PC news…letter 163 6/6-12/6 – “Δωρεάν πανεπιστημιακά μαθήματα online”

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

 

Το εύχρηστο νέο VAIO® Fit

 

 • Δυο κομψά ξεχωριστά σχέδια

 • Ενσωματώνει τα καλύτερα της τεχνολογίας Sony

 • Ακρόαση με ένα άγγιγμα και μοίρασμα αρχείων με τεχνολογία NFC

 

5 Ιουνίου 2013 Η Sony παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο VAIO® Fit – το notebook που έχει υποστεί βελτιώσεις, για να καλύπτει τις ανάγκες σας με κομψό σχεδιασμό και επιλογές απόδοσης.

 

Εάν ζητάτε ένα λεπτό notebook με ισχυρό ήχο για να ακούτε τη μουσική σας, ή ένα κομψό notebook με οθόνη αφής για να ζήσετε την καλύτερη εμπειρία πολυμέσων, τότε το VAIO® Fit με οθόνη μεγέθους 35,5 εκ. (14”) και 39,5 εκ. (15,5”) είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

 

VAIO® Fit 14E & 15E: Λεπτό με εκπληκτικό ήχο

Το VAIO® Fit 14E/15E είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση με τον όμορφο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό του, την ακρόαση με ένα άγγιγμα και τον εξαιρετικό ήχο που προσφέρει. Τα μεγάλα ενσωματωμένα ηχεία χαρίζουν πλουσιότερο και ρεαλιστικότερο ήχο και καθιστούν το VAIO® Fit 14E/15E ιδανικό σύντροφο για να ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια και τα soundtrack από τις ταινίες σας. Και αν σας αρέσει να ακούτε δυνατά μουσική, τότε θα απολαμβάνετε τα έντονα μπάσα με το μοναδικό subwoofer στο VAIO® Fit 15E.

 

 

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου από βρετανικά πανεπιστήμια

Δεκαοκτώ κορυφαία ιδρύματα δραστηριοποιούνται στο FutureLearn

Μερικά από τα πιο αξιόλογα πανεπιστήμια της Βρετανίας έχουν συμπράξει με το ανοιχτό πανεπιστήμιο της χώρας, μέσω της FutureLearn, μιας καινούργιας εταιρείας που ανταγωνίζεται τα αμερικανικά προγράμματα Coursera και edX, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα σε χρήστες του ίντερνετ σε όλο τον κόσμο.Δεκαοκτώ κορυφαία πανεπιστήμια στην Αγγλία είναι αυτή τη στιγμή ενεργά στη FutureLearn προσφέροντας δωρεάν διαδικτυακά προγράμματα σπουδών, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστούν την αντίστοιχη κίνηση πολλών αμερικανικών πανεπιστημίων. Πηγή: TechIT

 

Στο «Facebook των επιστημόνων» επενδύει ο Μπιλ Γκέιτς

Το ResearchGate φιλοδοξεί να συνδέσει διαδικτυακά ερευνητές από όλο τον κόσμο

Σε μια σημαντική επένδυση στη διαδικτυακή πύλη για ερευνητές ResearchGate, προχώρησε ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.Το ResearchGate, έχει λάβει το χαρακτηρισμό «Facebook των επιστημόνων» καθώς διευκολύνει τις επαφές μεταξύ των ερευνητών και την ανταλλαγή γνώσεων.Το εξειδικευμένο κοινωνικό δίκτυο με έδρα το Βερολίνο ξεκίνησε στη Σίλικον Βάλει της Καλιφόρνια και δεν έχει καθόλου έσοδα, κάτι που αποτελεί μια εξαίρεση στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του Γκέιτς. Ιδρύθηκε το 2008 από τον Αϊτζάντ Μάντις με στόχο να φέρει πιο κοντά τους επιστήμονες από όλες τις χώρες. Πηγή: TechIT

 

 

 

2ο Συνέδριο Social Media World

 

 

«Social makes the Business go round»

 

Αθήνα, 03 Ιουνίου 2013 – H Smart Press έχει τη χαρά να ανακοινώσει το 2o Συνέδριο Social Media World (www.socialmediaworld.gr), που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, από τις 09:30 έως τις 18:00 και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του ΙΑΒ Hellas (Interactive Advertising Bureau) και του GR.EC.A (Greek eCommerce Association). Το Social Media World αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση για τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Ελλάδα, αποτυπώνοντας τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της διαφήμισης, της τεχνολογίας και των Social Media.

 

Η φετινή διοργάνωση έχει ως κεντρικό θέμα το «Social makes the Business go round», δεδομένου ότι τα νέα μέσα έχουν μπει σε κάθε τομέα της ζωής μας, κυριαρχούν στις αγορές και σε μεγάλο βαθμό καθορίζουν την πορεία των brands αλλά και των επιχειρήσεων.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή επέλεξε φέτος να εστιάσει σε τέσσερις κύριους άξονες, οι οποίοι θα αποτελέσουν και τις ενότητες του συνεδρίου, πάντα με τη λογική της διαδραστικότητας και της ενεργής συμμετοχής του κοινού

 

 

Ρεκόρ συναλλαγών με κάρτες ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη

 

Οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν 19 εκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών τον Μάρτιο του 2013

 

Αθήνα, 28 Μαΐου 2013: Η Visa Europe ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η χρήση των καρτών ανέπαφων πληρωμών σημείωσε ρεκόρ στο σύνολο της Ευρώπης, με περισσότερες από 19 εκατομμύρια συναλλαγές τον Μάρτιο του 2013. Το ποσό που έχει δαπανηθεί μέχρι σήμερα μέσω καρτών ανέπαφων πληρωμών και smartphones που διαθέτουν την εφαρμογή Visa payWave έχει πλέον ξεπεράσει το €1 δισεκατομμύριο.

Χαρακτηριστικό της ανάπτυξης αυτής της αγοράς είναι το γεγονός ότι στη Βρετανία μια στις τέσσερεις συναλλαγές με Visa γίνεται με κάρτες ανέπαφων πληρωμών.

Ειδικότερα για τη Βρετανία:

 • Τον Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν 5,3 εκατομμύρια συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών

 • Η δαπάνη αυτών των συναλλαγών ήταν συνολικής αξίας £39 εκατομμυρίων

 • Το ποσοστό αύξησης της χρήσης ανά τρίμηνο ανήλθε σε 22%

 • Βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία 26,9 εκατομμύρια κάρτες ανέπαφων πληρωμών

Ο αριθμός των αντίστοιχων τερματικών στο σύνολο της χώρας είναι 232.000

 

Ο Parov Stelar & Band ξεσηκΩνουν ΑθHνα, ΠAτρα και ΘεσσαλονΙκη

 

29 Μαΐου 2013

Με τρεις μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα (24/5), Θεσσαλονίκη (23/5) και Πάτρα (25/5), με την υποστήριξη του Δικτύου Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ο Parov Stelar και η μπάντα του επέστρεψαν στην Ελλάδα ξεσηκώνοντας περισσότερους από 8.300 φίλους της μουσικής τους και στις 3 πόλεις.

 

Ο Parov Stelar και η παρέα του (με την τραγουδίστρια Cleo Panther), των οποίων το μουσικό κομμάτι MATILDA αποτέλεσε τη μουσική ταυτότητα της νέας καμπάνιας της ΓΕΡΜΑΝΟΣ «Ξέρουμε τι σκέφτεσαι», ερχόμενοι με νέο album στις αποσκευές τους “The invisible girl’” απέδειξαν γιατί είναι ένα από τα πιο πετυχημένα μουσικά σχήματα της εποχής μας. Με τη μουσική του Parov Stelar να αποτελεί μίξη τζαζ, swing, charleston και funk, γεμάτη δημιουργικότητα και δυνατά συναισθήματα, το συγκρότημα μετατρέπει κάθε συναυλία τους σε ένα ατελείωτο party!

 

 

 

Mεγάλος χορηγός στο κορυφαίο πανευρωπαϊκό συνέδριο πληροφορικής EuRuKo 2013

 

To Skroutz είναι o μεγάλος χορηγός στο EuRuKo 2013 (European Ruby Conference), το κορυφαίο ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο πληροφορικής για τη γλώσσα προγραμματισμού Ruby. Το φετινό EuRuKo σηματοδοτεί τα 20α γενέθλια της Ruby, φιλοξενώντας στην Ελλάδα τον εμπνευστή και δημιουργό της, τον Ιάπωνα Yukihiro “Matz” Matsumoto. Στις 28 και 29 Ιουνίου 2013, περισσότεροι από 600 προγραμματιστές από όλο τον κόσμο θα βρεθούν στο θέατρο Badminton στην Αθήνα, για να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις. Το EuRuKo διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της Ευρώπης, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας προγραμματιστικής κοινότητας και κορυφαίους ομιλητές.

 

 

ΜAιος 2013

 

Προσφορά!

Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ + Προβολή 3D ταινίας Ο Δαρβίνος και το Μυστήριο της Φύσης
Ισχύει για ελεύθερους επισκέπτες καθώς και για σχολεία.
Στα 7 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο και στα 9 ευρώ το κανονικό.


Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: από σήμερα για το μέλλον»
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.

«Διαστημική αποστολή 101. Προορισμός: ηλιακό σύστημα»
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.

«Διαστημική αποστολή 101. Προορισμός: ηλιακό σύστημα » και το Σαββατοκύριακο για ελεύθερους επισκέπτες
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Θερινή Απόδραση 2013

Πενθήμερα προγράμματα για παιδιά δημοτικού

ΑΦΙΣΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣΤο ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος τα πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα της «Θερινής Απόδρασης» για τους αποφοίτους από Δ΄ μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού.

Για πρώτη φορά ΝΕΟ junior τμήμα για τους μικρότερους φίλους μας, αποφοίτους από Α΄ μέχρι Γ΄ Δημοτικού.

Περίοδοι διεξαγωγής: 17-21/6, 24-28/6 και 1-5/7.

Κόστος συμμετοχής: 150 Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!

Που θα γιορτάσεις τα γενέθλιά σου; Έλα στο Νόησις να οργανώσουμε το πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο πάρτυ.
Γίνε και εσύ ένας μικρός επιστήμονας και πάρε μέρος σε ξεχωριστά παιχνίδια και μαγικά πειράματα μαζί με τους φίλους σου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Party με τον DR. ΝΟΗΣΙΣ» θα σου μείνει αξέχαστο γιατί περιλαμβάνει:

 • Show πειραμάτων με τον DR. ΝΟΗΣΙΣ

 • Παιχνίδια στο Μουσείο Τεχνολογίας

 • 150 λεπτά δημιουργική απασχόληση με συνοδό

 • ΔΩΡΕΑΝ Προβολή σε Κοσμοθέατρο ή Πλανητάριο

 • Ρόμπες και γυαλιά επιστήμονα

 • Επιστημονικά σνακ και τοστακι ή hot dog

 • Αναμνηστικά δωράκια

 • Προσκλήσεις προς εκτύπωση

Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

 


Και όπως πάντα…

Δείτε τις προβολές στο Πλανητάριο, 3D ταινίες στο Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, και επισκεφθείτε τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Τεχνολογίας.

Για τις ώρες λειτουργίας και τις τιμές των εισιτηρίων κλικ εδώ.


 

Ένα ταξίδι σε καταφύγιο ζώων στην Αφρική από τον ΟΤΕ ΤV και το Discovery Channel

Μία μοναδική εμπειρία για τους λάτρεις της άγριας φύσης & των ζώων

4 Ιουνίου 2013Ένα διαφορετικό ταξίδι σε καταφύγιο ζώων στη Ναμίμπια, στη Νότια Αφρική, προσφέρει μέσω διαγωνισμού ο ΟΤΕ TV, αποκλειστικά για τους συνδρομητές του, σε συνεργασία με το Discovery Channel. Ο νικητής του διαγωνισμού, μαζί με ένα ακόμη άτομο, θα περάσει έξι μέρες στο μαγευτικό βιότοπο Naankuse, προσφέροντας εθελοντική εργασία για την φροντίδα και την περίθαλψη των ζώων.

Το καταφύγιο Naankuse στη Ναμίμπια, όπου πραγματοποιούνται γυρίσματα του Discovery Channel, φιλοξενεί ορφανά και τραυματισμένα άγρια ζώα, όπως λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, τσίτα, άγριους σκύλους, μπαμπουίνους καθώς και ζώα αγροκτήματος. Τα δύο άτομα που θα ταξιδέψουν στην Αφρική, θα φιλοξενηθούν στο καταφύγιο, ενώ την τελευταία ημέρα θα μείνουν σε πολυτελές κατάλυμα του Naankuse.

Για τη συμμετοχή τους, οι συνδρομητές του OTE TV μπορούν, έως τις 23/06/13, να στείλουν το γραπτό μήνυμα «ote tv» στο 542601 προκειμένου να μπουν στην κλήρωση για το ταξίδι.

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

 

Ενδιαφέροντα βίντεο

Δωρεάν webTV

Ταξίδια

 

η ΤουρκικΗ αστυνομΙα συλλαμβΑνει τους χρΗστες Τwitter και Facebook

Από εχθές αργά το βράδυ έχει γίνει γνωστό ότι η Τουρκική αστυνομία συλλαμβάνει δεκάδες χρήστες του Twitter  με το αιτιολογικό ότι με τα tweets τους, υποκινούν ταραχές σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Η Τουρκική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις τουλάχιστον 9 ατόμων στη Σμύρνη, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ενώ μέσα στη νύχτα,

σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, πραγματοποίησε τουλάχιστον 38 επιδρομές σε κατοικίες υπόπτων και προχώρησε σε συνολικά 25 συλλήψεις.

Πηγή: SecNews

1 Xρέωση 0,31€ ανά SMS. Όροι συμμετοχής στο otetv.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *