PC news…letter 165 20/6-26/6 – “Στο ίντερνετ ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός το 2017”

 

Εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό newsletter Τεύχος 165 Εβδομάδα 20/6-26/6

PCnewsletter

 

Εβδομαδιαίο newsletter για τους υπολογιστές, τα κινητά, το ίντερνετ, τα games και την τεχνολογία

Δωρεάν On-line

 

1000 εφαρμογές από έλληνες developers στο Windows Phone Store

 

H νέα γενιά λειτουργικού της Microsoft ανοίγει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη εφαρμογών

Αθήνα, 6 Ιουνίου 2013 – Σημαντικές ευκαιρίες για τους developers προκύπτουν από την ανάπτυξη εφαρμογών για τα Windows Phone, με το Windows Phone Store να αυξάνει τη δυναμική του, συμπληρώνοντας τις 145.000 εφαρμογές που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων και αναγκών, από διασκέδαση, ψυχαγωγία και gaming μέχρι ειδησεογραφία, κοινωνικά δίκτυα, επιχειρηματικές εφαρμογές και εφαρμογές παραγωγικότητας.

Σημαντική είναι και η συμβολή των ελλήνων developers, οι οποίοι έχουν αναπτύξει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές για την πλατφόρμα Windows Phone 8. Η ποιότητα των εφαρμογών αυτών επιβεβαιώνεται από τον υψηλό μέσο όρο βαθμολόγησης των χρηστών, που ανέρχεται στα 4 με άριστα το 5, τις περισσότερες από 30.000 αξιολογήσεις που έχουν συγκεντρώσει οι ελληνικές εφαρμογές μέχρι σήμερα, καθώς και από το γεγονός ότι πολλές εξ αυτών έχουν παρουσιαστεί ως κορυφαίες στην κατηγορία τους από το Windows Phone Store σε περισσότερες από 140 χώρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχούς συμμετοχής στην πλατφόρμα Windows Phone Store συνιστά το ελληνικό start up Tainicom που ανέπτυξε το The Juggler, το πρώτο Pinball Simulator στην πλατφόρμα Windows Phone, και στη συνέχεια το Dr. Pickaxe, κερδίζοντας πολλές θετικές αξιολογήσεις από τους χρήστες και έχοντας πάνω από 90.000 downloads.

ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Μια πρώτη ματιά στα Windows 8.1

 

Οι προετοιμασίες για τα Windows 8.1 (γνωστά και ως Windows Blue) φαίνεται πως είναι έντονες, μιας και σκοπός της Microsoft είναι να προσφέρει μια εξαιρετικά βελτιωμένη εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές. Μια από τις σημαντικότερες βελτιώσεις όπως όλα δείχνουν είναι η επαναφορά του start button, το οποίο απουσίαζε από τα Windows 8, μαζί φυσικά με πολλές άλλες αλλαγές.

Όπως αναφέρει η εταιρεία αλλά και πολλές πηγές, τα Windows 8.1 δεν θα είναι απλά μια αναβάθμιση. Πολλά θα αλλάξουν στο γνωστό λειτουργικό μετά το νέο update, κάτι που μπορεί άλλωστε να γίνει ορατό μέσα από τις εκάστοτε παρουσιάσεις της εταιρίας, όταν ολοκληρώνει κάτι σημαντικό πάνω σε αυτά. Μια από αυτές τις παρουσιάσεις είναι και το ακόλουθο βίντεο, το οποίο ονομάζεται «Πρώτη Ματιά». Μπορεί να μην βλέπουμε κάποια τεράστια αλλαγή, προβάλλεται όμως για πρώτη φορά το λειτουργικό «εν δράσει», κάτι που μέσα από εικόνες δεν μπορούσαμε να δούμε.

Πηγή: TechIT

 

2017: στο Internet ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός

Η διακίνηση δεδομένων μέσω πρωτοκόλλου Internet θα τριπλασιαστεί στο διάστημα μεταξύ 2012 και 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο. Το εύρημα αυτό προέρχεται από τη μελέτη Visual Networking Index (VNI) Forecast (2012-2017) της Cisco, η οποία προβλέπει επίσης ότι η παγκόσμια (σταθερή και κινητή) διακίνηση δεδομένων μέσω IP αναμένεται έως το 2017 να φτάσει τον ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,4 zettabyte ― περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο gigabyte ανά έτος. Σε μηνιαία βάση, η παγκόσμια διακίνηση δεδομένων μέσω IP αναμένεται να φθάσει περίπου τα 121 exabyte τον μήνα έως το 2017, από περίπου 44 exabyte τον μήνα το 2012. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα 121 exabyte ισοδυναμούν με 30 δισεκατομμύρια DVDs ή 28 τρισεκατομμύρια MP3 ή 750 τετράκις εκατομμύρια μηνύματα SMS. Πηγή: Neo2

 

 

CosmoteBooks: Το πιο εξελιγμένο online βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα

 

 

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013 Περισσότερα από 500.000 βιβλία, ελληνικά και ξενόγλωσσα, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή (eΒooks) προσφέρει στο κοινό σε πολύ χαμηλές τιμές το CosmoteBooks, το πιο εξελιγμένο online βιβλιοπωλείο στην Ελλάδα από την COSMOTE.

Διαθέσιμο μέσα από το internet, αλλά και από ειδικές εφαρμογές σε Smartphones και tablets, το CosmoteBooks διαθέτει μια ευρεία γκάμα βιβλίων με περισσότερα από 55.000 ελληνικά έντυπα βιβλία, 4.350 ελληνικά eBooks αλλά και 450.000 ξενόγλωσσα eBooks. Καθημερινά προστίθενται όλες οι τελευταίες κυκλοφορίες σε e-books, αλλά και νέοι τίτλοι σε βιβλία όπως μυθιστορήματα, δοκίμια, εκπαιδευτικά, παιδικά, επιστημονικά, βιβλία γενικού ενδιαφέροντος κλπ. Επιπλέον και σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα, το CosmoteBooks εξασφαλίζει συνεχώς για τους καταναλωτές μεγάλες προσφορές, εκτεταμένες επισκοπήσεις και αποκλειστικότητες.

Η πρόσβαση στο online βιβλιοπωλείο γίνεται μέσα από το www.cosmotebooks.gr, ενώ παράλληλα διατίθενται και εφαρμογές για τους χρήστες Smartphones και tablets με λειτουργικά Android και iOS1, προκειμένου να αγοράζουν, να κατεβάζουν και να διαβάζουν τα αγαπημένα τους βιβλία από τις φορητές συσκευές. Ο αναγνώστης των ebooks μπορεί να κρατάει bookmarks και σημειώσεις, να συγχρονίζει το διάβασμά του μεταξύ των συσκευών, αλλά και να συνεχίσει το διάβασμα στη μία συσκευή, ακριβώς στη σελίδα που το διέκοψε στην άλλη συσκευή.

 

Νέο ESET Security for Microsoft SharePoint Server 2013

 

ΑΘΗΝΑ, 18 Ιουνίου 2013 – Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου ESET Security for Microsoft SharePoint Server. Πρόκειται για μια νέα πρόταση στη σειρά προϊόντων server της ESET, που απευθύνεται στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που χρησιμοποιούν servers SharePoint, καθώς έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων και των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων του Sharepoint.

Το ESET Security for Microsoft SharePoint Server προστατεύει όλο το λειτουργικό σύστημα του server καθώς και την βάση δεδομένων του σε πραγματικό χρόνο, διατηρώντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας απέναντι στις κυβερνοαπειλές που στοχεύουν στην πρόσβαση τους σε σημαντικά αρχεία. Επιπλέον, η τεχνολογία της ESET προσφέρει αποδεδειγμένη εξοικονόμηση πόρων συστήματος προκειμένου να επιτελούνται οι ζωτικής σημασίας εργασίες του server.

Το προϊόν παρέχει προστασία antivirus και antispyware, φιλτράρισμα βάσει κανόνων, σύστημα αναγνώρισης ομαλής λειτουργίας, το ESET SysInspector καθώς και το ESET SysRescue. Η λύση ESET Security βοηθά τους διαχειριστές στην εφαρμογή σύνθετων πολιτικών ασφάλειας ώστε να κάνουν σάρωση on-access σε πραγματικό χρόνο, προγραμματισμένη καθώς επίσης και κατ’ απαίτηση ολόκληρης της βάσης δεδομένων του SharePoint. Με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης χάρη στο ESET Remote Administrator, η λύση περιλαμβάνει επίσης φιλτράρισμα βάσει κανόνων, συμπεριλαμβανομένων και των κριτηρίων «real file type», που αποσκοπούν στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης του ελέγχου.

 

 

 

Μαμά, μπαμπά, τι να γίνω όταν μεγαλώσω;

 

 

Η HP αποκαλύπτει ποιο επάγγελμα θα επέλεγαν οι γονείς για τα παιδιά τους

 

Αθήνα, 18 Ιουνίου 2013 — Οι γονείς θέλουν απλά το καλύτερο για τα παιδιά τους και μια νέα έρευνα(1) που παρουσίασε πρόσφατα η HP αποκαλύπτει ποιο επάγγελμα θα επέλεγαν για τα παιδιά τους, αν φυσικά η απόφαση ήταν δική τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην Ελλάδα, ένα 15% των γονέων θα επέλεγαν ιατρικό επάγγελμα για τα παιδιά τους, ενώ άλλο ένα 15% θα επέλεγε κάποιο επάγγελμα από τον επιστημονικό τομέα.

 

Και καθώς οι αποφάσεις γονέων, αλλά και παιδιών, για μελλοντική σταδιοδρομία λαμβάνονται πλέον σ’ ένα διαφορετικό περιβάλλον και βάσει διαφορετικών κριτηρίων, παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως δικηγόρος και αρχιτέκτονας, βρίσκονται χαμηλά στη λίστα των επιλογών, με μόλις 4% και 5% αντίστοιχα. Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ένα 9% των ερωτηθέντων γονέων θα προτιμούσαν τα παιδιά τους να γίνουν επιχειρηματίες και ένα άλλο 9% συνεχίζουν να επιλέγουν πιο παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως μηχανικός. Τις χαμηλότερες προτιμήσεις φαίνεται ότι συγκεντρώνει το επάγγελμα των δημοσιογράφων (2%) και των ηθοποιών (2%). Σε κάθε περίπτωση, το κοινό ανάμεσα σε όλες αυτές τις επιλογές είναι η ανάγκη για σωστή εκπαίδευση. Η μελέτη και η επανάληψη είναι σημαντικές για κάθε μαθητή και δεδομένης της ανάγκης για μεγάλο όγκο εκτύπωσης σημειώσεων και σχολικών εργασιών, το σχετικό κόστος αποτελεί πρόκληση για κάθε γονέα. Το σύστημα HP Ink Advantage προσφέρει την ιδανική λύση, καθώς επιτρέπει σε όλη την οικογένεια να τυπώνει διπλάσιο αριθμό σελίδων με το ίδιο κόστος.

 

 

 

Νέο Ψηφιακό Αποθετήριο Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Ακρόπολη

 

Πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για ηλεκτρονικά βιβλία στη θεματική περιοχή “Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική”

11/06/2013 –

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ), στο πλαίσιο της Δράσης “Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα”, δημοσιεύει στις 17 Ιουνίου 2013, την πρώτη Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για ηλεκτρονικά βιβλία στη Θεματική Περιοχή “Επιστήμες Μηχανικών και Πληροφορική”. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Στόχος της Δράσης είναι η δημιουργία δύο χιλιάδων (2.000) ηλεκτρονικών βιβλίων με υλικό κατάλληλο για τη διδασκαλία μαθημάτων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Κύριοι δικαιούχοι της Πρόσκλησης είναι οι Καθηγητές των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ), καθώς και κάποιες άλλες ειδικές κατηγορίες διδακτικού προσωπικού, όπως ορίζεται στους όρους της Πρόσκλησης.

Μετά την πρώτη Πρόσκληση, θα ακολουθήσουν, στο άμεσο μέλλον, και νέες Προσκλήσεις σε όλα τα θεματικά πεδία, ώστε να καλυφθεί, με αυτό τον τρόπο, όλο το φάσμα των μαθημάτων που προσφέρονται από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

 

 

Προσφορά!

Έκθεση ΑΙΓΑΙΟΝ + Προβολή 3D ταινίας Ο Δαρβίνος και το Μυστήριο της Φύσης
Ισχύει για ελεύθερους επισκέπτες καθώς και για σχολεία.
Στα 7 ευρώ το μειωμένο εισιτήριο και στα 9 ευρώ το κανονικό.


Εκπαιδευτικά προγράμματα

«Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: από σήμερα για το μέλλον»
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.

«Διαστημική αποστολή 101. Προορισμός: ηλιακό σύστημα»
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.

«Διαστημική αποστολή 101. Προορισμός: ηλιακό σύστημα » και το Σαββατοκύριακο για ελεύθερους επισκέπτες
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Θερινή Απόδραση 2013

Πενθήμερα προγράμματα για παιδιά δημοτικού

ΑΦΙΣΑ ΘΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣΤο ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει και φέτος τα πρωτοποριακά πενθήμερα προγράμματα της «Θερινής Απόδρασης» για τους αποφοίτους από Δ΄ μέχρι ΣΤ΄ Δημοτικού.

Για πρώτη φορά ΝΕΟ junior τμήμα για τους μικρότερους φίλους μας, αποφοίτους από Α΄ μέχρι Γ΄ Δημοτικού.

Περίοδοι διεξαγωγής: 17-21/6, 24-28/6 και 1-5/7.

Κόστος συμμετοχής: 150 Ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες
κλικ εδώ.


Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!Διοργανώστε το πάρτυ του παιδιού σας στο ΝΟΗΣΙΣ!

Που θα γιορτάσεις τα γενέθλιά σου; Έλα στο Νόησις να οργανώσουμε το πιο διασκεδαστικό και αξέχαστο πάρτυ.
Γίνε και εσύ ένας μικρός επιστήμονας και πάρε μέρος σε ξεχωριστά παιχνίδια και μαγικά πειράματα μαζί με τους φίλους σου
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Party με τον DR. ΝΟΗΣΙΣ» θα σου μείνει αξέχαστο γιατί περιλαμβάνει:

  • Show πειραμάτων με τον DR. ΝΟΗΣΙΣ

  • Παιχνίδια στο Μουσείο Τεχνολογίας

  • 150 λεπτά δημιουργική απασχόληση με συνοδό

  • ΔΩΡΕΑΝ Προβολή σε Κοσμοθέατρο ή Πλανητάριο

  • Ρόμπες και γυαλιά επιστήμονα

  • Επιστημονικά σνακ και τοστακι ή hot dog

  • Αναμνηστικά δωράκια

  • Προσκλήσεις προς εκτύπωση

Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

 

 

Και όπως πάντα…

Δείτε τις προβολές στο Πλανητάριο, 3D ταινίες στο Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, και επισκεφθείτε τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου Τεχνολογίας.

Για τις ώρες λειτουργίας και τις τιμές των εισιτηρίων κλικ εδώ.

Σημαντική διάκρισηστα Βραβεία 2013 του ΕΒΕΑ

Με το Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος για το 2013 τιμήθηκε η Sony από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Αθήνα 14 Ιουνίου 2013 Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία του Πρωθυπουργού, απονεμήθηκε το Βραβείο Επώνυμου Προϊόντος στη Sony από τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Κ. Μίχαλο και τον Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκη.

 

«H σημαντική αυτή διάκριση δικαιώνει τις προσπάθειες όλων όσοι ανήκουν στην μεγάλη οικογένεια της Sony, καθώς και μία σειρά από θυσίες που έγιναν και δύσκολες αποφάσεις που πάρθηκαν, την προηγούμενη χρονιά, για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και επιχειρηματικά υγιείς», ανέφερε στη σύντομη ευχαριστήρια ομιλία του, ο επικεφαλής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Κύπρο, κος Γιάννης Γρατσώνης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο.

PC news letter

Αν λάβατε αυτό το newsletter από προώθηση εγγραφείτε κι εσείς ώστε να το λαμβάνετε

Κατεβάστε δωρεάν το έντυπο “Κινητά τηλέφωνα και Υγεία”, στην υποσελίδα “Downloads”

 

Ενδιαφέροντα βίντεο

Δωρεάν webTV

Ταξίδια

 

Η Google ανιχνεύει Ιρανούς hackers εν ώρα εργασίας

Η Google δήλωσε την Τετάρτη ότι ανακάλυψε και σταμάτησε μια σειρά από επιθέσεις hacking, εναντίον λογαριασμών δεκάδων χιλιάδων Ιρανών χρηστών, που η εταιρεία πιστεύει ότι είναι μια προσπάθεια να επηρεάσουν τις επερχόμενες εκλογές της χώρας.

Για σχεδόν τρεις εβδομάδες, ανιχνεύουμε και διακόπτουμε πολλαπλές εκστρατείες phishing που στοχεύουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών” έγραψε σε ένα post στο blog της εταιρείας ο Eric Grosse, αντιπρόεδρος του μηχανισμού ασφάλεια.

Πηγή: SecNews

1 Σε φορητές συσκευές της Apple (iPhone, iPad) η αγορά ηλεκτρονικού βιβλίου μπορεί να γίνει μέσω του website CosmoteBooks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *