τη Microsoft Ελλάς και το British Council, την Κυριακή 12 Μαΐου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Η εκδήλωση φιλοξένησε την ετήσια πρωτοβουλία της Microsoft Ελλάς, Φόρουμ Συνεργάτες στη Μάθηση, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιούνται και οι τελικοί του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών, καθώς και τους τελικούς του μαθητικού διαγωνισμού School Lab. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η “Ανοιχτή Μέρα Καινοτομίας στην Τάξη” ξεκίνησε με σύντομη εισαγωγική παρουσίαση από την κα Έλενα Ζαγλαρίδου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Microsoft Ελλάς, η οποία ανέδειξε τη δράση του προγράμματος «Συνεργάτες στην Μάθηση», στο πλαίσιο του οποίου η εταιρία αναπτύσσει πρωτοβουλίες με βασικό στόχο την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ένας στους Δέκα Ευρωπαίους «Θύμα» Ηλεκτρονικής Απάτης

Μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων χρηστών του διαδικτύου έχει πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης, σύμφωνα με τη Σουηδή Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmström, η όποια απάντησε σε σχετικό ερώτημα του Έλληνα ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, το 38% των Ευρωπαίων χρηστών του διαδικτύου έχουν αναφέρει πως έλαβαν ηλεκτρονικά μηνύματα όπου τους ζητούσαν με δόλιο τρόπο χρήματα ή προσωπικά δεδομένα.

Ακόμη, το 13% αυτών δεν μπόρεσαν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση σε υπηρεσίες εξαιτίας επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και το 12% έπεσαν θύματα ηλεκτρονικής απάτης, ενώ το 8% των χρηστών του διαδικτύου ανέφεραν ότι τους υποκλάπηκαν τα στοιχεία ταυτότητάς τους.

Πηγή: telecomsnews.gr

 

Αλλαγή εμφάνισης του Google+ και νέο Hangout.

 

Σημαντικές αλλαγές, οι οποίες στο σύνολο τους ξεπερνάνε τις 40, ανακοίνωσε η Google για τη δική της υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, το Google Plus. Το stream, η σημαντικότερη ενότητα κάθε ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ανασχεδιάζεται πλήρως και από το κλασσικό στυλ που έχουμε συνηθίσει και από το Facebook η ανάγνωση των ενημερώσεων των φίλων σας θυμίζει πλέον μια εφημερίδα. Η κάθε ενημέρωση που σας αφορά παρουσιάζεται σαν μικρό άρθρο και με δυνατότητα να επιλέξετε την εμφάνιση τους σε δύο ή τρεις στήλες ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης ή της σχετικής ρύθμισης που θα επιλέξετε. Μάλιστα δε χρειάζεται να βγείτε από το περιβάλλον του Plus αφού με ένα κλικ και ένα μικρό animation, αποκαλύπτεται το πλήρες άρθρο. Πηγή: telecomsnews.gr

 

Τριπλή διάκριση για τη Sony στα Βραβεία TIPA 2013

 

 

 • ΚΑΛΥΤΕΡΗ PREMIUM CAMERA: DSC-RX1

 • ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΑΚΟΣ CSC EXPERT: SEL1018 Φακός E-mount

 • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΝΤΕΟΚΑΜΕΡΑ: NEX-VG900

 

Ο έγκυρος και ανεξάρτητος οργανισμός TIPA (Technical Image Press Association) για ακόμη μια φορά αναγνώρισε την πρωτοπορία της Sony στο χώρο της ψηφιακής απεικόνισης.

Καλύτερη Premium Camera: Sony Cyber-shot DSC-RX1

 

 

 

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για την DSCRX1 μπορείτε να βρείτε εδώ. http://www.sony.gr/product/dsc-r-series/dsc-rx1#tab

Καλύτερος CSC φακός (CSC EXPERT LENS): Sony E-mount 10-18mm f/4 OSS

Περισσότερες πληροφορίες για τον E-mount 10-18mm f/4 OSS μπορείτε να βρείτε εδώ. http://www.sony.gr/product/ddl-wide-angle-lenses/sel-1018#tab

Καλύτερη βιντεοκάμερα: Sony NEX-VG900

Αναγνωρίζοντας περαιτέρω την εμπειρία της Sony στις υλοποιήσεις πλήρους καρέ, η NEX-VG900 βραβεύτηκε ως η κορυφαία βιντεοκάμερα. Διαθέτει έναν Exmor HD CMOS αισθητήρα πλήρους καρέ, ανάλυσης 24,3MP, και έχει τη δυνατότητα εγγραφής Full HD βίντεο στα 50p, 50i, 25p και 24p, ενώ αναπαράγει ασυμπίεστο βίντεο μέσω HDMI.

Περισσότερες πληροφορίες για την NEXVG900 μπορείτε να βρείτε εδώ : http://www.sony.gr/product/cam-high-definition-on-memory-stick/nex-vg900e/haraktiristika#tab

Προσφορά Μαΐου 2013 από την ESET Hellas για ακόμα περισσότερη προστασία

 

Δώρο επιπλέον 6 μήνες με την αγορά του ESET Smart Security 6

 

 

ΑΑΘΗΝΑ, 13 Μαΐου 2013 – Μία μοναδική προσφορά ανακοίνωσε η ESET Hellas προκειμένου να προσφέρει σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές τη δυνατότητα να θωρακίσουν τους υπολογιστές τους με την allinone λύση ασφαλείας της. Για όλο το μήνα Μάιο 2013, οι επισκέπτες του online κατάστηματος της ESET Hellas θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το ESET Smart Security 6 με δώρο 6 μήνες επιπλέον προστασίας. Η προσφορά ισχύει για άδειες με ισχύ 1 έτους και μέχρι 10 συσκευές.

Το ESET Smart Security 6 αποτελεί τη νέα γενιά λύσης ασφαλείας που, χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα, προσφέρει ακόμη καλύτερη ανίχνευση, βελτιωμένη λειτουργία εξουδετέρωσης και ταχύτερη σάρωση των απειλών. Σύμφωνα με το τον ανεξάρτητο γερμανικό οργανισμό Stiftung Warentest: «Η ESET προσφέρει αξιόπιστη προστασία από το κακόβουλο λογισμικό, ένα από τα καλύτερα firewalls και ελάχιστη επιβάρυνση του υπολογιστή». Επιπλέον, η λειτουργία AntiTheft επιτρέπει τον εντοπισμό και παρακολούθηση ενός φορητού υπολογιστή που έχει κλαπεί, ενώ η ειδικά σχεδιασμένη λειτουργία AntiPhishing προσφέρει σύνθετη προστασία ενάντια στην κλοπή ψηφιακών ταυτοτήτων. Τέλος, η εφαρμογή ESET Social Media Scanner προφυλάσσει του χρήστες των social media από κακόβουλο περιεχόμενο, προστατεύοντας το προφίλ τους, το χρονολόγιο τους, τις ενημερώσεις και τα προσωπικά μηνύματα, ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένοι. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις και τα χαρακτηριστικά τους παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα ESET Smart Security 6.

Επισκεφθείτε τη σελίδα https://shop.esetgr.com και θωρακίστε τον υπολογιστή σας με τη μοναδική αυτή προσφορά που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου!

ΜAιος 2013

 

Προσφορά!

Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ + Προβολή 3D ταινίας Ο Δαρβίνος και το Μυστήριο της Φύσης
Ισχύει για ελεύθερους επισκέπτες καθώς και για σχολεία.
Στα 7 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο και στα 9 ευρώ το κανονικό.


Περιοδική έκθεση
“Αιγαίον: Η γέννηση ενός αρχιπελάγους”

Περιοδική έκθεση: ΑιγαίονΗ έκθεση παρουσιάζει, μέσα από σημαντικά εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, αναπαραστάσεις και οπτικοακουστικές διαδραστικές εφαρμογές, τις διεργασίες και τα αποτελέσματα των δυνάμεων που διαμόρφωσαν το ιστορικό αρχιπέλαγος, στο πέρασμα εκατομμυρίων χρόνων, καθώς και στοιχεία της ζωής στην περιοχή.

Περίοδος λειτουργίας: 19 Φεβρουαρίου – 30 Μαΐου 2013
Για ομάδες απαιτείται προκράτηση στο 2310 483 000, εσωτ. 2 (Δευτέρα -Παρασκευή, 8:30-13:30).

Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Επίσης, το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα “Απολιθώματα του Αιγαίου: Ένα παράθυρο στο παρελθόν”. Ομιλητές στην ημερίδα είναι ο Καθηγητής Παλαιοντολογίας και Στρωματογραφίας του Α.Π.Θ. Γεώργιος Κουφός, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παλαιοντολογίας του Α.Π.Θ. Δημήτριος Κωστόπουλος και η Επιμελήτρια Παλαιοντολογικής Συλλογής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου Δρ. Κατερίνα Βασιλειάδου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση των παρευρισκόμενων στην περιοδική έκθεση «Αιγαίον – η γέννηση ενός Αρχιπελάγους», καθώς και παρατήρηση σε ειδικά μικροσκόπια των μικροαπολιθωμάτων του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.


Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: από σήμερα για το μέλλον»
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.

«Διαστημική αποστολή 101. Προορισμός: ηλιακό σύστημα»
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.

«Διαστημική αποστολή 101. Προορισμός: ηλιακό σύστημα » και το Σαββατοκύριακο για ελεύθερους επισκέπτες
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Θερινή Απόδραση 2013

Πενθήμερα προγράμματα για παιδιά δημοτικού

ΑΦΙΣΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣΤο ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος τα πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα της «Θερινής Απόδρασης» για τους αποφοίτους από Δ΄ μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού.

Για πρώτη φορά ΝΕΟ junior τμήμα για τους μικρότερους φίλους μας, αποφοίτους από Α΄ μέχρι Γ΄ Δημοτικού.

Περίοδοι διεξαγωγής: 17-21/6, 24-28/6 και 1-5/7.

Κόστος συμμετοχής: 150 Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Καφέ της Επιστήμης: Γυαλί, μια ολιστική άποψη
Δευτέρα 13/5

ΑΦΙΣΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣΑπό ένα ποτήρι νερού ως τους δοκιμαστικούς σωλήνες του εργαστηρίου, από τους γυάλινους μονωτήρες ως τις οπτικές ίνες και από τα millefiori ως τα βιτρό γίνεται φανερός ο ρόλος του γυαλιού στην καθημερινή ζωή, την επιστήμη, την τεχνολογία, την τέχνη.Η άμορφη μάζα του γυαλιού που προκύπτει από τη φθηνότερη πρώτη ύλη που διαθέτουμε, την άμμο, γράφει την ιστορία του παράλληλα με εκείνη του δημιουργού του.
Θα συζητήσει μαζί μας ο Γιάννης Στράτης, τ. καθηγητής στο τμήμα Χημείας Α.Π.Θ., τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2013, στις 18.30, στο ΝΟΗΣΙΣ. Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων
Σάββατο 18/5

Το ΝΟΗΣΙΣ συμμετέχει στο φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων με διάφορες δράσεις. Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.


Αστρονομία, Μουσική και Φιλοσοφία
Δευτέρα 20/5

Το περιεχόμενο της εκδήλωσης αφορά στη σχέση αυτή που έχει θεμελιωθεί θεωρητικά ήδη από την αρχαιότητα από τον Πυθαγόρα, τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη και αποδεικνύεται σήμερα στην πράξη με έναν τρόπο εντυπωσιακό με την καταγραφή από την Αστρονομία ήχων από το διάστημα και με τη σύνθεσή τους εν συνεχεία σε κομμάτια σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής

Διοργάνωση: «Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών» του ΑΠΘ
«Εργαστήριο Αστρονομίας» του ΑΠΘ
«Ένωση Υποτρόφων Fulbright. Τμήμα Βορείου Ελλάδος»


Η ιστορία της Βιομηχανίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Περιοδική έκθεση
Η ολοκλήρωση του κύκλου της Βιομηχανικής Εποχής και η αξία της ιστορικής αποτύπωσης των διαδρομών της ως στοιχείο αυτογνωσίας και αναζήτησης κοινής ευρωπαϊκής πορείας αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης που προετοιμάζεται και θα παρουσιασθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο στο ΝΟΗΣΙΣ.

Πρόκειται για μέρος ενός ευρύτερου συνόλου δράσεων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τη συμμετοχή φορέων της Ελλάδας της Ρουμανίας και της Αρμενίας. Η έκθεση στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ερεβάν της Αρμενίας και το Γαλάτσι της Ρουμανίας.


Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!

Που θα γιορτάσεις τα γενέθλιά σου; Έλα στο Νόησις να οργανώσουμε το πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο πάρτυ.
Γίνε και εσύ ένας μικρός επιστήμονας και πάρε μέρος σε ξεχωριστά παιχνίδια και μαγικά πειράματα μαζί με τους φίλους σου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Party με τον DR. ΝΟΗΣΙΣ» θα σου μείνει αξέχαστο γιατί περιλαμβάνει:

 • Show πειραμάτων με τον DR. ΝΟΗΣΙΣ

 • Παιχνίδια στο Μουσείο Τεχνολογίας

 • 150 λεπτά δημιουργική απασχόληση με συνοδό

 • ΔΩΡΕΑΝ Προβολή σε Κοσμοθέατρο ή Πλανητάριο

 • Ρόμπες και γυαλιά επιστήμονα

 • Επιστημονικά σνακ και τοστακι ή hot dog

 • Αναμνηστικά δωράκια

 • Προσκλήσεις προς εκτύπωση

Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.


Και όπως πάντα…

Δείτε τις προβολές στο Πλανητάριο, 3D ταινίες στο Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, και επισκεφθείτε τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Τεχνολογίας.

Για τις ώρες λειτουργίας και τις τιμές των εισιτηρίων κλικ εδώ.


«ΕΚΠΟΙΗΣΗ – ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ»

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ Flamingo

4ο χιλιoμετρο Ξaνθης – Πoρτο Λaγος

 

13 Μαΐου έως 1 Ιουνίου 2013

 

Η μεγαλύτερη εκδήλωση για το βιβλίο στην Ελλάδα, για πρώτη φορά στη Θράκη.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ –ΔΩΡΕΑΝ PARKING

 

 

 

 

 

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

 

Ενδιαφέροντα βίντεο

Δωρεάν webTV

Ταξίδια

 

Ψευδεσ μηνυμα στο twitter αναστατωνει τη χρηματαγορα

Ποτέ στην ιστορία της γραπτής επικοινωνίας, δεν είχαν 140 χαρακτήρες την επίδραση που έχουν σήμερα. Πριν από δύο εβδομάδες, αφότου απέκτησε πρόσβαση στον κύριο λογαριασμό Twitter του Associated Press (@AP), ο Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός (SEA) ανέβασε ένα ψεύτικο tweet αναφέροντας δύο εκρήξεις στο Λευκό Οίκο και τον τραυματισμό του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Μέσα σε δευτερόλεπτα, σημειώθηκε πτώση στις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ, κατά περίπου 1%.

Λίγα λεπτά αργότερα, το Twitter γέμισε διαψεύσεις. Δημοσιογράφοι στο Λευκό Οίκο «τουίταραν» ότι δεν αισθάνθηκαν καμία έκρηξη, και δημοσιογράφοι στο Twitter του AP Politics ανακοίνωσαν ότι κάποιος είχε χακάρει τον λογαριασμό @AP Twitter.

Πηγή: telecomsnews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *